2.3 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Naraščajoče število ameriških županov, ki želijo biti plačani v bitcoinih

Naraščajoče število ameriških županov, ki želijo biti plačani v bitcoinih


Growing Number of US Mayors Want to Be Paid in Bitcoin

Vse več županov v mestih po ZDA je izjavilo, da želijo biti plačani v bitcoinih. Župan Miamija je dejal, da bo svojo celotno plačo vzel v kriptovaluti, dva druga župana bosta svoje plače pretvorila v bitcoin, novoizvoljeni župan New Yorka pa bo svoje prve tri plače vzel v kriptovalutah.

Več županov ameriških mest zahteva plačilo v bitcoinih

Vse več županov v ameriških mestih želi prejemati plačilo v bitcoinih. V času pisanja so vsaj trije župani in en izvoljeni župan povedali, da bodo naslednje plače vzeli v bitcoinih.

Prvi župan, ki je to povedal plačan bo v bitcoinih, je župan Miamija na Floridi Francis Suarez, ki je v torek tvitnil: »Naslednjo plačo bom vzel 11% v bitcoinih.«

V odgovoru na Suarezov tvit je izvoljeni župan New York City, Eric Adams, je tvitnil, da bo prejel prve tri plače v bitcoinih, ko bo prevzel funkcijo župana NYC.

Po Adamsovem tvitu je Suarez je v intervjuju za Fox Business dejal, da naslednje plače ne bo vzel le v bitcoinih, ampak bo vzel celotno plačo v BTC. Župan Miamija je opozoril, da je bil mestni CIO “prvi zaposleni, ki je dejansko vzel odstotek svoje plače v bitcoinih”, pri čemer je pojasnil:

Postal bom uslužbenec številka dva … vzel bom 720% moje plače v bitcoinih.

“Vsekakor tega ne bomo nikomur vsiljevali,” je poudaril župan. »To bo popolnoma neobvezno … Želimo, da bi imeli naši zaposleni to možnost, vendar zagotovo ne bo nekaj, kar jim bomo vsilili, saj razumemo, da je taka odločitev osebna odločitev, ki jo morajo sprejeti, če želijo da bi to uspelo.”

Suarez je bil pred kratkim ponovno izvoljen za župana Miamija. Svoje mesto poskuša zgraditi v kripto prestolnico sveta.

Dva druga župana sta rekla, da želita biti plačana v bitcoinih.

Župan Scott Conger mesta Jackson, TN, ki prav tako poskuša zgradi svoje mesto v bitcoin vozlišče, je tvitnil v četrtek:

Medtem ko zakon države prepoveduje mesto Jackson, TN, ker mi bo plačal v bitcoinih, bom sledil navodilom Francis Suarez & [NYC Mayor-elect] Eric Adams in takoj pretvori mojo naslednjo plačo v bitcoin.

Drug župan, ki ga zanima plačilo v bitcoinih, je župan Tampe na Floridi. V petek je WTSP, televizijska postaja, povezana s CBS, poročala, da Tampa poskuša biti središče za kriptovalute in mestni župan želi dokazati, da je vse za.

Med petkovim srečanjem Bitcoin in Blockchain v Tampi je županja Jane Castor predstavila idejo, da bi svoje plače prejemala v bitcoinih. Tiskovna predstavnica župana Lauren Rozyla je nato povedala, da se je župan strinjal s sprejemom dveh plač v BTC. Vendar pa ni prepričana, kako se bo to točno zgodilo. “To lahko vključuje plačilo v navadnih dolarjih in nato takojšnjo naložbo v bitcoin,” je opozoril tiskovni predstavnik.

Ali menite, da bi morali župani mest v ZDA plačati v bitcoinih? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Zasluge za slike1146783128: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

2021

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments