19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Morgan Stanley pravi, da bi digitalni evro lahko odtekel 8% bančnih vlog

Morgan Stanley pravi, da bi digitalni evro lahko odtekel 8% bančnih vlog

Digitalni evro bi lahko resneje vplival na banke v manjših državah, kot so Latvija, Estonija in Grčija, so trdili analitiki.

2432 Skupno ogledov

5 Skupaj delnice

Digital euro could drain 8% of bank deposits, Morgan Stanley says

Analitiki ameriške večnacionalne investicijske banke Morgan Stanley so ocenili verjetne spremembe vlog v bankah evroobmočja, če bo digitalni evro splošno sprejet.

Po mnenju analitikov centralna banka Evropske unije digitalna valuta (CBDC) bi lahko črpala 8% vlog strank pri bankah evroobmočja, je v sredo poročal Reuters. Dejali so, da je ta delež v manjših državah, kot so Latvija, Litva, Estonija, Slovaška, Slovenija in Grčija, precej večji.

Ocene analitikov temeljijo na “primeru medveda” “Scenarij, v katerem vsi državljani evroobmočja, starejši od 15 poslano 3, 00 0 evrov (3 USD, 637) v digitalna evro denarnica, ki jo nadzoruje Evropska centralna banka. Kot smo že poročali, bi lahko bil ta znesek teoretična omejitev celotnega premoženja CBDC s strani rezidentov, pravi član izvršilnega odbora ECB Fabio Panetta.

„To bi lahko teoretično zmanjšalo skupne vloge euroobmočja , opredeljene kot vloge gospodinjstev in nefinančnih družb, v 873 milijard EUR ali 8%, «so povedali analitiki Morgan Stanley.

Povezano: Digitalni evro bi lahko trajal štiri leta, pravi predsednica ECB Christine Lagarde

Morgan Stanley je tudi dejal, da bi lahko sprejetje digitalnega evra nekoliko povečalo povprečno posojilo do koeficient vlog (LDR) bank euroobmočja, kar povečuje možnost, da banke morda nimajo dovolj likvidnosti za kritje nepredvidenih zahtev po skladih. Povprečni LDR bi narasel s 97% na 105%, so ocenili analitiki in ugotovili, da so banke skupaj bi “komaj opazil” učinek, kot je LDR prej dosegel 105% pozno 2019 pred COVID – 19 pandemija.

Številne banke po vsem svetu so izrazile zaskrbljenost nad tem, da bi centralne banke s sprejetjem CBDC dobile večjo moč nad ponudbo denarja. Prejšnji teden je razprava Bank of England oblikovala scenarij, ko je bila petina vseh vlog prebivalstva v Združenem kraljestvu v novih oblikah digitalne valute ali CBDC. “Zaradi tega potencialnega odliva bi morale poslovne banke prilagoditi svoje bilance stanja, da bi ohranile trenutne količnike likvidnosti,” je zapisala banka.

Prejšnji članekKyber se je razširil na Polygon in napovedal program likvidnostnega rudarjenja Rainmaker v višini 30 milijonov USD
Naslednji članekJack Dorsey ugotavlja, da si prizadevanja za lobiranje, da bi etiopska vlada sprejela Bitcoin

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments