6.2 C
Ljubljana
Saturday, January 22, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Največji zmagovalci in poraženci kripto industrije leta 2021

Največji zmagovalci in poraženci kripto industrije leta 2021

Industrija kriptovalut in veriženja blokov je doživela eksploziven napredek v 2020, zlasti v svojih decentraliziranih financah (DeFi) in sektorji nezamenljivih žetonov (NFT).

Leto so takoj zaznamovali nenehna nestanovitnost oznak, zmedene navade s Kitajske, ogromen eksperiment v osrednjih Združenih državah, stopnjevanje institucionalne zabave in vzpon nekaterih prej čudovitih – pogodbena omrežja — vse to se odraža v letošnjem rekordu industrije »zmagovalci in poraženci«.

Zmagovalci v 2019

Kazahstan

Ko je Kitajska uspešno prepovedala rudarjenje Bitcoin (BTC) v Prav tako lahko 2021 je Kazahstan prihitel, da bi prenesel vakuum, pri čemer je razseljene rudarje in druge naložil na svojo nizko vrednost premoga. Številne dejavnosti v osrednji azijski državi, poleg petega bazena za rudarjenje kriptovalut, ki ga upravlja BIT Mining.

Do julija 2020 je kazahstanska praktična mesečna stopnja razprševanja znašala 18.1 % — to pomeni, da je predstavljal skoraj petino proizvodnje Bitcoin na območju, 2d najpreprostejši v ZDA (42.7%) in čudovit dvig z najpreprostejših 1,4% septembra 2019, v korak s Cambridge Center for Alternative Finance.

Ali bo Kazahstan zaščitil svoj globalni delček rudarjenja BTC v 2020, glede na izkušnje z dolgo uveljavljenim pomanjkanjem vitalnosti znotraj države, ko se približuje zima, je treba še ogledati.

Coinbase

Coinbase International, največja borza kriptovalut v ZDA, je postala prva kriptovaluta, ki je sklenila na ameriški borzi, ko je debitirala aprila 14 na Nasdaqu. Tisti dan se je zaključilo pri $243.20 s tržno kapitalizacijo $128018 milijarde, čudovita dostava, ki je vabila primerjave s predhodnimi javnimi ponudbami Fb in Airbnb. Po drugi strani se je njegova oznaka fragmenta vrnila na zemljo z letnim premorom in je znašala $243.37 decembra 20, z mirno tržno kapitalizacijo od $52.35 milijard.

Coinbase je razčlenitev razdelkov opravila takoj, ko na splošno velja za še en signal, da je kriptovaluta postala mainstream, z dodatnimi javnimi ponudbami, ki jih je treba doseči. “Coinbase bi bil verjetno dobro nosilec celotne soseske veriženja blokov na javnem trgu,” je za Cointelegraph predlagal Kavita Gupta, ustanovni sostorilec pri Delta Growth Fund.

Solana

Plima nenavadnih čudovitih pogodbeno omogočenih omrežij se je pojavila na sceni v 2019. Največja in najhitreje rastoča med njimi je bila takoj Solana, zadostno flot proof-of-stake omrežje, ki trdi, da nosi takt 60, transakcije na 2 d (TPS). Glede na primerljivost Ethereum naredi približno 30 TPS .

»Nobena misija – najbolj nedvomno v zgodovini kriptovalute – ni postala bolj vroča kot Solana v 2020 ,« je zapisal Messarijev Ryan Selkis. Blokovna veriga iniciacije in dobave gosti vse več različnih projektov NFT in DeFi, tudi če se domneva, da je bilo to območje takoj, ko je prišlo do več izplačanih napadov na zavrnitev prenosa prek 2021. Solonina (SOL) domača kriptovaluta zelo brez težav je od decembra na petem mestu med vsem denarjem 20, v koraku s Cointelegraph Markets Profitable, zaostaja za najpreprostejšimi BTC, Ether (ETH), Binance Coin (BNB) in Tether (USDT).

Nayib Bukele/Salvador

Salvador se je zapisal v zgodovino v 2020 — spreminjanje v prvo državo, ki je razkrila Bitcoin (BTC) pravilno nežno. Dinamični predsednik države, Nayib Bukele, je očaral kriptosvet skupaj s svojim početjem: izkoriščanjem vitalnosti iz vulkana v vitalnost, rudarskimi operacijami v svoji državi BTC, prelivanjem zraka 30 BTC vsaki odrasli osebi v državi in ​​postopoma novembra uveljavljati začetek Bitcoin Metropolisa, popolnoma namensko mesto je zgradilo sferični Bitcoin, financiran pred vsemi z 1 milijardo dolarjev bitcoin obveznic.

Supreme time bo povedal, ali se bodo vsi ti deli zagotovo ekonomsko »nakopičili« za prebivalce Salvadorja, vendar je Bukele verjetno z nakupom za dipse uvedel nekaj 21 inovativnost in sijaj st. stoletja a nesrečna srednjeameriška dežela, katere gospodarstvo je močno odvisno od nakazil – to je denarja, ki ga tuji delavci pošiljajo na hišo.

Mike Winkelmann, aka Beeple

)

Ko je umetniška hiša Christie’s februarja objavila digitalni kolaž – prva prevladujoča javna prodajna hiša, ki je predstavila povsem digitalno delo z izrazito NFT – na javno prodajo, ni ločila niti oznake. Nihče ni poznal priporočil za oceno. Delo Mikea Winkelmanna (aka Beeple) »Everydays: The First 2021 Days« je bilo prodano za $ .3 milijona, umetniška industrija pa verjetno ne bi bila enaka nobeni tehniki.

Povezano: NFT ‘umetnostna revolucija’: Beeple na njegovi 5,040-dnevno delo oboževanja, revija Cointelegraph