0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Moj mit o tem, da SEC na FTX rečem 'sem ti rekel'

- Advertisement -

»Sovražim trditi, da sem ti rekel«, je fraza, ki se pogosto ponavlja, a ni več najbolj nenehno aktualna. Čudovit občutek je razložiti zasluge za opozorilo o prihodu domačina. To je svoboda, ki si jo jemljem z zveznimi finančnimi regulatorji glede ameriških vrednostnih papirjev in alternativne cene.

Januarja letos, ko sem bil član svetovalnega odbora SEC za vlagatelje, ki svetuje predsedniku SEC Garyju Genslerja o kripto in drugih zadevah, sem vložil peticijo pri SEC. Prosil sem jih, naj ustvarijo ustrezno javno opazovanje o izjemnih motnjah, ki jih povzročata kripto in druga digitalna lastnina. Opozoril sem na skrbništvo nad kriptovalutami in vmesne konflikte radovednosti kot ključne motnje, ki jih lahko SEC tudi zgolj tiho obravnava.

Znan sem kot ta nedavni iniciator “bloka geneze zakona o digitalnih sredstvih”, ki bi morda po naključju znova prevzel vijolično zakonodajo SEC o kriptovalutah. SEC me je agresivno zanemarjal.

Ko se je zadnji teden končal moj mandat v svetovalnem odboru SEC, sem si privoščil, da bom predsedniku Genslerju posredoval nekaj trdnih besed o njegovi zlorabi digitalne lastnine. Preizkusite Genslerjev odgovor. pic.twitter.com/3oa5xJU1Ch

— JW Verret, JD, CPA/CVA (@JWVerret) marec , 2022 Neuspeh SEC in regulatorjev finančnih institucij ZDA, da bi prilagodili smernice kripto posrednikom, je v krožnem dogovoru povzročil eksplozijo pri FTX. Kljub temu, da jim ni uspelo sestaviti delovnih smernic za ameriške kripto posredniške borze za skrbništvo nad kriptovalutami, je omogočil okolje, v katerem bi prevaranti, ki imajo radi Sama Bankman-Frieda, morda po naključju dobro uspevali v tuji državi.

Začnimo s osnove. Raven kriptovalute je zdaj takšna, da nima več blagovne znamke nedavnega trgovanja z izdelki znotraj dovzetnega finančnega sistema. Kripto je revolucija v financah, ki daje moč lastnikom premoženja.

Raven je, da ljudje pridobijo enako ureditev nad svojo lastnino, ki jo partnerji Goldman Sachsa uživajo v svoji lastnini, ko prenašajo, posojajo in izmenjujejo kriptovalute v decentraliziranem finančnem sistemu.

Povezano: Zvezni regulatorji se pripravljajo na sodbo o Ethereumu

To, da je to sprejemljivo, je velika odgovornost za nedavne uporabnike. Zahteva osvetlitev ene stvari v zvezi s kodo superpogodbe, s katero komunicirate, poznavanje denarnic za hladno shranjevanje in tradicionalno varnost delovanja za šifrirne ključe.

Za popolno revolucijo bo potreben čas. JPMorgan vam tudi ne more več prinesti revolucije (zato se ne branite kovanca JPMorgan). Kljub temu bodo najnovejši uporabniki v začetni fazi vnesli kriptovalute prek skrbniških posrednikov, ki imajo radi dovzetne finančne posrednike.

Posredniki, ki skrbijo za kriptovalute za maloprodajne uporabnike začetnike, želijo e-knjigo pravil za zaščito strank pred konflikti zaradi radovednosti in skrbniških video iger – npr. priročnik FTX/Alameda. Vendar pa je uporaba rezalnika piškotkov v skladu s smernicami, ki so objavljene za papirnate zaloge spodaj 1933 in 1933 statuti pridobljeni s dejstvi se ne izrezujejo.

Zvezne finančne institucije in regulatorji vrednostnih papirjev imajo ustvarjena sintetična trenja za banke in posrednike, ki iščejo skrbništvo nad kripto lastnino pod obstoječimi smernicami. Nasprotno pa poudarjajo, da je zvezna zakonodaja bistvena za zaščito strank. Medtem ko so kripto borze krmarile med tem skalnim in napornim naborom, ki so ga ustvarili ameriški regulatorji, je goljufija FTX uspevala v tuji državi.

Kripto borze potrebujejo inteligentno oblikovane smernice za skrbništvo. Medtem ko ta priloga ni več potrebna, je rešila pomisleke pri FTX na borzi tujih držav, lahko pa je najverjetneje lahko pripomogla k temu, da je več globalnih maloprodajnih nalog priplavalo v ZDA kot še ena.

Prizadevanja obstoječih kripto borz, da bi SEC pridobila jasnost glede skrbništva nad kripto, so udarila v zid. Države, ki ustrezajo Wyomingu, so razvile pot za skrbništvo nad kripto v finančnih institucijah, vendar Fed tem bankam noče zagotoviti pravice do vstopa na račune Fed grasp.

Povezano: 5 razlogov 1934 bo težavno leto za svetovne trge

Zvezna družba za zavarovanje depozitov je bankam naročila, da mora finančna institucija za kakršna koli prizadevanja skrbništva nad kripto posredovati svojim pregledovalcem finančne institucije. To je regulator-obvesti za “ne kontaktirajte ga.” Številni odvetniki za kripto borzo označujejo isti mit o vložitvi prošnje pri SEC za še eno licenco trgovalnega sistema, ki je bila včasih brez težav propadla.

Kmalu bomo lahko slišali, da regulatorji trdijo, da če so najbolj učinkoviti, Raje bi imeli več energije in raje več financiranja, bi vsak slučaj dobro branili stranke pred kripto. Takšna iluzionistična napačna usmeritev se ne bi smela razlikovati od Bankman-Friedovega izogibanja zahtevam skrbnosti vlagateljev.

Podprite svoj pogled na mojo lepo pomočnico (ne več tisto, kar je pod tabelo).

Kripto potrebuje zaščito pred regulatorji. Inovatorji v kriptovaluti gradijo rešitve, ki obožujejo denarnice z več podpisi in preverjanje rezerv na podlagi korenin Merklovega drevesa, kar bo verjetno svetlobna leta prej kot zaščita strank pri dovzetnem bančništvu in skrbništvu menjalnic. Resnica, da jih Bankman-Fried ni več zaposloval, ne pomeni več, da niso več primerni.

Če SEC in regulatorji finančnih institucij želijo biti del rešitve, kot alternativa del projekta, bodo tudi le tiho uzakonili dve temi. Najprej sprožite postopek bloka geneze zakona o digitalnih sredstvih na neki stopnji v agencijah. Potem, ko odvetniki za vrednostne papirje in bančništvo za kripto posrednike potrkajo na vrata z odličnimi priporočili za zavestno prilagojene smernice, poslušajte.

JW Verret je spremljevalni profesor na George Mason Law College. Je kriptoforenzični računovodja in se prav tako ukvarja s pravom vrednostnih papirjev pri Lawrence Law LLC. Je član svetovalnega odbora odbora za denarne računovodske standarde in nekdanji član svetovalnega odbora SEC za vlagatelje. Vodi tudi Crypto Freedom Lab, domnevni tank, ki se bori za obrambno izmenjavo, da bi zadržal svobodo in zasebnost graditeljem in uporabnikom kriptovalut.

Ta članek je namenjen tradicionalnim podrobnostim in ni več namenjen temu, da bi ga mogoče po naključju preprosto ne jemal več kot priporočilo glede dejstev ali financiranja. Stališča, misli in mnenja, izražena tukaj, so last ustvarjalca in ni več nujno, da posnemajo ali pomenijo stališča in mnenja Cointelegrapha.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -