15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Negativne stopnje financiranja spodbujajo trgovce k dolgim ​​Polygon (MATIC) in AAVE

Negativne stopnje financiranja spodbujajo trgovce k dolgim ​​Polygon (MATIC) in AAVE

Podatki kažejo, da trgovci AAVE in Polygon (MATIC) trenutno plačujejo do 4,3% na teden za dolge prihodnje pogodbe.

Na kripto trgih so trgovci običajno bikovski ali vsaj večina malih vlagateljev je. To povzroča zanimiv pojav, saj spodbuja arbitražne mize in kitove k prodaji terminskih pogodb ob hkratnem nakupu na rednih promptnih borzah.

Skupna tržna kapitalizacija Crypto, milijard USD. Vir: TradingView

Zgornji grafikon prikazuje neverjetno 240% dobička, nabranega v 2021, ko je kripto dosegel 2 USD. 58 maja trilionska kapitalizacija 11. Popravek 53%, ki je sledil v naslednjem tednu, je vodil na dno 1,3 bilijona dolarjev, kar znaša deset ($ milijard terminskih pogodb z odprtimi obrestmi.

Trajne terminske pogodbe se samodejno dnevno ponovno uravnotežijo

Za razliko od rednih mesečnih pogodb so večne terminske cene zelo podobne tistim na rednih promptnih borzah. To olajša življenje trgovcev na drobno, saj jim ni več treba izračunati terminske premije ali ročno prevrniti pozicij blizu izteka.

Stopnja financiranja omogoča, da se ta čarovnija zgodi, zaračuna pa jo hrepeni (kupci), ko zahtevajo več vzvoda. Ko pa se situacija obrne in se kratke hlače (prodajalci) preveč vzamejo, postane stopnja financiranja negativna in postanejo tisti, ki plačujejo pristojbino.

DOVOLJITE 8-urno stopnjo financiranja terminskih pogodb USDT / USD. Vir: Bybt

Obvestilo, kako je AAVE predstavil pozitivno financiranje večino zadnjih treh mesecev, razen nekaj posameznih 8-urnih primerov. Tipična situacija vključuje dolgove vzvoda, ki plačujejo pristojbino, in niha od 0% do 0. 30% na 8-urno obdobje, kar ustreza 6,5% na teden.

maja 19, ko so se trgi kriptovalut propadali, so se terminske pogodbe AAVE odprle obresti so padle s $ 200 na $ 82) milijonov dolžnikov so bodisi zaprli svoja mesta na ukazih za zaustavitev bodisi so bili prisilno likvidirani.

Po nekaj dneh, ko se poskušam stabilizirati, je stopnja 8-urnega financiranja za trajne pogodbe zdaj negativna 0. 10%, kar ustreza 2,1% na teden. V tem primeru kratke hlače (prodajalci) plačajo pristojbino, kar ustvarja spodbudo za kupce.

Podoben vzorec se je pojavil na Polygon (MATIC), ki je izgubil 62% maja 19 po oznaki 2 USD. 70 najvišji čas prejšnjega dne.

Poligon 8-urna stopnja financiranja terminskih pogodb USDT / USD. Vir: Bybt

Bilo je nekaj 8-urnih obdobja negativnih 0. 11% in nižje stopnje financiranja v primeru MATIC, kar ustreza 4,3% na teden. Čeprav ta stopnja izjemno niha, prodajalcem na kratko ustvarja pritisk, da zaprejo svoje pozicije, saj zmanjšujejo marže.

Priložnost je običajno kratkotrajna

Negativna stopnja financiranja ustvarja varnostno mrežo za kupce, saj obstajajo spodbude, da zberejo moč in poskušajo stisniti prodajalce na kratko.

To je razlog, zakaj nekateri analitiki negativno stopnjo financiranja označujejo kot indikator nakupa. Takoj, ko kratke hlače zaprejo svoje položaje, se situacija nagiba k temu, da se uravnoteži, stopnja financiranja pa se nevtralizira.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno avtorjev avtorja in ne nujno odražajo stališča Cointelegraph. Vsaka investicijska in trgovalna poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments