17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

Nacionalna denarna institucija Ukrajine začasno prepoveduje nakupe kriptovalut na surovi meji z grivno

- Advertisement -

Centralna denarna institucija Ukrajine je uvedel dodatne omejitve za globalne transakcije, ki bodo Ukrajincem preprečile, da bi kriptovalute pridobivali iz države s fiatom po vsej državi. Ukrepi so namenjeni povečanju motivacije odliva kapitala med sedanjo vojno z Rusijo.

Ukrajinsko volilno telo zdaj ni dovoljeno izbrati kripto iz države z računov v domači valuti Nacionalna monetarna institucija Ukrajine (NBU) je izdala pregled s podrobnostmi o uvedbi zanesljivih omejitev za transakcije na pokvarjenih mejah, ki jih lahko ustvarijo osebni vlagatelji. Prepustni cilji so zajeziti “neproduktiven odliv kapitala iz države v okviru vojaškega stanja,” je govoril regulator.

Ukrajinskim rezidentom bo dovoljeno pridobiti vire, ki se tudi takoj pretvorijo do denarja ali kvazi denarnih transakcij, uporaba najvišje njihove mednarodne valute je enaka 11, grivna (3 $, 12) na mesec. Omejitev velja tudi za prenose iz pokvarjene meje od pogleda do pogleda (P2P). Ta nedenarna nakazila se izvajajo tudi s karticami, izdanimi na račune v mednarodnih valutah.

Kvazidenarne transakcije utelešajo različne operacije, modno polnjenje digitalnih denarnic ali forex računov, stroške popotniške teste in reševanje digitalnih virov, je podrobneje pojasnila denarna oblast. Sodobna pravila prihajajo po tem, ko je marca najvišja industrijska denarna institucija v Ukrajini, Privatbank, ustavila prenose grivne na borze kriptovalut.

Obvesti, da bi ukrajinskim beguncem olajšala denarno krepitev. države, NBU omogoča imetnikom legende grivne, da ustvarijo prenose P2P na pokvarjenih mejah znotraj 100,-grivna iz meseca v mesec omejitev. Nasprotno pa je centralna denarna institucija poudarila, da so navidezne denarne transakcije s teh računov v valuti po vsej državi začasno prepovedane.

Nacionalna monetarna institucija Ukrajine vztraja, da bi ta načela morda najboljša vsekakor podpira zaostritev nacionalnega mednarodnega nadomestnega trga, za katerega meni, da je predpogoj za lajšanje omejitev znotraj gašenja. Regulator je tudi prepričan, da bodo ukrepi zmanjšali obremenitev ukrajinskih mednarodnih valutnih rezerv.

Ukrajinski mednarodni nadomestni trg je obdelal bistvene količine nakupov mednarodnih valut s strani lokalnih bank za poravnave z globalnih stroškovnih programov. Takšni prenosi so marca dosegli 1,7 milijarde dolarjev. Nastavljena poizvedba za te poravnave izvira iz povečane uporabe kartic, ki jih izdajo ukrajinske banke na račune v valuti po vsej državi za reševanje stvari in storitev zunaj države.

Monetarna institucija kartice se uporabljajo tudi pri navideznih denarnih transakcijah, za katere NBU pravi, da se izvajajo predvsem zato, da bi se izognili njegovim omejitvam, zlasti za vlaganje izven države, ki je po sedanjem vojaškem pravu prepovedano. Monetarna institucija nasprotno ugotavlja, da sodobne ovire ne vzgajajo več k uporabi kartic za plačevanje artiklov in storitev v Ukrajini in zunaj države.

Oznake v tej zgodbi prepoved, denarna institucija, odliv kapitala, plačila s karticami, centralna denarna institucija, kriptovalute, nakupi kriptovalute, kriptovalute, kriptovalute, ovire, vojno stanje, nacionalna denarna institucija, plačila, prepoved, omejitve, načela, Rusija , transakcije, Ukrajina, ukrajinski, Battle

Kakšen zakon jemljete v legendo o sodobnih omejitvah nakupov kriptovalut, ki jih uvaja Nacionalna denarna institucija Ukrajina? Razdrobite svoje rešitve v spodnjem razdelku za komentarje.

Lubomir Tassev Lubomir Tassev je novinar iz tehnološko podkovane vzhodne Evrope, ki mu je všeč Hitchensov citat: “Biti ustvarjalec je to, kar sem, tako kot vse drugo, kar izvajam.” Poleg kriptovalute, blockchaina in fintecha sta globalna politika in ekonomija dva popolnoma različna vira navdiha.


Bonitetna ocena slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: To besedilo je namenjeno vrhunskim informacijskim zmogljivostim. Zdaj to ni takojšnja ponudba ali nagovarjanje ponudbe za reševanje ali promocijo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com zdaj ne bi zagotovil naložbenih, davčnih, končnih ali računovodskih priporočil. Niti podjetje niti ustvarjalec nista odgovorna, takoj ali obkrožno, za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno pripisljivo ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na kakršno koli pevsko gradivo, predmete ali storitve, o katerih govori to besedilo.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -