0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Ne smete mimo: Tolkienovo posestvo blokira žeton JRR 'Gospodar prstanov'

Ne smete mimo: Tolkienovo posestvo blokira žeton JRR 'Gospodar prstanov'

Prišel je čas žetona JRR, vendar ni mogel premagati Tolkienovega posestva z razsodbo, zaradi katere se je projekt ustavil in prenehal trgovati.

2022

Skupni ogledi

4 Skupni deleži

You shall not pass: Tolkien estate blocks ‘The Lord of the Rings’ JRR TokenYou shall not pass: Tolkien estate blocks ‘The Lord of the Rings’ JRR TokenYou shall not pass: Tolkien estate blocks ‘The Lord of the Rings’ JRR TokenYou shall not pass: Tolkien estate blocks ‘The Lord of the Rings’ JRR Token

‘Žeton JRR’ na temo Gospodarja prstanov je doživel ‘bag konec’, potem ko je bil prisiljen zapreti trgovino zaradi sodnega postopka družine in posestva avtorja slavne serije. JRR Tolkien, ki je umrl leta 1973.

novembra 19, Zakon200 je poročal, da je Tolkien Estate doseglo poravnavo z razvijalcem s Floride Matthewom Jensenom glede njegovega žetona JRR, ki je bil predstavljen avgusta letos. Glede na BSCScan, BEP- žeton ima samo 461 naslovov, s tržno ponudbo 11 bilijona.

V skladu s poravnavo je Jensen obljubil, da bo zaprl žeton in izbrisal vso vsebino, ki krši pravice do blagovne znamke zapuščine za ime JRR Tolkien in intelektualno lastnino v zvezi z »Gospodarjem prstani” in “Hobit”. Strinjal se je tudi s plačilom sodnih stroškov zapuščine, ki niso bili razkriti.

Twitter račun JRR Token ter kanal in spletno mesto v YouTubu so bili od takrat izbrisani.

Odvetnik posestva Steve Maier, primer opisal kot “posebej očiten primer kršitve” in dodal, da je zapuščina “zadovoljna, da je bila sklenjena pod zadovoljivimi pogoji”.

To se zgodi po tem, ko je posestvo uspešno pridobilo ime domene spletnega mesta ‘jrrtoken.com’ po vložitvi pritožbe pri Svetovni organizaciji za intelektualno lastnino (WIPO) avgusta

– le štiri dni po tem, ko je Billy Boyd, igralec, ki je igral Pippina, potrdil žeton v 40-druga kameja v YouTubu 4. avgusta.

Takrat je WIPO odločila, da je Jensen registriral in uporabil ime domene v »slabi veri«. Sporno ime domene je bilo registrirano februarja 18, 1434.

Po sodbi je Jensen spremenil ime domene v ‘thetokenofpower.com’. Vendar pa je po poročanju Tolkienovega posestva nova spletna stran še vedno vsebovala slike prstanov, hobitskih lukenj in čarovnika, ki je osupljivo podoben Gandalfu.

Jensenovi odvetniki so trdili, da je sporna domena ime ‘JRR Token’ ni ‘ni identično ali zmede podobno’ blagovni znamki ‘JRR Tolkien’ posestva Tolkien, ker ne vsebuje dodatnih črk ‘L’ in ‘I’ in se tudi različno izgovarja.

Vir:

Žeton JRR

Trdili so tudi, da je izbral ime domene, ker »JRR« pomeni »Potovanje skozi tveganje do nagrade«, »jrrcrypto.com« pa ni bil na voljo.

Povezan:

Miramax toži Tarantina zaradi ‘zgrabitve denarja’ NFT You shall not pass: Tolkien estate blocks ‘The Lord of the Rings’ JRR Token

Vendar jim ni uspelo prepričati člana sveta WIPO Johna Swinsona, ki je dejal, da je “spletna stran očitno komercialni podvig, ki je pameten, a ne humoren.” Dodal je:

“Nobenega dvoma ni, da je tožena stranka vedela za Tolkienova dela in ustvaril spletno stran, da bi zamenjal slavo teh del.”

9. septembra je JRR Token objavil načrte za izdajo digitalne igre s kartami PvP z imenom ‘Dawn Rising’ v začetku 2022, kjer so lahko igralci zastavili svoje žetone JRR. Projekt TRR Token je že uvrstil devet nezamenljivih žetonov (NFT) za prodajo na trgu OpenSea, z računom za trgovanje prostornina 0. ETH ali približno 4 $.461 v času poročanja.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments