15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Največja banka v Zimbabveju preučuje načine za "izkoriščanje kriptovalut"

Največja banka v Zimbabveju preučuje načine za “izkoriščanje kriptovalut”

Zimbabwe's Biggest Bank Looks at Methods to 'Leverage Cryptocurrencies'

Ena največjih finančnih institucij v Zimbabveju , CBZ Holdings pravi, da preučuje načine, kako bi lahko “izkoristil kriptovalute in druge nastajajoče digitalne inovacije.” Po besedah ​​predsednika finančne institucije Marca Holtzmana je CBZ “odprtega duha glede novih novosti, saj bi te lahko odprle nove priložnosti naprej.”

Inovacije, ki odpirajo nove trge

V intervjuju za lokalno publikacijo Holtzman priznava tudi, da inovacije, kot so “kriptovalute , ali bolje rečeno blockchain, fintechs, bigtechs in techfins «služijo» specifičnim vrzelim «. Preden je predsednik razkril stališče svoje organizacije do takšnih inovacij, je dejal:

Naše mnenje je, da lahko te inovacije okrepijo način poslovanja, način služenja strankam in odpiranje novih tržnih priložnosti.

Holtzman dodaja da je takšne priložnosti “mogoče izkoristiti s sodelovanjem in sodelovanjem z istimi fintechs.” Zato predsednik trdi, da bo CBZ sprejel “odprto inovacijsko strategijo, pri kateri bomo s temi fintech-i delali na področjih, kot so mobilni denar in mobilne denarnice.”

Potencialna tveganja

Kljub temu šef CBZ priznava potencialna tveganja, ki bodo posledično nastala sprejemanja teh novosti. Kljub temu vztraja, da bo regulativni peskovni sistem Fintech rezervne banke Zimbabveja (RBZ) – ki vodi sodelovanje bank pri teh inovacijah in naprednih tehnologijah – omejil takšna tveganja.

omogoča predhodno testiranje rešitev, odkrivanje potencialnih tveganj in oblikovanje ukrepov za zmanjšanje tveganja, preden se rešitve uvedejo na širši trg, «je pojasnil Holtzman.

S tem razkritjem CBZ postane prvih finančnih institucij v Zimbabveju, ki so formalno sporočile namero za zajemanje kriptovalut. To obvestilo prihaja, ko se RBZ ogreje na fintech. Na primer, februarja 18, 2021, izkaz denarne politike, je centralna banka razkrila, da se bo regulativni peskovnik začel 1. marca, 2021.

Vendar je takrat RBZ dejal, da bodo kriptovalute izključene iz peskovnika. Ostaja nejasno, kako namerava CBZ izkoristiti kriptovalute, če na izpisku centralne banke piše, da te niso upravičene.

Kakšna so vaša razmišljanja o načrtu CBZ za izkoriščanje kriptovalut? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

Fund Manager One River Files SEC Prospectus for Carbon Neutral Bitcoin ETF

'Chinese Invented Paper Money and They Will End It'- Brazil’s Far-Left Praises Digital Yuan

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments