2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice "Nacija vlagateljem ne bi smela kompenzirati izgub kripto izgub," pravi izvršni direktor...

“Nacija vlagateljem ne bi smela kompenzirati izgub kripto izgub,” pravi izvršni direktor britanskega urada za finančno ravnanje

Najvišji finančni nadzornik v Združenem kraljestvu želi vlagateljem prepovedati dostop do državne odškodnine v primeru kriptovalute ali finančne izgube brez krivde.

700 Skupni ogledi

36 Skupni deleži

'Nation should not compensate investors for crypto losses' says UK's Financial Conduct Authority CEO 'Nation should not compensate investors for crypto losses' says UK's Financial Conduct Authority CEO

V sredo je Nikhil Rathi, izvršni direktor Urada za finančno ravnanje Združenega kraljestva ali FCA, na vprašanje o tveganjih zelo nereguliranega sektorja kriptovalut v državi izdal naslednjo izjavo Odboru za finance:

Ko govorimo o odškodninski shemi, moramo potegniti nekaj precej jasnih črt. Predlagam, da vse, kar je povezano s kriptovalutami, ne bi smelo biti upravičeno do nadomestil, potrošniki pa bi morali to jasno vedeti pri vlaganju.

V odlomku se Rathi sklicuje na odškodninsko shemo FCA za finančne storitve ali FSCS, ki izplačuje odškodnino potrošnikom, ko nekatere pooblaščene finančne institucije ne morejo izpolniti terjatev do njih, na primer med stečaji, kriminalnimi načrti ali kršitvijo zavarovalne pogodbe. Teoretično bi predlagana pravila preprečila vladi Združenega kraljestva, da bi izplačala povračilo vlagateljem v kriptovalute, ki so jih prevarale domnevno goljufive borze kriptovalut ali decentralizirane finančne preproge, saj so te vrste naložb bodisi neregulirane ali delujejo v zakonitih sivih območjih. Izplačanih je bilo več kot 717 milijonov funtov potrošnike letos s strani FSCS kot odškodnino za njihovo finančno izgubo.

'Nation should not compensate investors for crypto losses' says UK's Financial Conduct Authority CEO

Nikhil Rathi govori pred odborom za finance zaslišanje | Vir: parliamentlive.tv

“Obstajajo tehnologije, ki podpirajo kriptovalute, za katere menim, da bi priznali, da imajo pomembne koristi in vrednost, kot je boj proti finančnim kriminalom. Vendar pa smo zaradi številnih novosti sprožili zaskrbljenost,« je odgovoril Rathi na vprašanje o regulativnem okviru države. “Nekatera od teh kriptosredstev menimo, da nimajo notranje vrednosti. Bila so del vrste organiziranega kriminala in pranja denarja, in vsak, ki vlaga vanje, mora biti pripravljen izgubiti ves svoj denar.”