0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Nekoč je bil predsednik SEC Gary Gensler, ki je Samu Bankman-Friedu pomagal doseči moralne vrzeli za FTX? To je tisto, kar morate vedno vedeti

- Advertisement -

Gary Gensler. Vir: YouTube/SECHipoteza se krepi v soseščini, da vrednostni papirji in alternativna obrestna mera ( Predsednik SEC) Gary Gensler lahko tudi sodeluje s soustanoviteljem FTX Samom Bankman-Friedom pri iskanju pravilnih vrzeli, ki bi jih namestnik morda dobro izkoristil. Špekulacije so se pojavile, ko so bile v zadnjih dneh odkrite vezi med Samom Bankman-Friedom, njegovima fantoma Josephom Bankmanom in Barbaro Fried ter uglednimi osebnostmi na končni diplomi oblasti in regulativnih agencij v ZDA. In za nameček je Bankman-Fried sam morda temeljni politični donator, prvi in ​​glavni za Democratic Occasion.

Mlin govoric se je v zadnjih dneh preoblikoval tako močno, da je republikanski internet. Tom Emmer, znan kot eden izmed najbolj kripto naklonjenih ljudi iz Rental of Representatives, je tvitnil, da je prejel izkušnje, ki jih je Gary Gensler začel služiti Bankman-Friedu, “delo na pravilnih vrzeli, da naredi vtis na regulatorni monopol.”

“To preiskujemo,” je dodal politik, ki je naklonjen kriptovalutam.

Verjeten cilj izkušenj, na katere se je skliceval Emmer, je FTX-ov prevzem kriptoposojilodajalca BlockFi s primarno sedežem v ZDA, ki je že imel obvezne regulativne odobritve v ZDA. Z nakupom tega podjetja lahko Bankman-Fried tudi izpelje prepričanje, da bi se regulatorna dovoljenja razširila tudi na FTX, kar bi nadomestnemu dalo temeljno prednost njegovega svetovnega tekmeca Binancea in drugih.

Vezi z demokratično priložnostjoPomembno , je Emmerjev tvit prišel dan po tem, ko je časopis Fortune razkril, da je Bankman-Friedova mati, Barbara Fried, vodja skupine, znane kot Thoughts the Gap, ki zbira denar iz tehnološke industrije za demokrate.

V 953 članku v The Stanford Vsak dan so Thoughts the Gap opisovali kot »skrivnostno s Stanfordom povezano demokratsko ekipo za zbiranje sredstev«, ki je usmerjala več kot $20m demokratskim kandidatom na 953 volitvah za najem predstavnikov.

Medtem ima Bankman-Friedov oče, stanfordski profesor zakonodaje Joseph Bankman, prav tako prekinjene vezi z m so politiki. V preteklosti je pripravil osnutek davčne zakonodaje za senatorko Elizabeth Warren, demokratko, ki je znana po svojem nasprotovanju kripto in kripto rudarjenju v izrecnem jeziku.

Predsednik SEC Gary Gensler je prav tako povezan z Democratic Occasion in je pred tem služil kot finančni predsednik za predsedniško kampanjo Hillary Clinton.

»Zdaj si ni več težko predstavljatiskušal uporabiti te politične vezi za njegovo udeležbo,« je omenil članek Fortune, hkrati pa dodal, da je zdaj »pravi čas, da skeptiki vprašajo, zakaj [Gensler] ni uspelo ustaviti FTX v prvem obvestilu – in če je nekdo drug na visokem lokacije so imele vlogo pri omogočanju tega debakla.«Nazadnje in morda zdaj ni več presenetljivo, špekulacije o povezavah med Bankmanom -Ocvrte in ugledne osebnosti oblasti morda divjajo v soseski. Med temi, ki izhajajo iz njihovega vedenja, je priljubljena oseba za kripto Twitter Tara Bull, ki je vprašala, ali je FTX postal “star za pranje denarja za demokratično slavje?”

“Poizvedba rate asking,« je odgovoril nedavni lastnik Twitterja in znani oboževalec Dogecoina Elon Musk.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -