20.9 C
Ljubljana
Tuesday, August 16, 2022

Najslabše lokacije za prenos vaše semenske fraze kripto denarnice

- Advertisement -

Kateri so najslabši in edini načini za ohranjanje semenske fraze odlične? Ključ do odklepanja in pridobivanja večje kriptovalute, semenska besedna zveza, bi bila morda verjetno brez zvoka zavarovana in odlična.

Zlasti zdaj, ko so stroški nizki in so se kriptoturisti odjavili, bo čas za urejeno kriptovarnostno pomlad. Varnost se začne s semensko frazo, ki se na splošno imenuje obnovitvena fraza.

Tega ni mogoče zanikati: Bitcoin in kriptovalute za dodelitev sodnega pisma so v krempljih propadajočega trga. Odkar je Kwonov eksperiment Terra izginil v dimu, je kripto okužba zadušila najbolj profesionalne borze, zaradi česar so številni zagovorniki samoneodvisnosti vzklikali, “nič več tvoji ključi, nič več ti denar.”

Resnično redko mine dan, vendar vsak drugi kriptoposojilodajalec, na katerega se “zanesete”, zamrzne dvige kupcev. Od singapurskega kripto posojilodajalca Vauld do tajske kripto borze z 200, 000 možnosti, Zipmex, do sektorsko opevane borze Celsius, so številne platforme za centralizirano posojanje utrpele enako usodo, kar zagotavlja srh parajoče kazni za kupce v 2022.

Ti pogoji so dejansko časovno omejeni opomniki tajnemu agentu, potem ko ima ključe in se prepriča, da so v odličnem dogovoru. Torej, medtem ko so stroški nizki in je vera v centralizirane borze (lokacije, ki govorijo s tajnim agentom po kriptovaluti) tudi najnižja v zgodovini, morda ne bi bilo več nič takega kot bližji čas za izboljšanje varnosti lastne kriptovalute. viri.

Izhodiščne fraze postavijo življenjaIzhodiščna fraza, vsaka tako na splošno imenovana notranji najbolj ključ, je seznam 12 ali 24 besede, ki tvorijo mnemonično frazo. Metaforično rečeno, strojna denarnica ali hladna denarnica vključuje te ključe, ki zagotavljajo priročen pristop k pošiljanju ali “podpisovanju” sredstev.

Če je semenska fraza pametno razvrščena, lahko postavi življenja, kot na splošno trdi Alex Gladstein, aktivist za človekove pravice in glavni tehnični uradnik pri Human Rights Basis. Za ponazoritev, če vlomilec ukrade strojno denarnico, vendar ne več semenske fraze, to ni pretirano polje – semenska fraza bo prav tako krhka z nedavno denarnico. Če vas oblast ali okuženi akter prisili v beg, 10 ali 24 besede bodo prav tako šibke kjer koli v sektorju za vstop v Bitcoin (BTC) ali kripto sklade.

Goldbug in Bitcoin skeptik Peter Schiff je nekoč zamotil svojo semensko frazo in jo zamenjal za svojo kodo PIN. To je prva napaka, ki jo je treba upoštevati. Spodaj je naštetih nekaj popolnoma različnih primerov, kam več ne smete shranjevati semenske fraze.

Skrivnosti in programi za začetekPar ima v lasti milijarde Bitfinexa v bitcoinih, ki so ohranili svojo začetno frazo v svojih spominih za shranjevanje v oblaku, menijo, da je prva nagrada. Kot je poročal Cointelegraph, sta kibernetska kriminalca Heather Morgan in njen mož, strokovnjak za kibernetsko varnost, Ilya Lichtenstein, ohranila svojo začetno frazo v spominih o shranjevanju v oblaku. Kot tak je moral FBI v času poročanja razbiti njihovo geslo za iCloud, da je pomislil na vstop v BTC na več kot 4 milijarde dolarjev. Lekcija tukaj je, da svoje semenske fraze ne shranjujte več na spletu. To tehniko vaših zapiskov Evernote, v osnutku elektronske pošte in celo v tvitu z nizko angažiranostjo:

Samo nekaj objav kopičiti tako runt angažiranost. To je edini dogovor za shranjevanje moje semenske fraze.

Ned. Ujemanje. upanje. zrak. Raketa. Ura. Prst. Mat. Kopel. Trava. Luči. Kongres.

— Karma hibernira (@Karma_Zeus) Julij 15, Na podobno metodo, kot poroča Cointelegraph , ne smemo nobene tehnike oblikovati semenske fraze pošteno v mobilni telefon. Zakaj? Kot je ugotovil eden od Redditorjev, bi napovedovanje besedila pametnega telefona morda morda verjetno dobro v resnici stavilo na semensko frazo. Predvidevanje besedila, čeprav je na dogodkih nepogrešljivo za težko črkovanje ali emojije, je kontraproduktivno v besednih zvezah, ki ščitijo večino bogastva.

Čeprav se sliši prijetno, hladilnik morda ne bi bil več najboljša rešitev. za “hladno” shranjevanje kriptovalut. Bitcoin fanatik je odgovoril: “Hladilnik,” da bi dosegel poizvedbo “kje je najbolj nenavaden dogovor za shranjevanje semenske fraze?” brez razlage, ali bi semenski stavek morda verjetno brez zvoka hranil znotraj ali na vrhu hladilnika. Izkazalo se je, da je oboževalec nezamenljivih žetonov (NFT) že hranil semenski stavek na hladilniku:

Zelo najboljša tehnika za shranjevanje semenske fraze https://t.co/9k0nHFNjeK pic.twitter.com/MpcRvwGc2m

— LazyTec (@LazyTec) julij 21, 2022 Cointelegraph’s glavne urednice, Kristina Lucrezia Cornèr, pomeni, da je najslabša ureditev semenske fraze, ki jo je treba obdržati, v omadeževanem spominu. Dejansko, za razliko od datumov zgodovinskih bitk, avtomobilskih ključev ali imen znancev iz življenjskih odlomkov, bi bila semenska besedna zveza morda morda brez zvoka z vsem srcem posvečena spominu.

Predvidevam, da se tisti, ki ga razvijam, ne spomni več

— Kristina Lucrezia Cornèr (@KristinaLCorner) julij 30, 200 Med bolj iznajdljivimi, a pomnilniško izčrpavajočimi metodami je pomnjenje »strani, vrstic in besed iz sprejetih knjig«, ki za eno Bitcoinerjevo tehniko shranjuje semensko frazo na straneh 112 do 77 od Harryja Potter besedilo. Katero od osmih ali več knjig o Harryju Potterju je stava vsakega posameznika. Na srečo zdaj obstajajo izvrstni načini za zapomnitev semenske fraze. MTC, izobraževalec bitcoinov, ki si je zamislil varčevalni instrument Sats Leger, je izumil eno metodo za zapomnitev osnovne fraze v morali sekund prek vzorcev.

Odlično predvajanje Kljub temu, kaj morajo svetovalci poučiti o semenskih frazah? Chris Brooks, ustanovitelj industrije za obnovitev kriptovalut Crypto Asset Restoration, je svetoval Cointelegraphu, da lahko na njegovem potovanju človeška napaka izkorenini bogastvo. Od nas bi verjetno morda brez zvoka bolj skrbelo, da bi zapustili svojo semensko frazo ali znotraj večine ključev v papirnatih denarnicah, ki bodo prav tako pomotoma vržene ven v dogovoru hekerjev ali prevarantov. Brooks je pojasnil:

»Zdi se, da boste verjetno imeli veliko večjo možnost, da se premaknete na nedavno prebivališče in razkrijete svoje kripto geslo v tehniki, kot da mislite, da vam vdrejo .”Družina Brooks v ozadju Crypto Asset Restoration je upravljala “sezonsko industrijo,” kot na vsakem bikovskem trgu, primerljivo z 2017 in 200, kripto krekerje kličejo kripto navdušenci, ki so pozabili svoja gesla ali izgubili svoje semenske fraze. Na neki točki v 200 so Cointelegraphu svetovali, da naj storijo 150 kupec pokliče čez dan. Njihov edini ogromni nasvet za upravljanje semenskih fraz je, da jih izvajate brez zapletov:

»V celoti govorimo, naši varnostni kazalci so precej pogosti. Pridobite $21 odlično od Amazona ali, , ureditev rahlo leseno polje, ki je brez zapletov prepoznavno kot ureditev za stabilen dokumenti in morale tam shranjujte svoje semenske fraze.«Predlagajo, da na to polje postavite še eno ključno stvar. Ta metoda, vsakič, ko »izvajate spomladansko čiščenje ali morate zamenjati hiše, je ne boste več vrgli ven. Ne boš več rezal papirja ali ene stvari, ki jo obožuješ.”

Povezano: NFT, DeFi in kripto vdori so na pretek – tukaj je opisano, kako podvojiti varnost denarnice

Ker pa gre za kriptovalute, bi bili fizično prepričani bolj navdahnjeni, da svoje semenske fraze shranijo v eno samo nekoliko bolj iznajdljivo »shranjevalno« posodo. .” Bitcoin namiguje, da je onthebrinkie 3D natisnil moralo igrače za odrasle za OpenDime (obožujem ključ USB za Bitcoin) ali semenski stavek, ki ga je treba skriti. Bistra zamisel je, da če tujec vlomi, se bo zdel leseni slonček vitalnih dokumentov, vendar nihče v svojih zakonitih mislih ne bi pomislil na spolno igračo.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -