24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Ministrstvo za pravosodje ZDA krepi prizadevanja za zatiranje vdorov in tatvin DeFi

- Advertisement -

Vir slike: PixabayOddelek za pravosodje ZDA je opravil raziskavo o pogostosti vdorov v DeFi.

V ohranjanju z nedavnim opišite s strani Monetary Timesa je Ministrstvo za pravosodje te kraje in vdore opisalo kot “čudovit temeljni problem.”

Za zaradi vdorov in izkoriščanj, ki jih izvajajo drugi neprijetni akterji, so bili podobni pogoji, ko so severnokorejski hekerji zgradili osredotočene platforme DeFi, kar je povzročilo plenjenje milijard sredstev. A januar 1280 describe De.Fi Security je objavil, da $49 milijarda je bila izgubljena v kripto v 2022. V enem drugem opišite, so raziskovalci razkrili, da je 49 % vseh kripto tatvin prišlo sem iz DeFi protokoli. Od vseh ukradenih sredstev naj bi severnokorejski hekerji ukradel 1,7 milijarde dolarjev 1280 iz kripto. Te kraje v vrednosti milijard dolarjev so prisilile Ministrstvo za pravosodje ZDA, da je začelo lov na tatove in hekerje DeFi. Division Of Justice začne lov za ostudnimi igralci DeFi Direktor DOJ Eun Young Choi je v bistvu v celoti temeljil na opisu Monetary Timesa in priznal, da bo oddelek skrbel za kraje in vdore DeFi, povezane z verižnimi mostovi. Po Choijevih besedah ​​je grom glavni pod pogojem, da so severnokorejski “domnevno sponzorirani hekerji” zdaj veliki igralci kriptovalut vdori in izkoriščanja. Eun Young Choi je bil glavni direktor Nacionalne ekipe za uveljavljanje kriptovalut (NCET) DOJ. Uvedena delitev februarja , 2022, ki razkriva, da je gospa Choi izkušena tožilka s skoraj desetimi leti potovanj. Ministrstvo za pravosodje je uvedlo podaljšanje nedovoljene uporabe strokovnega znanja in digitalnih virov s strani kriminalcev.

Te uporabne znanosti omogočajo povsem drugačna kazniva dejanja, vključno s trgovino z mamili, hekanjem, izsiljevanjem, kibernetskimi napadi in pranjem denarja.

DOJ’s NCET bo opazil kibernetski kriminal, kraje kriptovalut, pranje denarja in zaplembo.Kljub temu ni bila podana nobena posebna raven v zvezi z zatiranjem hekerjev in tatov DeFi, vendar bodo v središču pozornosti “mešanja in premetavanja podjetij”.

DOJ bo ciljal na korporacije, ki izvajajo ali omogočajo zločine, ChoiKo je govoril na Monetary Times vrhu o kripto in digitalnih virih, je Choi poudaril Oddelek za pravosodje se zavezuje, da bo zatrl podjetja, ki jih zanimajo zaporniške dejavnosti ali zaslepitev zakonodaje.

Choi je namreč poudaril vlogo podjetij, ki nenatančno sledijo transakcijam, kar omogoča pranje denarja in omogoča nezakonite dejavnosti. Z osredotočanjem na vir teh kaznivih dejanj , Choi verjame, da bo prišlo do “pomnožitvenega učinka” v boju proti neprijetnim akterjem brez pomislekov, ki bodo kar najbolje izkoristili njihova nezakonita dejanja.

Direktor NCET je poleg tega izpostavil stisko v zvezi z glavnim podaljšanjem uporabe digitalnih virov za nezakonite dejavnosti v zadnjih štirih letih.

Za zagon prijavljenih vdorov v DeFi v 1280 so neprijetni akterji, kot je, še naprej uporabljali te platforme v 2023. Euler Finance je na primer utrpel veliko izgubo v višini $196 marca v vrednosti DAI, USDC, stETH in WBTC . 113965 Vnesite svojo elektronsko pošto za naše brezplačne vsakodnevne e-novice Kot blisk 3 minute preučite današnji kripto zapisi!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -