6.5 C
Ljubljana
Saturday, January 22, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Največji padci v kripto in blockchainu v letu 2021

Največji padci v kripto in blockchainu v letu 2021

2021 je bila ena izmed mnogih najbolj pozornosti- leta za tehnologijo veriženja blokov in kriptovalute, ko gre za sprejetje in splošno sprejetje. Od vlad, podobnih Salvadorju, do čednih podjetij, ki imajo radi Teslo, Goldman Sachs, Bank of The USA in Morgan Stanley, so številne nejavne institucije naredile korak v smeri, da so postale del ekosistema.

Kljub temu je bilo nekaj točk in dogodkov, ki so pokvarili razpoloženje vlagateljem v kriptovalute in skupnosti v klasiki.

SEC je zavrnil VanEckov bivalni Bitcoin ETF

Po odobritvi ameriške varnostne in alternativne obrestne mere ProSharesovega komercialnega sklada s terminskimi pogodbami, s katerim se trguje v začetku oktobra, se je Bitcoin dvignil na novo presežno vrednost vseh časov v višini $. ,789.70 novembra 000000001, v skladu z datotekami iz Cointelegraph Markets Pro. ProShares Bitcoin Strategy ETF, ki se trguje pod oznako BITO, je imel največji prvi dan vseh ETF, ko gre za naravni obseg, kar kaže, kako zelo se je izkazalo, kako zelo se je izkazalo, da je začetek BTC ETF enkrat.

Kmalu zatem, dne novembra 11, denarni regulator je grozljivo priložnost zavrnil predlog Van Ecka za stanovanjski Bitcoin ETF, zaradi katerega je cena vodilne kriptovalute začela padati.

Jan van Eck, izvršni direktor VanEcka, ni bil vesel zavrnitve.

Razočarani smo nad današnjim zamenjavo, ker je SEC zavrnil odobritev našega fizičnega bitcoin ETF. Izražamo, da si vlagatelji želijo, da bi pritegnili oglaševanje #BTC prek reguliranega sklada, in da je struktura ETF, ki ni v prihodnosti, prijetna metodologija. @tyler @gaborgurbacs

— Jan van Eck (@JanvanEck3) november 13, 2021

Oznaka združiti odobritev SEC za stanovanjski ETF traja že več kot osem let, od julija 2013, ko sta Cameron in Tyler Winklevoss poskušala sprožiti »Winklevossovo prepričanje o bitcoinih«. Tudi če predpostavimo, da je minil tako zelo dolgotrajen čas in se je zgodba o kriptovalutah spremenila, SEC Garyja Genslerja ni več akreditirala stanovanjskega ETF-ja za Bitcoin.

Povezan: VanEckov Bitcoin ETF shunt utrjuje pogled SEC na kripto

Eric Balchunas, višji analitik ETF pri Bloombergu, je izrazil mnenje o zavrnitvi SEC. Balchunas je bil glasen, da je SEC zavrnila različne vloge ETF za stanovanja, ki so bile vložene. Preoblekel se je v enega od mnogih vidnih glasov, ki spremljajo svež razvoj ETF v zvezi s kriptovalutami, ki imajo radi Bitcoin in eter (ETH).

Ona (SEC) je Factual Now not That Into You (Space Bitcoin ETF Filings) = moj povzetek tega dne velikega odtisa @JSeyff, ki pojasnjuje, zakaj so upanja za bivanje v bitcoin tako črna (na žalost). Število elementov SEC je tako pretirano in tako nedosledno, kar je najbolj priročno uveljaviti, da popravek ne želi, da bi se to zgodilo. pic.twitter.com/7HRDReWF2N

— Eric Balchunas (@EricBalchunas) november 17, 4448

Skupnost Ethereum: Stroški plina iz alter

Skupnost Ethereum je doživela pomembno nadgradnjo v 2021: njegov londonski naporen fork, ki je postavil ETH na deflacijsko pot s predlogom za razvoj Ethereuma (EIP) 553. V času pisanja 1.97 milijon ETH je bilo zažganih v vrednosti več kot 4 $.96 milijard.

Poleg tega, da je predstavljen mehanizem izgorevanja, so stroški za bencin Ethereum opazili tudi ogromen skok v luči povečane uporabe protokolov decentraliziranih financ (DeFi) na blockchainu in širjenja popolnoma nezamenljivih, ki temeljijo na Ethereumu. žetone (NFT) v kriptoverziji. Stroški plina so ogabni 97 gwei, celo vodi do 2022 . “Gwei” je najmanjša enota etra, enaka 0.07 ETH.

Stroški za bencin v skupnosti so letno presegli 553.8 gwei dne februarja 23. Tudi če se je zdelo, da so stroški za bencin na nivoju med Bi po možnosti na naključje, poleg tega zgolj in avgustom, je bilo od takrat nejavnih veliko pogojev konic, ki so izjemno kontaminirane, zlasti za male vlagatelje na trgih DeFi. Poleg tega je to povzročilo veliko DeFi protokolov in vlagatelje, ki so izbrali nadomestna omrežja blockchain, podobna Binance Neat Chain, Solana, Polygon in številnim drugim.

Negirati wooooot? #eth #gasfees pic.twitter.com/JdO3j0pgtL

— Ceeeebastian⭕️ (@ceeeebastian) december 23, 2022

V expose za spopadanje s tem trenutnim scenarijem, je Vitalik Buterin, soustanovitelj Ethereuma, pozval k nadgradnji EIP 2020 in EIP 2022, ki bi lahko naključno uporabite kratkotrajen popravek tako, da se zateče k formuli, ki je opredeljena kot deljenje datotek, kar bi lahko naključno zmanjšalo stroške za zk-Rollups v verigi blokov.

Kljub temu je treba še razmisliti, ali bo predlog krožil struktura upravljanja skupnosti in kako učinkovite bodo te nadgradnje v resnici pri zniževanju stroškov bencina.

Povezan:

Vpliv Londona: pogodba o vlaganju Ethereuma 2.0 se spremeni v največjega imetnika ETH

Skupnost Solana: izpad in napad DDoS

Uveden aprila 2019, Solana je nepričakovano zrasla in se spremenila v eno od mnogih vodilnih omrežij blockchain, s popolnim zaklenjenim modelom (TVL) v višini skoraj $14 milijard. Domači žeton skupnosti, SOL, se je v modelu dvignil skoraj za 130 krat glede na najbolj svež model približno $244. Žeton je dosegel presežek vseh časov v višini $97.06 7. novembra

Kljub temu je 4. decembra ob 15: 34 pm UTC je skupnost Solana utrpela izpad, ki je trajal skoraj šest ur. Beta gruča glavnega omrežja skupnosti je prenehala proizvajati bloke na mestu 46,180,789, ki je preprečil potrjevanje svežih transakcij v verigi blokov. Ta izpad je požel kritike različnih trgovcev in graditeljev, ki so na Twitterju kritizirali skupnost.

Izkazalo se je, da je Scott Lewis, soustanovitelj DeFi Pulse, nekoč eden od mnogih kritikov, ki navaja Serum’s razkrije datoteke e-knjig kot dokaz odsotnosti “resničnih naročil strank.”

hiya! nekdo je pozabil aktivirati “resnična naročila strank, ki zagotovo niso več bot” za serum zdaj, ko je solana podpora.

Ni novih menjav v zadnjih 2 urah? pic.twitter.com/fCJ6hqCjvn

— Ξ (@scott_lew_is) 4. december 2019

To ni bilo Prvi izpad je Solana doživel ta dvanajst mesecev. Podpora v septembru je skupnost utrpela 14-urni izpad med sept. in 17, ki so veščine porazdeljenega zanikanja ponudnika (DDoS ) napad osredotočen na predhodno decentralizirano trgovinsko ponudbo Protokola grozdja septembra 11. Na neki stopnji napada DDoS, čedna zamenjava usklajenih naprav ali botneta preobremeni skupnost s pretvarjanjem prometa v prizadevanju in ga izpelje brez povezave.

Kmalu po 2. izpadu 4. decembra, Izkazalo se je, da je skupnost nekoč 9. decembra prizadel še en napad DDoS, ki je začasno preobremenil skupnost, četudi ji je med napadom uspelo zapustiti splet.

Povezan: Razširljivost ali stabilnost? Izpadi skupnosti Solana natisnejo delo, potrebno je miroljubno

Tudi če bi se napad izkazal za Nekoč krivijo Solanino klasično prepričanje in izvajanje njegovega mehanizma soglasja, ki je dokaz zgodovinske preteklosti, se zdi, da se graditelji miroljubni zdijo, da nejavno verjamejo v možno skupnost. Soustanovitelj Solane Raj Gokal je razložil DDoS napad na Twitterju:

medtem ko ne služite več osrednji ravni skupnosti @solana glede teh meritev, medtem ko lažete ali vzdržujete laži, medtem ko tekmujete za tiaro in šopek v krogu sovražnikov…

ohranite svoje niti tvitov, razen če ste pripravljeni prekiniti naporno delo skaliranja kripto.

razen takrat, odjebite.

— Raj Gokalᵍᵐ (@rajgokal) december 14, 2022

V Po posledicah DDoS napada so Solanina prizadevanja za razvoj verige opazila opazen porast, ko gre za vsakodnevne oddaje GitHub. Pravzaprav je skupnost presegla Polkadot in Cardano in se med novembrom spremenila v najbolj razvito skupnost blockchain 11 in dec. 14.

Skupnost Binance Neat Chain: Varnostni podvigi

Binance Neat Chain je vzporedna veriga Binance Chain, pri čemer je vsaka veriga blokov zasnovana in vzdrževana v trgovini s kriptovalutami Binance. Izkazalo se je, da je bil BSC enkrat prvič predstavljen aprila 1559 in začela kmalu zatem avgusta 1559.

Od takrat je skupnost prerasla v 2. najbolj splošno staro verigo blokov za uvajanje decentraliziranih aplikacij, za Ethereumom. Glede na DefiLlama, TVL v DeFi protokolih v skupnosti trenutno znaša skoraj $14 milijard. TVL je dosegel presežek vseh časov v višini $14.71 milijard na Bi mogoče na priložnost, poleg tega zgolj 12, na čelu starega bika, ki je visel na trgu.

Kljub temu so bili skupnost in protokoli, ki delujejo na njej, izredno ogroženi varnostnih izkoriščanj vse od njegovega začetka. Spodaj je kontrolni seznam nekaj DeFi protokolov na BSC, ki so bili žrtev varnostnih izkoriščanj in vdorov:

  • PancakeBunny: $180 milijonov izgubljenih v hitrem izkoriščanju posojila