19.1 C
Ljubljana
Thursday, July 29, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Navedena podjetja, skladi in ETP zdaj nadzorujejo skoraj 7% ponudbe Bitcoinov

Navedena podjetja, skladi in ETP zdaj nadzorujejo skoraj 7% ponudbe Bitcoinov

Bolj javno prodana podjetja so dodala Bitcoin v svoje blagajne v prvih štirih mesecih 2021 kot v celotnem lanskem letu. Toda ali se bo nadaljevalo?

2522 Skupno ogledov

6 Skupaj delnice

Listed companies, trusts and ETPs now control almost 7% of the Bitcoin supply

BTC, vreden več kot 6,5 milijarde dolarjev – ali približno 1% celotne kapitalizacije kripto-sredstva – je v lasti 19 podjetja, ki kotirajo na borzi. Nadaljnjih 5. 75% tržne kapitalizacije Bitcoina je v lasti z izdelki, s katerimi se trguje na borzi, in zaprtimi skladi.

Številke vsebujejo nova študija podjetja Nickel Digital Asset Management. Navedena podjetja 13 so vredna kombiniranega trga zgornja meja več kot 1 bilijon ameriških dolarjev z 13 s sedežem v Severni Ameriki, trije s sedežem v Evropi, preostali del pa v Turčiji, Hongkongu in Avstraliji. Sedemnajst drugih družb, ki kotirajo na borzi, je kupilo BTC, vendar podrobnosti v zvezi z njihovimi dodelitvami niso na voljo.

Študija kaže, da je institucionalno sprejemanje kripto v porastu, saj osem družb, ki kotirajo na borzi, kupuje Bitcoin v prvih štirih mesecih 2021 v primerjavi s sedmimi v vseh 2020.

Poleg zakladnic podjetij, ki kotirajo na borzi, je študija ugotovila, da $ 43 .2 milijarde BTC – kar ustreza skoraj 6 % tržne kapitalizacije Bitcoina – je v lasti ETP in skrbniških skladov.

V Hedgeweeku, direktorju in soustanovitelju Nickel, Anatoly Crachilov je trdil, da je kombinacija COVID – 19 kriza in ekspanzivna monetarna politika centralnih bank je povečala tveganje devalvacije valute in dodala:

“To, skupaj z vse bolj inflacijskimi smernicami Feda in vedno večjim kupom ameriških dolarjev 18 bilijon negativno donosnih svetovnih obveznic je številne korporacije spodbudil k razmišljanju o dodelitvi nadomestna sredstva. ”

Raziskave niklja, opravljene v začetku leta pred nedavnim upadom, kažejo na institucionalno dodelitev kripto bo še naprej rasla s 81% evropskih upravljavcev premoženja in institucionalni vlagatelji, ki kažejo, da pričakujejo, da se bo Bitcoin povečal med poslovnimi rezervami.

Crachilov je zatrdil, da bo naraščajoči trend, da institucije, ki Bitcoin dodeljujejo svojim zakladnicam, sčasoma ukrotil nihanje cen kripto. „Povečanje dodeljevanja obsežnih institucionalnih in korporativnih akterjev naj bi sčasoma povzročilo zmanjšanje te nestanovitnosti, zahvaljujoč dolgoročnejšemu, bolj zlepljenemu kapitalu, ki so ga prinesli ti vlagatelji, in veliko večjemu likvidnostnemu naboru kripto ekosistema, “je dejal.

Vendar se vsi ne strinjajo, da se institucije zavzemajo za to, da bi bile izpostavljene kripto, analitik JPMorgan Nikolaos Panigirtzoglou pa potrjuje nedavno premijo, opaženo v promptni trgi nad terminskimi cenami kažejo, da povpraševanje institucij upada.

Po navedbah BitcoinTreasuries je nadaljnjih $ 13 .5 milijard BTC (1,8% ponudbe Bitcoinov) je v zakladnicah štirih zasebnih podjetij – Block.One, Fundacija Tezos, Mt Gox in Stone Ridge Holdings Group.

Spletno mesto tudi ocenjuje, da bolgarska vlada sedi na približno 8,5 milijarde USD Bitcoinov, medtem ko Ukrajinski vladni hoteli 1,8 milijarde dolarjev BTC.

Prejšnji članekFox je ustvaril 100 milijonov dolarjev ustvarjalnega sklada za ustvarjanje vsebin NFT
Naslednji članekNova raziskava kaže, da je lani več Britancev kupilo kripto kot delnice

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments