0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice "Nadurno, videli bomo, da se bo trg NFT razširil," pravi David Schwartz,...

“Nadurno, videli bomo, da se bo trg NFT razširil,” pravi David Schwartz, tehnični direktor Rippla.

Nezamenljivi žetoni ali NFT so letos prevladovali na kripto trgu. Ker je prodaja presegla 2,5 milijarde dolarjev v prvi polovici leta 500, ne bi smelo biti presenečenje, da tako kriptoskupnost kot glavni ustvarjalci uvajajo NFT v upanju, da spodbujanje prihodkov in angažiranosti. Vzpon Metaverse je spodbudil tudi sprejetje NFT, kar dokazuje vrednost nezamenljivih materialov tako za velike blagovne znamke kot platforme družbenih medijev.

Medtem ko prodaja NFT narašča, veriga blokov Ethereum še naprej vlada vesolju. Na primer, nedavno poročilo podjetja Cointelegraph Research je pokazalo, da Ethereum predstavlja vsaj 80 % vsakega tržnega sektorja NFT, ki vključuje igre, zbirateljske predmete in tržnice. Zanimivo je tudi poudariti, da je podjetje za analitiko blockchain Moonstream ugotovilo, da okoli 17 % naslovov nadzoruje več kot 80 % vseh NFT na Ethereumu, kar dokazuje veliko neenakost, ki še vedno obstaja na trgu NFT.

Čeprav je tako, je pomembno omeniti, da so nezamenljivi žetoni še vedno zelo nov in zgodnji koncept. Čeprav Ethereum trenutno prevladuje na trgu, obstajajo pomembni konkurenti.

Na primer, podjetje za plačevanje blokovnih verig Ripple je pred kratkim napovedalo naložbo v trg NFT Mintable, ki bi platformi omogočila integracijo z XRP Ledger (XRPL), da bi ustvarjalcem omogočila varno in učinkovito prodajo svojih NFT. . Poleg tega je septembra letos Ripple uvedel 250 milijonski sklad za ustvarjalce za spodbujanje inovacij na področju žetonizacije, posebej osredotočenih na nezamenljive žetone.

Glede na nedavno sodelovanje Rippla v prostoru NFT je Cointelegraph med NFT NYC govoril z Davidom Schwartzom, glavnim tehnološkim direktorjem Rippla, da bi izvedel več o naraščajočem zanimanju podjetja za nezamenljive žetone. Schwarz je razpravljal tudi o drugih temah, vključno s porastom digitalnih valut centralne banke ali CBDC, cilji za žetonom Wrapped XRP (wXRP) in prihajajočim načrtom Ripple.

Cointelegraph: Hvala, da ste se mi pridružili, David. Najprej, o čem ste se pogovarjali med svojim govorom na NFT NYC?

David Schwartz: Moj govor na NFT NYC se je večinoma ukvarjal z ogljično nevtralnimi NFT in reševanjem problema porabe energije. Očitno podnebnih sprememb ne bomo rešili v prostoru veriženja blokov, a najmanj, kar lahko storimo, je, da jih ne poslabšamo. To ni tehnična težava – vemo, kako ne porabiti toliko energije, gre le za to, da ljudi prepričamo, da sprejmejo tehnologije, ki so podnebju prijaznejše.

Cointelegraph: Ripple zdaj ljudem omogoča ustvarjanje NFT-jev v knjigi XRP Ledger. Ali lahko o tem podrobno razpravljate?

DS: Malo smo zamudili na zabavo, a ne prepozno. Če so NFT uspešni, potem smo vsi še zgodnji. Sprva smo začeli gledati, kako ljudje želijo uporabljati NFT, in ugotovili, da je veliko izzivov, s katerimi se ljudje soočajo, posledica zelo primitivne tehnologije.

“Vsako podjetje, ki je želelo vstopiti v prostor, je potrebovalo ogromno posebnega strokovnega znanja, kar ni dober način za rast. Zato je izgradnja tega orodja tisto, kar smo je bil osredotočen na. Tudi denar je včasih ovira.”

Ko ima nekdo dobro idejo s pravim orodjem in pravo ekipo, včasih preprosto potrebuje več denarja za povečanje. To jim lahko pomagamo premagati, da dokažemo, da bo tehnologija delovala tako, kot želijo.

Cointelegraph: Omenili ste tudi, da je XRP Ledger energetsko učinkovit. Ali lahko razložite, zakaj je tako?

DS: Da, razlog, zakaj dokazilo o delu , ali PoW, sistemi, kot sta Bitcoin (BTC) in Ethereum (ETH), porabijo energijo, je zato, ker so posebej zasnovani za ustvarjanje umetnega pomanjkanja. Želeli bi si umetnega pomanjkanja, če poskušate izkoristiti nekaj, kar mora biti malo. Potrebujete tudi umetno pomanjkanje, da bi bilo nekaj dragoceno, in stranke morate prepričati, da pomanjkanje ni umetno.

Torej, PoW ustvarja umetno pomanjkanje z uporabo nečesa redkega, kar je energija. Kadar se energija uporablja izključno za ustvarjanje umetnega pomanjkanja, to povečuje stroške. Edini razlog, zakaj bi to želeli storiti, je, če dobite del denarja. Samo ljudje, ki prejemajo te pristojbine, promovirajo to tehnologijo.

V knjigi XRP Ledger nihče ne prejme transakcijskih provizij, zato nihče ne želi visokih provizij. Provizija dobesedno pokriva stroške obdelave transakcije. Dejstvo je, da XRP Ledger deluje enako dobro brez umetnega pomanjkanja.

Cointelegraph: Ali obstajajo kakšne druge prednosti uporabe knjige XRP Ledger za NFT v primerjavi z Ethereumom?

DS: Da, ena od njih je razširljivost ali število transakcij na sekundo. Obstajajo stvari, ki jih lahko počnete v Ethereumu, česar pa ne morete storiti na XRP Ledger. Zato se danes na Ethereumu dogaja veliko dela z decentraliziranimi financami (DeFi). Naredite lahko skoraj vse, kar si lahko zamislite, na primer stvari s posojili ali TradeFi ali hipotekami in založniki. Danes nimamo teh zmožnosti v knjigi XRP Ledger, lahko pa kujete NFT.

Danes nimamo teh zmogljivosti v knjigi XRP Ledger, lahko pa kujete NFT. Imamo tudi decentralizirano izmenjavo (DEX) in izdajate lahko nove žetone. Plačila so poceni in hitra, tako da je to do neke mere temeljni inženirski kompromis.

“Če želiš narediti vse, potem ne moreš biti zelo dober v ničemer. XRP Ledger ima seznam stvari, ki jih res dobro opravlja. Če je ena od teh stvari, ki jih potrebujete, je to super. Če pa ena ni tisto, kar potrebujete, se morate premakniti na nekaj bolj splošnega.”

Del Ethereumove nizke transakcijske hitrosti in stroškov je posledica dejstva, da lahko zgradite bolj prilagodljive tehnologije na blockchainu. Večina ljudi, ki gradijo na XRP Ledger, počne zapletene stvari, vendar iz tehničnih razlogov ne potrebujejo, da bi bile te v knjigi.

Cointelegraph: Kaj so najboljši primeri uporabe za nekoga, ki želi nanesti NFT na XRP Ledger?

DS: Danes so primeri uporabe večinoma zbirateljski. V knjigi XRP Ledger so stroški precej nižji, tako da če gradite NFT na Ethereumu, bi moral biti vreden vsaj $500 in celo potem bi bile pristojbine blizu $17. Pristojbine so pri XRP Ledger veliko manjše in to omogoča širši nabor primerov uporabe.

Mislim, da je večina današnjih primerov uporabe zbirateljskih predmetov na splošno, kot so umetniška dela, stvari, ki povezujejo do digitalne umetnosti, stvari, ki se povezujejo z glasbeniki. Ampak mislim, da se bo sčasoma trg NFT razširil.

Cointelegraph: Želel sem razpravljati tudi o Wrapped XRP. Ali lahko podrobneje opišete to?

DS: Wrapped XRP je sredstvo, ki je zasnovano za sledenje cena XRP. Za vsak Wrapped XRP je XRP nekje vezan v ekosistem, ki ohranja ta XRP zaklenjen, dokler Wrapped XRP ni brezplačen. Ideja je, da bi morali slediti ceni blizu. Zavit XRP se bo obnašal podobno kot XRP. Na primer, če je vse, za kar uporabljate XRP, gibljiva vrednost in imate nekaj, katere vrednost je enaka, potem bi ti morali služiti kot nadomestki na trgu.

“Pomanjkljivost Wrapped XRP je, da ga ne morete poceni in hitro premakniti na XRP Ledger, kot je XRP. Toda prednost je, da ga lahko uporabite v DEX na Ethereum.”

Na primer, če imate 500 XRP za uporabo v DEX in preprosto lahko Če to storite danes za vsako ceno, bi vam Wrapped XRP omogočil, da dobite tokenomiko XRP in semantiko Ethereuma. To bo pomagalo preprečiti, da bi XRP izgubil funkcije. Predstavitev Wrapped XRP lahko pričakujemo decembra.

Cointelegraph: Kaj je naslednje za Ripple?

DS: Močno si prizadevamo za CBDC. Kar je vznemirljivo je, da je v vesolju veliko ljudi, ki v resnici ne vedo, česa so CBDC zmožni. Naša vizija je predstavljati si, da je vsaka finančna institucija na svetu sposobna poravnati vsako fiat valuto z vsako drugo finančno institucijo v nekaj sekundah. To je ogromno, vendar zahteva interoperabilnost in varnost.

“Če nameravate zgraditi tako velik plačilni sistem, potem potrebujete varnostni model, ki ga swift ne uporablja, in verige blokov skoraj nimajo varnostnih težav.”

Druga značilnost je interoperabilnost. Združene države na primer niso mogle zgraditi takšnega sistema, ker ga Savdska Arabija ne bi uporabila. Ampak, če je Savdska Arabija zgradila sistem in ZDA zgradile sistem, potem mora obstajati standard za interoperabilnost. V nasprotnem primeru banke v ZDA ne bi mogle poravnati evrov z bankami v Evropi.

Druga stvar, na kateri delamo, so združene stranske verige, ki omogočajo prosto gibanje sredstev med verigami blokov. Zavit XRP je primer tega, saj omogoča XRP, da se premika med XRP Ledger in Etheremom, vendar so to točkovne rešitve za specifične težave. Prednost rešitev določenega problema je v tem, da omogoča vrsto inovacije, ki trenutno ni mogoča.

Povezano: Beyond NFT hype: Ustvarjanje trajnih poslovnih modelov za umetnike