18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Nekdanji podsekretar SEC in zakladnice zagovarja ameriške kripto predpise

Nekdanji podsekretar SEC in zakladnice zagovarja ameriške kripto predpise

Nekdanja vodilna oblikovalca politike Jay Clayton in Brent McIntosh sta zagovarjala kriptoregulacijske režime, vzpostavljene med njunimi vladnimi mandati.

8905 Skupno ogledov

9 Skupaj delnice

Former SEC head and treasury undersecretary defend US crypto regulations

V ZDA se povečuje regulativni pritisk, več politikov se sprašuje, ali je sedanji okvir ustrezen.

Mnenje, ki ga je za Wall Street Journal napisal nekdanji predsednik SEC Jay Clayton, in nekdanji podsekretar zakladnice Brent McIntosh sta zagovarjala obstoječi regulativni aparat ZDA v zvezi s kripto in opozorila, da bi lahko pretirano sprejemanje predpisov zaviralo inovacije.

Razprave potekajo, ko kriptovalute je bil dvakrat vržen v središče pozornosti po dveh hudih napadih izsiljevalske programske opreme v ZDA. Konec tedna sta dva senatorja razpravljala o možnosti prepovedi kriptovalut kot rešitvi napadov izsiljevalske programske opreme.

Clayton je postregel a s Vodja SEC od maja 2017 do decembra 2020 in izjavil, da agencija ni sprejela regulacije Bitcoin, ker je bilo sredstvo razglašeno kot varščina, preden je zasedel položaj njegovega vodje. Clayton je po odhodu iz SEC-a ostal v tej panogi in trenutno svetuje One River Asset Management pri kriptovalutah.

McIntosh je bil septembra podsekretar zakladnice za mednarodne zadeve 2019 do januarja 2021, ki je pred tem služil kot generalni svetovalec pri ministrstvu za zakladnico med 2017 in 2019.

Par je poudaril izziv pri iskanju pragmatičnega regulativnega ravnovesja, ki zagotavlja osnovno zaščito potrošnikov, ne da bi oviralo rast kripto industrije, in opozoril, da je sektor lahko zlahka podvržen pretiranemu ali nezadostnemu regulativnemu nadzoru, hkrati pa hvali obstoječe smernice:

„Obstoječi regulativni okviri zagotavljajo orodja za obvladovanje številnih tveganj novih tehnologij, ne da bi ovirali njihovo obljubo.“

Oblikovalcem politike so svetovali t o svoja prizadevanja utemeljijo na glavnih ciljih, na katerih temeljijo obstoječi finančni predpisi. Sem spadajo finančna stabilnost in preprečevanje goljufij in nedovoljenih dejavnosti.

Par je zaključil, da je potreben usklajen pristop, ki zagotavlja, da ZDA ohranijo svojo vlogo finančnega vodje:

„Hiter, usklajen pristop k regulativni jasnosti, ki temelji na naši obstoječi bazi znanja, bo opolnomočil odgovorne inovacije in zagotovil, da bodo ZDA finančni sistem nadaljuje svojo vodilno vlogo pri oblikovanju kapitala, zagotavljanju kreditov in ohranjanju stabilnosti, od katere je odvisno sodobno svetovno gospodarstvo. “

Zdi se, da se oblastniki nagibajo k zahtevnejšemu pristopu, pri čemer je ministrica za finance Janet Yellen izjavila, da je februarja vse večja težava zloraba kripto.

Predsednik SEC-a Gary Gensler je v začetku maja namignil tudi na večji regulativni nadzor nad ameriškimi kripto borzami.

Prejšnji članekZabeležite 141 milijonov dolarjev odtoka od izdelkov Bitcoin, ki kažejo, da so institucije BTC: CoinShares
Naslednji članekLatinski zakonodajalci v Twitter podpirajo bitke z lazernimi očmi

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments