2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Moskva potrdila aretacijo ruskega kriptopodjetnika v Amsterdamu, poročilo omenja FBI

Moskva potrdila aretacijo ruskega kriptopodjetnika v Amsterdamu, poročilo omenja FBI


Moscow Confirms Arrest of Russian Crypto Entrepreneur in Amsterdam, Report Mentions FBI

Oblasti na Nizozemskem so aretirale ruskega državljana, ki se ukvarja s kriptovalutami, je potrdilo zunanje ministrstvo v Moskvi. Moški vpletena v vzpostavitev dveh platform za izmenjavo kriptovalut, je bila prijeta v začetku tega meseca, domnevno na zahtevo ameriških organov pregona.

Ruski ustanovitelj menjalnikov kriptovalut zadržan na NizozemskemMoscow Confirms Arrest of Russian Crypto Entrepreneur in Amsterdam, Report Mentions FBI

Denis Dubnikov, soustanovitelj platform za menjavo kriptovalut Coyote Crypto in Eggchange, je bil aretiran v Amsterdamu, 1. novembra. Poročilo kriptovalute Forklog citira tiskovnega predstavnika ministrstva za zunanje zadeve zadeve Rusije, Maria Zakharova, ki je novico, ki se je razširila na družbenih omrežjih, potrdila.

Ruski državljan je bil sprva zadržan in nameščen v izolatorju na letališču v Mexico Cityju . Nato so ga vkrcali na let za Nizozemsko, kjer so ga na koncu aretirale nizozemske oblasti, domnevno na zahtevo, ki jo je predložil ameriški zvezni preiskovalni urad (FBI), podrobno opisuje publikacija.

Moscow Confirms Arrest of Russian Crypto Entrepreneur in Amsterdam, Report Mentions FBI

Glede na objavo na Facebooku, objavljeno 11. 4 Sergeja Mendelejeva, izvršnega direktorja defi bančne platforme Indefibank, Združene države zahtevajo izročitev Dubnikova v zvezi s krajo kriptovalute iz 2021. Domneva se, da je del digitalnega denarja šel skozi denarnice, ki jih upravlja njegova kripto menjalnica.

»Pred nekaj dnevi je torej prišlo do izredne situacije z državljanom Ruska federacija Dubnikov Denis Mihajlovič. Iz povsem nejasnega razloga so ga ob prihodu zadržali na letališču v Mehiki in … je bil nenadoma deportiran (točno deportiran!) v Amsterdam …,« je pojasnil Mendelejev in vprašal, kako je mogoče, da se to zgodi ruskim državljanom.

»Prijatelji, mislim, da obstaja razlog, da prosimo rusko zunanje ministrstvo za reakcijo, morda bo Maria Zakharova dala svoj tehten komentar?« je opozoril Mendelejev. V odgovoru na njegov klic na družbenih omrežjih je Zakharova potrdila informacijo o pridržanju Dubnikova in dodala:

Ruski diplomati na Nizozemskem nudijo pomoč pridržanemu ruskemu državljanu, je v stiku z lokalnimi organi pregona glede vprašanja spoštovanja njegovih pravic.

Dubnikov aretiran med preiskavami proti pranju denarja zoper njegovo kriptoposlovanje

Novica o aretaciji Denisa Dubnikova prihaja po tem, ko je poročilo Bloomberga ta teden razkrilo, da je njegov Eggchange tarča preiskav proti pranju denarja v Evropi in ZDA. . Septembra je ameriško ministrstvo za finance sprejelo sankcije proti češkemu posredniku za kriptovalute Suex, ki je registriran na OTC, ki deluje iz pisarn v Moskvi in ​​Sankt Peterburgu.

Dubnikov ni prvi Rus kriptopodjetnik, pridržan na podlagi ameriške tiralice. Poleti 2017 je bil aretiran ruski IT specialist Alexander Vinnik v grškem mestu Solun, kamor je z družino prispel na počitnice. Ameriški tožilci trdijo, da je Vinnik, domnevni operater zloglasne borze BTC-e, prek zdaj nedelujoče platforme za trgovanje s kovanci opral do 9 milijard dolarjev. Od takrat je bil izročen Franciji in obsojen na pet let zapora zaradi pranja denarja. Francosko sodstvo je maja zavrnilo zahtevo za njegovo izročitev Rusiji, kjer bi ga prav tako obtožili.

Domneva se, da je sankcionirani kripto posrednik Suex pral digitalni denar, povezan z nekoč največja borza kriptovalut na ruskem in regionalnem trgu. Avgusta so poljske oblasti na letališču v Varšavi pridržale Dmitrija Vasiljeva, nekdanjega izvršnega direktorja naslednika BTC-e, Wexa. Vasiljeva iščejo v Kazahstanu, kjer ga obtožujejo goljufije, povezane s platformo, in čaka na odločitev o njegovi morebitni izročitvi. Poljska je njegovo aretacijo uradno potrdila septembra.

Ali pričakujete druge aretacije ruskih državljanov zaradi obtožb v zvezi s kriptovalutami? Povejte nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Growing Number of US Mayors Want to Be Paid in Bitcoin

Oznake v tej zgodbi

letališče, Obtožbe , Amsterdam, aretiran, BTC-e, poslovnež, državljan, soustanovitelj, Coyote Crypto, kriptoborza, kripto izmenjevalci, Denis Dubnikov, pridržan, pripor, Eggchange, Podjetnik, Evropa, Exchange, izmenjevalci, FBI, zunanje ministrstvo, zadržan, Preiskave, Maria Zakharova, Mehika, pranje denarja, Moskva, nacionalno, Nizozemska, Rusija, ruski, Suex, ZDA, ZDA, vinnik, Wex

Digital Asset Manager Bakkt Reveals Plans to Provide Ethereum Services

Zasluge za slike6187890067: Shutterstock, Pixabay , Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

6187890067

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments