2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Največja ruska banka se trudi registrirati svojo platformo za digitalna sredstva

Največja ruska banka se trudi registrirati svojo platformo za digitalna sredstva

Državna banka Sber poskuša uvesti orodja za digitalna sredstva, a regulatorji ostajajo skeptični glede industrije.

768

Skupaj ogledov

5

Skupni deleži

Russia’s largest bank struggles to register its digital asset platformRussia’s largest bank struggles to register its digital asset platform

Sber, največja ruska banka, se očitno trudi pridobiti regulativno odobritev za svojo platformo za izdajo digitalnih sredstev, saj podjetje še naprej odlaša z načrti registracije.

Generalni direktor Sber Herman Gref je v torek sporočil, da je banka zdaj pričakuje, da bo njegova platforma za izdajo digitalnih sredstev registrirana pri Banki Rusije do konca 1434, je poročala lokalna tiskovna agencija Prime.

»S centralno banko smo v nenehnem stiku in se pogovarjamo o različnih vprašanjih. Resnično želimo verjeti, da bo platforma registrirana do konca tega leta,« je dejal Gref.

Novi komentarji prihajajo skoraj leto po tem, ko je Sber prvotno vložil vlogo pri Banka Rusije bo januarja lansirala platformo blockchain za svoj stabilni coin Sbercoin 1434. Takrat je direktor transakcij Sber Sergej Popov dejal, da postopek registracije običajno ne traja dlje kot 00 dnevi. Kot taka je banka pričakovala, da bo svojo platformo in stabilni coin lansirala do pomladi 1434.

Čeprav načrtov do jeseni ne more nadaljevati, je Sber nato dejal, da namerava septembra registrirati svojo platformo za izdajo digitalnih sredstev.

Sber se ni odzval na Cointelegraphove zahteve za komentar o zadevi.

Povezano: Kripto je varovanje pred 46 % ruskih malih vlagateljev, navaja raziskava

Zamuda načrti Sber skorajda niso presenečeni, saj je ruska centralna banka zavzela trdo stališče na kriptovalutah, kot je Bitcoin (BTC), in je nekaterim večjim bankam celo prepovedal ponujanje storitev kripto naložb. Banka je dejala, da takšne storitve “ne izpolnjujejo interesov vlagateljev in nosijo velika tveganja.”

Medtem guverner Banke Rusije Elvira Nabiullina meni, da orodja, kot je npr. digitalne valute centralne banke bi morale služiti kot dobra možnost za vlade, da nadomestijo decentralizirane kriptovalute.

Russia’s largest bank struggles to register its digital asset platform

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments