19.3 C
Ljubljana
Tuesday, May 17, 2022

Na novo definirane finance: hekerski zlorabi DeFi izkorišča, dYdxove cilje decentralizacije in še več

- Advertisement -

Ekosistem decentraliziranih financ (DeFi) se je ta teden spremenil v poln amerike in padcev – predvsem slednjih – z dvema zelo zanesljivima poskusoma vdora in srceparajočim odhodom DeFija.

V e-novicah tega tedna lahko poleg tega pridemo en dan v načrtih izvedenega alternativnega dYdX-a, da bi popolnoma decentralizirano pluli z ukinitvijo enega leta. Zagon žetonov DeFi je ostal nevtralen, pri čemer je več žetonov zabeležilo bikovski porast. Vendar pa je nestanovitnost trga pomenila, da kar nekaj od njih ni moglo zaščititi teh pozitivnih vidikov.

Hekerske napake DeFi izkoriščanje: pusti ukradenih 1 milijon dolarjev v pogodbi build to self destruct

V nenavadnem komičnem zapletu med podvigi DeFi je napadalec prehitel svoj rop na liniji za prekinitev in pustil v podpori več kot 1 milijon dolarjev v ukradeni kriptovaluti. Agencija za varnost in analitiko veriženja blokov BlockSec je v četrtek povedala, da je zaznala napad na protokol za posojanje DeFi, imenovan Zeed, ki je sam po sebi “decentraliziran finančni integriran ekosistem.”

Napadalec izkoristil ranljivost v napravi, v kateri protokol razdeli nagrade, kar jim omogoča, da kujejo nadaljnje žetone, ki so bili nato prodani, s čimer je vrednost padla na nič, vendar je za izkoriščevalca popravila več kot 1 milijon dolarjev.

Nadaljuj z branjem

Izpeljanke izmenično dYdX postanejo ‘100 % decentraliziran z EOY’

Platforma za nabavo in prodajo kripto derivatov, ki v bistvu temelji na sloju 2 Ethereum, se je obljubila, da bo postala »100% decentralizirano s strani EOY” med posodobitvijo protokola v4.

Kvečjemu razširjene, popolnoma očitne sestavine dYdX so decentralizirane, vključno z Ethereum enostavnimi pogodbami, upravljanjem in vložkom. Vendar pa njegov »račun za knjigo in mehanizem ujemanja« upravlja dYdX Trading Inc. – ekipa, ki je razvila platformo.

Nadaljuj z branjem

Andre Cronje vidi “potrebo po regulaciji” pred edinstveno dobo kriptovalut

Andre Cronje, nekdanji tehnični svetovalec Fantom Basis in Yearn ustanovitelja .finance, ki se je v ponedeljek ponovno pojavil prek Mediuma, potem ko je zadnji mesec zatrdil, da je zapustil spletno stran DeFi in kripto internetne strani. Cronje je v prispevku z naslovom »Navzgor in potop kriptokulture« izrazil svoje objokovanje kripto kulture, ko je pozval k povišani regulaciji in predpisom v industriji.

Poudarek namiga v submit je stavek: “Kripto kultura je zadavila kripto etos.” Po Cronje ima »prezir« do kriptokulture, »obožuje« pa kripto etos. Pojasnil je, da je kultura, ki daje prednost »bogastvu, upravičenosti, obogatitvi in ​​egu«, zatrla smernice »samo-suverenih pravic, samooskrbe in samopopolnjevanja«.

Nadaljujte z branjem

Kmetje Beanstalk izgubijo M v izkoriščanju upravljanja DeFi

Protokol stabilnih coinov, ki v bistvu temelji na kreditni oceni, Beanstalk Farms je izgubil vse svoje $ milijona zavarovanja zaradi kršitve varnosti, ki jo je mogoče pripisati dvema netočnima predlogoma upravljanja in hitrim hipotekarnim napadom.

Obvestilo s protokolom, spremenjenim v sumljive predloge upravljanja, BIP-10 in BIP -19, ki jih je v soboto izdal izkoriščevalec, ki je zahteval protokol za donirati sredstva Ukrajini. Vendar pa so ti predlogi imeli z njimi povezanega zlonamernega jezdeca, ki je v propadu ustvaril vrtačo sredstev iz protokola, po lahkem pogodbenem revizorju BlockSec.

Nadaljuj z branjem

Pregled trga DeFi

Analitično znanje razkriva, da je skupna zaklenjena vrednost DeFi ostala skoraj nespremenjena v nasprotju s končnim teden, zabeležili manjši padec 200 milijonov $, da bi se usedli sferično .8 milijard. Podatki iz Cointelegraph Markets Pro in TradingView razkrivajo, da DeFi-jevi visoki 86 žetoni glede na tržno kapitalizacijo, registrirano na teden, polnjeni z nevarnimi dejanji znamk, z mnogimi, ki spodbujajo v golf zelenici.

Tedenska učinkovitost več žetonov je zabeležila dvomestno bikovsko rast, razen le nekaj žetonov, ki so ostali znotraj vijolične. V konici 86 seznamu DeFi je 0x (ZRX) spremenjen v največji dobiček s porastom 22.5 % v zadnjem tednu, sledila je zamenjava palačink (CAKE) z 16.43% porast. Poleg tega so se biki Terra (LUNA) vrnili s 10 % porastom znotraj zadnji teden.

Old to you jail!

Vsaka druga posodobitev na Ukradena sredstva družbe Axie Infinity: Binance je zamrznil skoraj 5,8 milijona dolarjev ukradenih sredstev, potem ko jih je hekerska skupnost poskušala zamenjati z 43 računi. Izvršni direktor Binance Changpeng Zhao je danes zapisal:

»Skupnost hekerjev v DLRK je danes začela menjati svoja ukradena sredstva Axie Infinity. Del, spremenjen v made to Binance, se odpre en dan več kot 86 računov. Izterjanih je bilo 5,8 milijona dolarjev. mi to večkrat storil tudi za različne pobude v preteklosti.«Hvala, da ste prebrali naše izvleček najbolj vplivnih lastnosti DeFi tega tedna. Naslednji petek bodite spet polovica nas za dodatne zgodbe, vpoglede in usposabljanje na tej dinamični internetni strani.

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -