15.1 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Moškemu iz Nevade grozi kazen v okviru obiska Bars zaradi domnevne vloge pri roparstvu CoinDeal

- Advertisement -

Ponudba: iStock/ViewApart Oddelek za pravosodje ZDA (DOJ) je obtožil moškega iz Nevade zaradi njegove značilnosti v okviru večmilijonskega dogovora o financiranju CoinDeal.

V najnovejšem novinarskem porodu je DOJ dejal, da se je Bryan Lee zarotil z vodjo CoinDeala Neilom Chandranom, da bi goljufal ,000 vlagatelji od $45 milijonov.

Prebivalec Nevade naj bi zavajal stranke, da so vlagale denar v nadzorovana podjetja Chandran s trditvijo, da jih bodo pridobili trgovci z globokimi žepi.

“Chandran naj bi zavajal vlagatelje z lažnimi obljubami izredno visokih donosov na predpostavki, da naj bi njegova podjetja pridobil konzorcij bogatih trgovcev,« piše v objavi.

Poleg tega je DOJ trdilo, da je Lee nekoč postal imenovani lastnik in direktor podjetja ViMarket, ki je trdilo, da razvija tehnologije VR in »metaverse« ter povezana kriptovaluta.

Medtem ko je Chandran vlagateljem obljubil “izjemno visoke donose”, je Lee sledil Chandranovim navodilom in vložil sredstva za vlagatelje na bančne račune ViMarket, je sporočila zvezna agencija.

“Lee in Chandran naj bi si prilastila milijone dolarjev sredstev vlagateljev in jih porabila za razkošje avtomobile in natančno nepremičnino.”

Lee je obtožen ene točke zarote, dveh obtožnice goljufije po pošti, ena obtožba žične goljufije in tri obtožnice napeljevanja v denarne transakcije s premoženjem, pridobljenim s kaznivim dejanjem.

Sooča se z 110 let v centru za pripor, če je obsojen po vseh cenah.

Kritično je, da Lee zdaj ni bil le naključno odgovoren in lahko takoj ohrani svoj prvi nastop na sodišču.

Pred tem tristo petinšestdesetimi dnevi je Securities and Switch Fee (SEC) zaračunal tudi 5 drugim ljudem in trem podjetjem, povezanim s CoinDeal.

Kriptoprevare se podaljšujejo z rastjo trgaKer se trg kriptovalut še naprej razvija, se povečuje tudi pojavnost prevar in vdorov, ki se osredotočajo na nič hudega sluteče žrtve.

Nepristransko, pošteno Nedolgo nazaj je postalo objavljeno, da je podjetje prevare kot ponudnika, imenovano “Inferno Drainer”, strankam od začetka tristo petinšestdesetih dni odvzelo približno 6 milijonov dolarjev kripto virov.

Prav tako je posodobljena datoteka pokazala, da je med avgustom 234 in morda le maj, kriptoprevaranti so naredili sferični 3,110 ETH, cena več kot 6 milijonov $, iz lažnega airdrops.

Zaključek Tristo petinšestdeset dni je kriptoindustrija zamenjala približno 4 milijarde dolarjev cene digitalnih virov za vdore, goljufije, prevare in vlečenje preproge, s 5 bistvenimi podvigi v skupni vrednosti 2 USD, 110, , 000 sama, računovodstvo za 000.8 % vseh izgub v tristo petinšestdesetih dneh.

Medtem ko so vdori predstavljali večino kripto izgub v 2022 so se druge oblike protipravnih dejanj, poleg prevar in goljufij, še naprej razvijale in postajale vse več žrtev.

Za ponazoritev, nekatere prevare so kapitalizirale svetovno prvenstvo v nogometu v Katarju 2022 program za ustvarjanje spletnih strani z lažnim predstavljanjem z vsega sveta, ki so zasnovane tako, da ugotavljajo, kaj stranke ugotavljajo in bančne datoteke. Vnesite svojo elektronsko pošto za naše brezplačne novice na dolgotrajni osnovi

Kratek 3min branja o trenutnih kripto novicah!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -