15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Napadi na Flash Loan Drain 2 Binance Smart Chain Defi Projekti za...

Napadi na Flash Loan Drain 2 Binance Smart Chain Defi Projekti za 6 milijonov dolarjev


Flash Loan Attacks Drain 2 Binance Smart Chain Defi Projects for $6 Million

V kratkem času sta bila izvedena dva hitra napada hitrih posojil, ki sta izhajala iz dveh edinstvenih projektov Binance Smart Chain za decentralizirano financiranje (defi). Prejšnjo sredo je donosna kmetijska platforma Pancakebunny v hitrem napadu na posojila izgubila skoraj 3 milijone dolarjev, kot poročajo. Naslednjo nedeljo je Bogged Finance izkoristil 3 milijone dolarjev zaradi hitrega posojila.

Pancakebunny Gets Hit s hitrim napadom na posojilo – iztrošeno 3 milijone dolarjev

Odkar so hekerji izkoristili hitra posojila za napad na protokol trgovanja z maržo BZX, so bila hitra posojila pogosta napad v svetu defi. Hitra posojila so vrsta sheme, ki omogoča izdajo posojil znotraj ene transakcije ali napada. Poleg povprečnih ljudi, ki izkoriščajo konstrukcijo posojila za zabavo, so zlonamerni igralci našli parametre napada, da bi črpali sredstva iz projektov defi.

Prejšnji teden med petdnevnim obdobjem , bila sta dva hitra napada na posojilo, pri katerih je bilo skupaj od obeh projektov skupaj vzetih približno 6 milijonov dolarjev. Maja 19 je projekt defi Pancakebunny izkoristil svoj Twitter račun za objavo novic.

“Pozor Bunny Fam,” je tvitnil račun. »Naš projekt je bil hiter napad posojila zunanjega izkoriščevalca. Objavljali bomo post mortem, poglobljeno analizo, zaenkrat pa bi radi skupnost posodobili, kako se je to zgodilo, “je dodal uradni račun na Twitterju.

V ponovitvi igre za igro je Pancakebunny dejal, da je “heker uporabil Pancakeswap za izposojo ogromne količine BNB … in nato nadaljeval z cena USDT / BNB, pa tudi BUNNY / BNB. Heker je na koncu dobil ogromno ZAJČKA s tem hitrim posojilom … Nato je heker odložil vsega zajčka na trgu, zaradi česar je cena zajčka strmo padala. Heker je BNB vrnil s pomočjo Pancakeswap. «

Ocene kažejo, da je bilo zaradi napada bliskovitega posojila Pancakebunny porabljenih približno 3 milijone dolarjev. Trgi žetonov BUNNY so po napovedi izkoriščanja znatno trpeli.

Bogged Finance Hacker odvzame 3 milijone dolarjev 6 $ za projekt Milijon likvidnosti z uporabo “kompleksnega napada hitrih posojil”

Potem je ta konec tedna še en projekt Binance Smart Chain defi, imenovan Bogged Finance, najel hitro posojilo za 3 milijone dolarjev prav tako. V post mortem projektu defi projekta Bogged Finance piše: »Žeton BOG je izkoristil neznani napadalec, ki je z zapletenim napadom, ki temelji na Flash-Loan, lahko izčrpal 3 milijone USD likvidnosti v višini 6 milijonov USD. Napad je bil ublažen znotraj 15 blokov začeli preprečevati popoln odtok likvidnostnih bazenov. “

Bogged Finance je dejal, da namerava prisiliti selitev pogodbe z istim izkoriščanjem napadalca, s katerim je” nezakonito odstranil pridobljene žetone. ” Člani projektne ekipe so dodali: “Vsi bodo v prihodnjih urah prejeli svoje LP žetone in $ BOG po novi pogodbi.” Posodobitev iz maja 24 pravi, da selitev projekta traja dlje, kot je bilo pričakovano.

“Migracija bogged finančnega žetona traja dlje, kot je bilo pričakovano,” pojasnjuje Bogged Finance »Sredstva se v tej denarnici hranijo varno, dokler prerazporeditev ni končana. Navdušeni smo, da bomo lansirali novo različico pogodbe BOG z več kot 7,5 milijona žganih žetonov. Pred ponovnim zagonom bomo objavili odštevanje za ponovni zagon. «

Trgi BUNNY in BOG so po teh hitrih napadih na posojila znatno trpeli. BOG je zdrsnil z $ 1 80 na žeton na $ 0. po razkritju bliskovitega posojila . BUNNY trgi so po hitrem napadu posojila izgubili 95% kraj v sredo.

Kaj meniš o dva nedavna napada na hitra posojila, ki sta izkoristila projekte Binance Smart Chain defi? V spodnjem oddelku za komentarje nam sporočite, kaj mislite o tej temi.

USDC Attestations Run Late, Raising Alarms in the Crypto Community

Nobel Prize-Winning Economist Robert Shiller Mulls Over Getting Active in the Bitcoin Market

Oznake v tej zgodbi

Binance Smart Chain, bnb, BOG , BOG pogodba, bogged finance, BSC, BUNNY, decentralizirano financiranje, DeFi, izpraznitev, Flash posojilo, napad Flash posojila, vdori, hekerji, vzvod, likvidnostni bazeni, LP žetoni, Pancakebunny, Pancakeswap, Token Market, USDT / BNB, kmetovanje

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments