20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Na ICO ali na IDO? To je vprašanje

Na ICO ali na IDO? To je vprašanje

Začetne ponudbe DEX so nove začetne ponudbe kovancev. Torej, kakšna je razlika med IDO in ICO, razen te ene črke?

Pravzaprav veliko.

ICO in IDO imajo na nek način več skupnega kot z začetnimi borznimi ponudbami, ki imajo več kot nekaj značilnosti tradicionalne začetne javne ponudbe delniških trgov.

Medtem ko sta IDO in IEO na seznamih neposredno na borzah – decentraliziranih borzah ali DEX, v primeru prvih in centraliziranih borzah za druge – IDO so zelo pomembne sami obdelujte kot ICO.

Velika razlika med IDO in ICO je zbrani denar. Nihče ne vidi 10 – številke IDO, ki se ujema z Block.one ICO v višini 4 milijarde USD ali zvišanjem Telegrama v višini 1,7 milijarde USD kadar koli kmalu.

Te mednarodne organizacije ICO so pokazale tudi moč SEC, ki je podjetjem, ki so pripravljena plačati globe in izdati mea culpas, na splošno olajšal. Block.one ‚ki je zbral 4 milijarde dolarjev, je plačal sorazmerno pičlih 24 milijonov globe. Telegram, ki se je boril s SEC, je na koncu vrnil 1,2 milijarde dolarjev od zbranih 1,7 milijarde dolarjev in zaprl svojo verigo blokov TON.

IEO pa nadzorujejo borze, ki delujejo v na več načinov, kot so zavarovalci – posredniki -, ki vodijo podjetja, ki javno objavljajo delnice NYSE ali Nasdaq. V IEO centralizirane borze, kot sta Binance Launchpad in Huobi Prime, preverjajo izdajatelje, zagotavljajo regulativne storitve in storitve, ki vedo za vašega kupca (KYC), in preprečevanje pranja denarja (AML) ter tržijo prodajo – za katero zaračunajo roko noga. Za razliko od zavarovalnic kripto borze ne odkupujejo in preprodajajo žetonov – dejansko več kot nekaj prodaj IEO kljub stroškom ne uspe.

IDO v primerjavi z ICO

Tako v IDO kot tudi v ICO izdajatelj žetonov posrednikom ne plačuje neposrednih provizij, kar je veliko bolj v skladu z etosom enakovrednih Bitcoinov in njegovih naslednikov. Vendar pa IDO lansirne ploščice, kot sta Polkastarter in Binance Launchpad, to spreminjajo, ko postajajo bolj pogoste, vendar nimajo skoraj stroškov in nadzora nad centraliziranimi IEO

. Vsak izdajatelj IDO in ICO je odgovoren za lastno trženje, vsak pa mora ustvariti pametno pogodbo, ki se uporablja za prodajo žetonov – vključno z ureditvijo morebitnih revizij – in opraviti lastno pravno preverjanje. To verjetno vključuje zunanje izvajanje skladnosti z AML in KYC ter splošne vrednostne papirje, ki ponujajo zahteve za registracijo.

Potem je tu stvar žetonov. Žetoni ICO se pogosto kovajo po prodaji, ki poteka na spletni strani podjetja. To prihaja z velikimi stroški, saj izdajatelj potrebuje borzni seznam, po možnosti vrhunsko centralizirano borzo. To naj bi stalo od $ 100, 000 na več milijonov dolarjev – kar odpravlja pomembno slabost IEO, pri katerih so stroški kotacije vgrajeni v pristojbine.

Ugodnost IDO je, da je žeton po svoji naravi takoj uvrščen na decentralizirano borzo, na kateri je prišlo do ponudbe. Kljub razcvetu decentraliziranega financiranja (DeFi) imajo celo vrhunski DEX-ji, kot sta Uniswap ali PancakeSwap, veliko manj likvidnosti kot glavne centralizirane borze in jih je težje uporabljati, kar lahko nekatere potencialne kupce zadrži stran.

Ena stvar, ki si jo delijo IDO in ICO, je ta, da se pri preverjanju ponudbe zanašajo na dobro obveščene aktiviste skupnosti, ki bodisi gradijo skupnost in zagotavljajo resnično decentralizacijo, bodisi je resna Ahilova peta, ki bodočim kupcem primanjkuje informacije, odvisno od vaše perspektive.

Razprava ICO / IDO ima tudi vprašanje pravičnosti. Z delnicami IDO-jev je mogoče takoj trgovati – pravzaprav ni mogoče določiti obdobij zaklepanja, ki jih ICO pogosto uporabljajo. ICO pogosto ponujajo notranjim in zgodnjim vlagateljem ugodne pogoje, ki niso na voljo rednim kupcem. To ni izvedljivo v okviru pametne pogodbe IDO pod nadzorom.

Kar še ne pomeni, da IDO-ji niso imeli svojih napak – platforma za posojanje DeFi bZx’s mid – 2020 Uniswap IDO je bil prevladujejo boti, ki so premagali vse druge potencialne kupce in dvignili cene pred dampingom. Izstrelitvene ploščice DeFi to rešijo tako, da kupce omejijo na vnaprej odobreni seznam dovoljenih s strogim maksimumom na kupca. Toda za uvrstitev na seznam dovoljenih morajo biti kupci lastni žeton lansirne ploščice in ga imeti v lasti.

Prednosti DeFi -ance

To ne spremeni resničnosti, da se vroči IDO ponavadi prodajo v nekaj sekundah . Aprila je OccamRazer, IDO lansirna plošča za decentralizirani protokol Cardano, pokazal svoje kotlete z lastnim izjemno uspešnim IDO, ki je prodal 200, 000 OCC žetoni v samo 20 sekund. Kot mnogi priljubljeni IDO, je bil tudi ta močno predplačen, zaradi česar je velika večina 150

potencialni kupci brez sreče.

Medtem ko se IDO-ji v veliki meri uporabljajo pri projektih DeFi, nič ne ovira centraliziranih kripto podjetij, da izkoristijo svoje prednosti v stroških in času – postopek je veliko manj intenziven, zato so IDO-ji kot nalašč za majhna podjetja.

Eno podjetje, ki ni DeFi, ki gre po poti IDO, je Estonija CoinsPaid, podjetje za kripto plačilna podjetja, ki ponuja številne izdelke. Najbolj opazen je Cryptoprocessing by CoinsPaid, prehod za plačila s kriptovalutami, pripravljen na bele etikete, ki sprejema več kot 30 kovancev in 20 fiat valute, ki obljubljajo najboljše menjalne tečaje. Njegov ekosistem vključuje tudi institucionalno izmenjavo in OTC pisarno, kripto obdelavo ter vroče denarnice B-B-B in B-C-C, ki jih je revidiral Kaspersky Lab in 10 Stražarji in raziskovalec kriptovalut.

Ker je CoinsPaid s certifikatom Kaspersky ključnega pomena za vse svoje ponudbe, je dejal, da se je njegovo poslovanje petkrat povečalo 2020, kar mu daje 5-odstotni delež vseh globalnih transakcij Bitcoin v verigi.

CoinsPaid, vodilno svetovno podjetje za kripto obdelavo, je bilo na razstavi AIBC v Dubaju prejšnji mesec nagrajeno za ponudnika plačil. Potem ko si je fintech zagotovil svoj položaj v plačilni niši, je v postopku razširitev svojih storitev na decentralizirano financiranje (DeFi).

CoinsPaid’s IDO, ki je bil predstavljen 1. junija, je lansiral CPD, kripto valuto DeFi, ki bo služila kot uporabni žeton in ponuja 20% popustov strankam B-do-B in B-do-C, ki plačujejo s CPD. Kupci od B do B dobijo dodatnih 5% – 20% popusta pri vložku CPD, medtem ko B- stranke do-C dobijo 5% – 30%. Obstaja tudi 10% B-to-B promocija strank. Z uporabo žetonov CPD pri plačilu dobite 50% popust na vse transakcije in nedoločene popuste na vse prihodnje izdelke.

Na dejanski strani stvari DeFi CoinsPaid ponuja 20 )% vložka APY, a 10% – 50)% CPD bonusa na donos pri naložbah prek nadzorne plošče CoinsPaid in mesečnega opeklina žetonov. Podjetje proda 16 milijonov svojih 800 milijonov CPD. Zamenjave žetonov so na voljo za eter (ETH), tron ​​(TRX), žetone pametne verige Binance (BSC), solano (SOL) in polkadot (DOT).

Ponudbe, ki prihajajo pozneje letos, vključujejo sistem zvestobe CPD in medijsko spletno mesto v tretjem četrtletju, z nadzorno ploščo DeFi, načrtovano za prvo četrtletje 2022 .

Omejitev odgovornosti. Cointelegraph na tej strani ne podpira nobene vsebine ali izdelka. Čeprav vam želimo zagotoviti vse pomembne informacije, ki bi jih lahko pridobili, bi morali bralci opraviti lastne raziskave, preden sprejmejo kakršna koli dejanja, povezana s podjetjem, in v celoti prevzeti odgovornost za svoje odločitve, niti tega članka ni mogoče šteti za naložbeni nasvet.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments