18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Najslabša britanska banka za reševanje prevar izdaja opozorilo o kripto prevarah

Najslabša britanska banka za reševanje prevar izdaja opozorilo o kripto prevarah

NatWest je uporabnikom mobilnega bančništva po prejetju rekordnega števila pritožb v prvem četrtletju izdal opozorilo o kripto prevarah.

4402 Skupno ogledov

8 Skupaj delnice

Worst UK bank for dealing with scams issues crypto scam alert

Britanska banka, ki ima najslabše rezultate pri obravnavanju pritožb zaradi prevar, je izdala opozorilo o prevarah s kriptovalutami.

NatWest, ki je bil ocenjen kot najslabša banka v Združenem kraljestvu za natančno prepoznavanje zakonitih pritožb zaradi goljufij v 2020, je opozorilo poslal uporabnikom svoje aplikacije za mobilno bančništvo, potem ko naj bi med januarjem in marcem prejel rekordno število poročil o prevarah 2021.

Opozorilo je posebej opozorilo na eno vrsto prevare, ki vključuje hekerje, ki namestijo programsko opremo za oddaljeni dostop na žrtvin računalnik ali strojno opremo. Trik običajno vidi, da kriminalci po spletu pridobijo zaupanje žrtve bodisi tako, da se predstavljajo kot izkušen trgovec ali pa se pretvarjajo, da so slaven. Nato žrtev prepričajo, naj namesti denarnico za kriptovalute in jo pozovejo, naj vlaga. Potem ko je določena količina kripto poslana v denarnico, jo kriminalec izprazni s pomočjo zlonamerne programske opreme, ki so jo namestili.

Vodja oddelka za preprečevanje goljufij v podjetju NatWest Jason Costain je dejal, da je večje zanimanje za kriptovalute ustvarilo priložnost za izkoriščanje kriminalcev in stranke pozval, naj bodo previdni pri ponarejenih spletnih mestih in zaznamkih slavnih .

“Preprečili smo pošiljanje milijonov funtov kripto-kriminalcem, ki izkoriščajo veliko zanimanje za valuto. Vendar bi morali biti potrošniki vedno pozorni, zlasti na uporabo ponarejenih spletnih mest in lažnih zaznamkov slavnih, «je dejal Costain.

Ironično je, da so podatki britanskega finančnega varuha človekovih pravic leto, ki se je končalo maja 2020, je NatWest razkrilo kot najslabšo banko za natančno obravnavanje pritožb svojih strank zaradi goljufij.

Glede na podatke skoraj 70% sodb NatWesta v takih primerih se je izkazalo za napačno med 2019 in 2020, kar dokazuje dejstvo, da je nacionalni regulativni organ odločbe razveljavil. Leto prej je bila številka tako visoka 87%.

Prejšnji članekUradnik pravi, da je treba kripto trgovanje omejiti na milijonarje, kar je dobro za Hongkong
Naslednji članekDanska guvernerka centralne banke pravi, da velika tehnologija, ne kriptovaluta, resnično ogroža avtonomijo centralnih bank

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments