15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Muzej kripto umetnosti bo predstavil žeton MOCA, načrtuje nakup

Muzej kripto umetnosti bo predstavil žeton MOCA, načrtuje nakup

Po nekaterih ocenah se lahko sevi, povezani s koronavirusom, kmalu prisilijo, da se dokončno zapre vsak osmi muzej fizike, toda kljub težavam en muzej, ki zavira v Metaverse, zbira sredstva za prehod na model, ki ga upravlja skupnost.

Muzej kripto umetnosti je danes objavil predstavitev žetona MOCA, upravljalnega in uporabnega sredstva, ki temelji na Poligonu. Žeton bo uporabljen za glasovanje o delih, ki so bili dodani v muzejsko zbirko Genesis in prihodnjih eksponatih, omogočil bo kustos muzejskih predmetov v skupnosti in vzpostavil vzletno-pristajalno stezo za muzej z dvigom v višini 1,5 milijona dolarjev.

Od celotne ponudbe MOCA se bo 5% prisluhnilo denarnicam, ki so se pred decembrom zbrale na OpenSea 2020, dodatnih 5% pa na voljo prek programa likvidnostnega rudarjenja.

MoCA, ki jo je mogoče brezplačno obiskati v navidezni resničnosti prek prostora Somnium, je v preteklosti že uspela pri spodbujanju in predstavitvi kulture kriptoartov. V intervjuju za Cointelegraph je soustanovitelj MoCA Colborn Bell dejal, da je muzej skozi program inkubatorja izpostavil sedem samostojnih umetniških oddaj in upa, da bo fundacija MoCA z razširjenimi viri lahko postala zbirka umetnikov, ki bodo pomagali pri določanju standardov NFT in inštitutske politike, kot so obvezne licenčnine za sekundarno prodajo – del širših prizadevanj za uporabo muzeja in njegove umetnosti za boljšo opredelitev kripto prostora.

pic.twitter.com/JOXJvEXFHT

— Muzej kripto umetnosti (MOCA) (@MuseumofCrypto) maj 23, 2021

“Tu obstaja umetniško gibanje, ki postavlja vizualni jezik za ideale gibanja kriptovalut in daje oprijemljivo in vidno nekaj, kar je po naravi težko razumljivo, “je dejal.

Del tega definicijskega dela je zbiranje in predstavitev umetnosti, ki je gibanje NFT postalo to, kar je danes – naloga namernega pripovedovanja zgodb, za katero Bell meni, da so še posebej primerne decentralizirane avtonomne organizacije.

“Mi smo muzej – delali naj bi počasi.”

Vendar bomo še videli, ali in kako lahko muzej, ki ga organizira skupnost, preživi – kaj šele, da bi uspeval.

Ideali in ideologija

Čeprav se zdi, da je 1,5 milijona dolarjev neznatna vojna skrinja (še posebej glede na to, da so vsote za oči nezamenljive žetoni so se prodali že pozno), ima muzej nenavaden model pridobivanja: 50% celotne ponudbe žetonov MOCA bo namenjenih izključno povečanju zbirke.

Zbiratelji se bodo prijavili za prodajo umetnin muzejski zbirki Genesis v zameno za žetone. Prispevke bodo pregledali Bell in dva sedemčlanska odbora umetnikov in zbirateljev, če bodo odobreni, pa bo ekipa na Nonfungible.com končno ocenila vrednost kosov.

Bell je dejal, da ima MoCA, ki ima pravno osebo kot neprofitno organizacijo na Kajmanskih otokih, “izrecno obveznost”, da nikoli ne proda del, sprejetih v zbirko, in sčasoma bo ta nezmožnost prodaje biti trdo kodiran v DAO.

To je idealistična vizija, ki je v nasprotju z denarjem noro držo, ki je prevzela določene žepe prostora. Bell je dejal, da se želi celo izogniti, da bi žeton sam postal špekulativno sredstvo – deloma zato, ker zbiralci NFT večinoma ne potrebujejo več špekulacij.

pic.twitter.com/7QF34E3zW7

— Muzej kripto umetnosti (MOCA) (@MuseumofCrypto) maj 24, 2021

“Vsa vrednost, ki jo želim v projekt vnesti, bo prek samega žetona. Želim zagotoviti, da je tam ujet, «je dejal Bell. “V tej skupnosti je bilo dovolj ustvarjanja bogastva, da na splošno ni možnosti, da bi ljudje pustili, da ta projekt propade.”

Na koncu se Bell želi oddaljiti od pripovedi o kripto, ki se uporablja za droge, in namesto tega izpostaviti umetnost, ki predstavlja najvišje ideale vesolja: Ethereum kot sistem za dostop na prostem, ki omogoča svobodo identitete, zasebnosti in suverenosti podatkov. Zgodnji umetniki in zbiralci NFT so delovali v okviru teh pojmov, saj so jih umetniki želeli izraziti s svojimi izrazi – “organskim” in “skupnim” prizadevanjem.

“Kako tukaj narišemo čudovito sliko in kako spodbudimo zgodnje svetovne ustvarjalce, da to storijo?”

Kritiki skupnosti

Medtem ko se bo sistem ocenjevanja začel s polcentraliziranimi odbori, bo žeton MOCA sčasoma se uporabijo za omogočanje stalne, decentralizirane kritike in kuratorstva. Reneil, vodja tehnologij in strategij pri MoCA, je opozoril, da lahko blockchain trajno beleži, kako se skupnost odziva na umetnost in ne samo na umetnost samo.

Medtem ko so podrobnosti še v fazi načrtovanja, skupina načrtuje sistem, ki temelji na ugledu, ki upošteva udeležbo na dogodkih, pozornost, namenjeno umetnosti, in imetnike žetonov MOCA, da bi uporabnikom podelili sposobnost pisanja zgodovine kosov v zbirki – muzejske nejasnosti, ki jih upravlja skupnost.

Če ministrstvo za notranje zadeve kdaj izposodi umetnine, bodo morali muzeji, ki jih prejmejo, te nalepke vključiti kot del umetnosti.

pic.twitter.com/u9NjRX8zbG

— Muzej kripto umetnosti (MOCA) (@MuseumofCrypto) maj 24, 2021

“Želimo ohraniti zgodnjo zgodovino kripto umetniški prostor na nespremenljiv način, «je dejal Reniel. »Ustvarite objektivno resničnost, nespremenljivo resničnost iz številnih mnenj.«

Partnerski projekti bodo povabljeni tudi, da sponzorirajo in vodijo svoja muzejska krila. Projekti z močno kulturo in sledilci bodo lahko pripovedovali svoje zgodbe pod svojimi pogoji in eksperimentirali s parametri upravljanja, značilnimi za njihovo zbirko. Ekipa že raziskuje možnost krila z Aavegotchijem – projektom NFT, ki je podprt s premoženjem in ima kultno sled.

Bell na koncu verjame, da so ta skupna, eksperimentalna prizadevanja, zakaj bodo virtualni muzeji še naprej uspevali, medtem ko se bodo zbirke mesnega prostora razmetavale.

“Predvidevam, da bosta tudi zapuščinski muzejski in galerijski sistem vedno bolj problematični z občinstvom, saj bodo mlajše generacije zahtevale digitalne in družbene izkušnje v zvezi z umetnostjo,” je dejal. “Več Meow Wolf in manj Metropolitan ali Gagosian.”

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments