0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Naraščajoča inflacija v Nigeriji in oddaljeni kraji spodbujajo špekulacije o razvrednotenju – misija IMF

- Advertisement -

Na podlagi sklepne trditve misije Svetovnega denarnega sklada (IMF) je naraščajoča stopnja inflacije v Nigeriji pravilno, ker stalno pomanjkanje tujih nadomestkov spodbuja špekulacije o devalvaciji naire. Da bi določil enotno nadomestno obrestno mero za nairo, je območni posojilodajalec dejal, da želi Nigerija razstaviti “popolnoma drugačna nadomestna obrestna mera hišnih oken na CBN ” Vse večja vrzel med zakonitim in nadomestnim plačilom na vzporednem trgu Svetovni denarni sklad (IMF) je dejal, da pomanjkanje tujih nadomestkov v Nigeriji, naraščajoča inflacija in omejena sposobnost države za servisiranje dolga spodbujajo špekulacije o devalvaciji naire. To pa nasprotno ovira “vredno želene prilive kapitala, spodbuja odlive in omejuje naložbe nejavnega sektorja.”

Znotraj delavca posojilodajalca območja, ki zaključuje trditev o 2022 Misija po členu IV je MDS ponovila svoje ime pri nigerijskih finančnih oblasteh, da bi upoštevala fascinantno “ v nasprotju z enotno in tržno čistilno nadomestno stopnjo.« Da bi to pojasnil, je IMF dejal, da je nov. 15 trditev, da Centralna banka Nigerije (CBN) želi opustiti stroj za nadomestne obrestne mere.

Kot so poročale novice Bitcoin.com , Nigerija uradno veže svoj forex na nižje zveste 400 naire za vsak dolar. Nasprotno pa lahko v izobraževanju številne nigerijske agencije in udeleženci na najpreprostejši način dobavijo dolar in različne svetovne valute na vzporednem trgu, nabor tečajev pa zdaj ni preveč dolgotrajen, v preteklosti pa se je dotaknil najnižje vrednosti N. :1$. Dodatno, sklepna trditev MDS je ukazala, da se želi omejiti vpliv ali spremembo tujih nadomestnih trgov CBN.

„Srednjeročno mora CBN odstopiti od svoje značilnosti kot glavni devizni posrednik, ki omejuje posege na izravnavo nestanovitnosti trga in bankam dovoljuje, da svobodno določajo devizne tečaje grab-sell,« je opredelila trditev IMF.

Nigerija Ni dosegel svojih ciljev finančne vključenosti Nobena tema ne izraža zaskrbljenosti glede zaščite nadomestne obrestne mere v Nigeriji, sklepna trditev območnega posojilodajalca tiho hvali CBN za zmanjšanje likvidnosti in zajezitev »inflacijskih pritiskov prek naraščajoče t stopnja finančne zaščite (MPR) s kumulativno 150 deli temeljev.” Centralne banke na splošno sprejmejo strožjo finančno zaščito, ko stroški naraščajo prehitro ali ko se finančni sistem hitro povečuje.

Nasprotno pa v trditvi, misija MDS je vztrajala, da skupni pogoji ostanejo prilagodljivi – Nigerijska stopnja finančne zaščite (MPR) znaša 11.5 % je pod stopnjo inflacije, ki je dosegla vrh 150.1 % oktobra. Misija svetovnega posojilodajalca je tudi dejala, da je financiranje državnih sredstev pravilno, ker “sheme usmerjenega posojanja” osrednje finančne institucije še naprej pritiskajo na veljavno finančno širitev. O finančnih Misija IMF je dejala, da Nigerija “še naprej strmoglavi, ker želi svoje cilje vključenosti resno pridobiti dostop do finančnega blaga.” Nasprotno pa je misija svetovala CBN-ju, da ustvari regulativni peskovnik za fintech. Oblasti je tudi naročilo, naj “zagotovijo bolj osredotočeno prakso pri uporabi finančnega blaga in podaljšajo dodatno e-naira za prebivalstvo brez bančnih storitev.”

Registrirajte svoj e-poštni naslov tukaj, da boste prejeli tedensko zamenjavo o afriških novicah, poslanih v vaš nabiralnik:
Kakšni so vaši nasveti glede te anekdote? Sporočite nam, kaj imate v spodnji polovici povratnih informacij.
Terence Zimwara Terence Zimwara je zimbabvejski nagrajeni novinar, avtor in avtor. Veliko je pisal o industrijskih težavah nekaterih afriških svetovnih lokacij in o tem, kako lahko digitalne valute Afričanom zagotovijo pot do pridobitve.

338159111Kreditna ocena slike 338159111: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, urednikova fotografija kredit: Tayvay / Shutterstock.com Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je v informativne namene najpreprostejši. To zdaj ni takojšnja dobava ali nagovarjanje k dobavi za prevzem ali prodajo ali nasvet ali zaznamek katerega koli blaga, izdelkov in storitev ali korporacij. Bitcoin.com zdaj ne nudi investicijskih, davčnih, licenciranih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, takoj ali zdaj v krožnem križišču, za kakršno koli propad ali izgubo, ki je nastala ali domnevno povzročena z ali v povezavi z uporabo ali zanašanjem na kateri koli material, blago ali izdelke in tukaj navedene storitve, o katerih se govori. 338159111

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -