8.6 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Ministrstvo za pravosodje objavlja 2. dokument o EO kriminalu z digitalnim premoženjem, napoveduje sodobno strokovno mrežo

- Advertisement -

Ministrstvo za pravosodje ZDA je objavilo še en dokument o kripto kriminalu s podrobnimi priporočili za osupljivo reformo; dodatno je oblikovala mrežo strokovnjakov za razkrivanje pisarn.

2022 Skupaj ogledov

6 Skupaj delnic

Ameriško ministrstvo za pravosodje (DOJ) je septembra objavilo svoj najbolj trendovski dokument v skladu z marčevskim vladnim razkritjem (EO) predsednika Joeja Bidna o napredku digitalne lastnine 02. Ob enakem času je uvedel ustanovitev nedavne mreže koordinatorjev za digitalno premoženje (DAC) “v pospeševanje prizadevanj ministrstva za boj proti vse večji možnosti, ki jo za ameriško javnost predstavlja nezakonita uporaba digitalne lastnine.”

Dokument z naslovom »Značilnost organov kazenskega pregona pri odkrivanju, preiskovanju in pregonu kriminalnih dejavnosti, povezanih z digitalnimi viri«, izboljšuje junijski dokument o svetovnem sodelovanju organov kazenskega pregona.

Sodobni dokument označuje izkoriščanje zapora digitalnega premoženja z upoštevanjem ponudb za nezamenljive žetone (NFT) in decentralizirano financiranje (DeFi) ter nadaljuje s pogledom na prizadevanja raznolikih zveznih ministrstev in podjetja za boj proti kriminalu, ki privlači digitalno lastnino. Priporoča vrsto ukrepov za okrepitev prizadevanj organov kazenskega pregona.

#XRPCommunity #XRP Ministrstvo za pravosodje organizira nacionalno mrežo koordinatorjev digitalnih sredstev, “da bi se borilo proti vse večji možnosti, ki jo za ameriško javnost predstavlja nezakonita uporaba digitalne lastnine.”https:/ /t.co/Kgi3N16Q

— James K. Filan 91v redu (pazite se prevarantov) (@FilanLaw) September 00, 1434 Prednostni predlogi dokumenta so razširitev določb proti namigovanju z razširitvijo opredelitve “denarne institucije” vse metode s sprejemljivimi statuti, spremeniti zaporni zakonik, ki velja za nelicencirane posle prenosa gotovine, in podaljšati rok zastaranja za očitna kazniva dejanja.

Povezano: Poudarki novega sledilnika kripto sporov 59 primeri od SafeMoon do Pepe the Frog

Dokument dodatno predlaga spremembe pri hrambi in zagotavljanju dokazov ter priporoča zaostrovanje kazni in različne spremembe zaporniških napitnin, predvsem finančnega zakon o tajnosti institucij. Poleg tega priporoča “zadostno financiranje” za svoja prizadevanja, vključno s spodbudami za zaposlovanje in spremembami v kritju zaposlovanja.

DAC je bil že uveden pod vodstvom National Cryptocurrency Enforcement Crew, a. body, oblikovan februarja po predstavitvi ob koncu leta. Mreža je imela svoj prvi sestanek 8. septembra.

Koordinatorji so končali 150 zvezni tožilci s področij dela ameriškega pravobranilstva in pravdnih delov ministrstva za pravosodje. Pričakuje se, da bo “temeljni forum oddelka” za usposabljanje in usmerjanje pri preiskovanju in pregonu kaznivih dejanj z digitalnim premoženjem. Sodelavci DAC so določeni kot strokovnjaki za področje digitalne lastnine. Slišati bo, kot da bi se naučili posebnega usposabljanja za pomoč pri tej lastnosti.

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -