15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Napoved cene Bitcoin z uporabo kvantitativnih modelov, 3. del

Napoved cene Bitcoin z uporabo kvantitativnih modelov, 3. del

To je tretji del večdelne serije, katere namen je odgovoriti na naslednje vprašanje: Kaj je “temeljna vrednost” Bitcoina? Prvi del govori o vrednosti pomanjkanja , Drugi del – trg se giblje v mehurčkih , tretji del – stopnja sprejemanja in četrti del – stopnja zgoščenosti in ocenjena cena Bitcoina.

Stopnja posvojitve

Če si vedno več ljudi želi določeno dobrino in je v obtoku enako število enot, bo cena očitno nagnjena k vzpon. Pravilo ponudbe in povpraševanja ureja kateri koli trg na svetu.

Če eno leto toča uniči pridelek paradižnika in je užitnih paradižnikov manj, kot je bilo pričakovano, je smiselno, da cena paradižnika na trgu se bo povečala, saj je povpraševanje ostalo enako. Vendar si za trenutek predstavljajte, da si ljudje nenadoma želijo kupiti paradižnik veliko več kot prejšnja leta. Povpraševanje narašča in razpoložljivost paradižnika upada, zato se bo cena zvišala veliko bolj kot v prejšnjem primeru.

Povpraševanje lahko naraste zaradi dveh dejavnikov: udeleženci so stabilni in število prošenj se poveča ali je število zahtev stabilno, vendar se število udeležencev poveča. Možna je celo kombinacija teh dveh

V primeru, ki sledi, smo samo domnevali, da se število udeležencev poveča za enako količino blaga. Torej imamo na eni strani Satoshi Nakamoto, ki je opredelil, da mora bitcoin (BTC) sčasoma postajati vse bolj redek, po drugi strani pa je možna rast cene Bitcoinov zaradi novih ljudi, ki postopoma vstopajo na trg.

Zato je vprašanje preučevanja stopnje sprejemanja kriptovalut na svetovnih trgih, da bi razumeli, kam se usmerja vrednost Bitcoina, in na splošno, kam lahko v prihodnosti gre razred kriptovalut. .

Rast števila denarnic ni ravno eksponentna, ampak blizu nje. Če želite napovedati njegovo rast v prihodnosti, morate uporabiti funkcijo “zakona moči”, ki lahko najbolje oceni njegovo ukrivljenost. Za to najprej postavimo graf v logaritemsko lestvico, nato izračunamo funkcijo, ki se najbolje približa.

Čeprav funkcija ne upošteva morebitnih prihodnjih povečanj na podlagi povečanja obresti, ki se lahko pokaže v 2021 po nepričakovani rasti Bitcoina, se ta vaja uporablja za oceno rasti čas v številu denarnic.

Za oceno rasti vrednosti Bitcoina s številom denarnic v obtoku bomo morali z uporabo ocene povprečnega zneska v vsaki posamezni denarnici dokaj preprosta funkcija:

Kapitalizacija Bitcoinov / Število denarnic

Zdaj imamo oceno vrednost Bitcoin v povprečju vsaka denarnica. Vendar podatki govorijo povsem drugačno zgodbo: 70% denarnic ima 0. 01 BTC ali manj, medtem ko je 2% denarnic v lasti 95% Bitcoinov v obtoku, borze pa imajo v lasti približno 7%.

Ta poročila nam pomagajo razumeti ogromen potencial rasti Bitcoina v prihodnosti, saj ga tisti, ki ima v lasti velik del, očitno ne prodajajo, saj Bitcoin in njegov potencial dobro poznajo. Tisti, ki imajo 0. 01 BTC ali manj bo v skušnjavi kupiti več, seveda pa se vedno odprejo nove denarnice vsak mesec.

Če pa vzamete povprečno, lahko izpostavimo povprečno vrednost vsebine teh denarnic, izraženo v ameriških dolarjih:

Ker je povprečje teh vlog pogojeno z vrednostjo cene Bitcoin, je za najboljšo oceno razpon «cen, kamor bi lahko Bitcoin šel, rdeča pikčasta črta predstavlja deseti percentil denarnic, položenih v ameriških dolarjih; medtem ko črtkana modra črta predstavlja 90 th percentil. Ta “obseg” nam omogoča, da na podlagi ocenjene stopnje sprejemanja Bitcoina določimo, kakšna naj bo celotna kapitalizacija Bitcoina skozi čas.

Ta ocena ne upošteva več dejavnikov, ki bi lahko vplivali zelo preudarno. Za institucionalne vlagatelje, ki vstopajo na trg, bi lahko bil povprečni znesek na denarnico veliko višji od modrega pasu, navedenega v primeru.

Očitno je, da je treba te ocene razumeti kot intelektualni poskus razumevanja dinamike Bitcoinov in je nikakor ni mogoče šteti za predlog ali nasvet v imenu avtorjev.

Ta graf prikazuje, da cilj doseči bilijon kapitalizacije ali 1 bilijon dolarjev še zdaleč ni nemogoč, še posebej, če se zanimanje za Bitcoin še naprej povečuje v prihodnjih mesecih.

Podobno rast ocenjujejo tudi izdelovalci mavrične karte:

Ta graf je zelo koristen, ker povzema predpostavljeno stopnjo rasti vrednosti Bitcoina in njegov trend mehurčkov po prepolovitvi .

Jasno je, da ni nobenega zagotovila, da se bo Bitcoin nadaljeval s to logiko, vendar je pomembno opozoriti, da bi to lahko storil, da bi lahko nekdo sprejel objektivne in razumne naložbene odločitve po teh predpostavkah tudi.

Ta članek je bil soavtor Ruggero Bertelli in Daniele Bernardi .

Ta članek ne vsebuje investicijskih nasvetov ali priporočil. Vsaka investicijska in trgovinska poteza vključuje tveganje, bralci pa morajo pri odločanju opraviti lastne raziskave. Tu izraženi pogledi, misli in mnenja niso samo od avtorjev in ne odražajo nujno predstavljajo stališča in mnenja Cointelegraph.

Ruggero Bertelli je profesor ekonomije finančnih posrednikov na univerzi v Sieni. Predava bančno upravljanje, obvladovanje kreditnega tveganja in obvladovanje finančnega tveganja. Bertelli je član uprave Euregio Minibond, italijanskega sklada, specializiranega za regionalne obveznice MSP, ter član uprave in podpredsednik italijanske banke Prader Bank. Je tudi svetovalec za upravljanje premoženja, upravljanje tveganj in dodeljevanje premoženja za institucionalne vlagatelje. Kot strokovnjak za vedenjske finance je Bertelli vključen v nacionalne programe finančnega izobraževanja. Decembra 2020 je objavil La Collina dei Ciliegi , knjiga o vedenjskih financah in krizi finančnih trgov.

Daniele Bernardi je serijski podjetnik, ki nenehno išče inovacije. Je ustanovitelj skupine Diaman, ki se ukvarja z razvojem donosnih naložbenih strategij in je pred kratkim uspešno izdala PHI Token, digitalno valuto s ciljem združitve tradicionalnih financ s kripto sredstvi. Bernardijevo delo je usmerjeno v razvoj matematičnih modelov, ki poenostavljajo postopke odločanja vlagateljev in družinskih pisarn za zmanjšanje tveganja. Bernardi je tudi predsednik revije za vlagatelje Italia SRL in Diaman Tech SRL ter izvršni direktor podjetja za upravljanje premoženja Diaman Partners. Poleg tega je upravitelj kripto hedge sklada. Je avtor Genesis of Crypto Assets , knjige o kripto sredstev. Evropski patentni urad ga je priznal kot “izumitelja” za njegov evropski in ruski patent na področju mobilnih plačil.

Ta članek je bil uspešno poslan na Svetovno finančno konferenco .

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments