19.3 C
Ljubljana
Tuesday, May 17, 2022

Nepal zapre kripto spletna mesta, aplikacije – opozarja pred sodelovanjem v kripto dejavnostih

- Advertisement -

Nepalska uprava za telekomunikacije je izdala opozorilo, da so kriptovalute nezakonite. Regulator je poudaril, da je spletnih strani, aplikacij in spletnih omrežij, povezanih s kriptovaluti, prepovedano starati, upravljati ali upravljati znotraj države.

Kripto opozorilo nepalskega regulatorja Nepalski regulator za sektor spretnosti, Nepalska uprava za telekomunikacije (NTA), je v ponedeljek izdal sporočilo, v katerem je širšo javnost opozorilo o sodelovanju v nezakonitih dejanjih, zlasti pri poimenovanju kriptovalute, bitcoina in spletne igre na srečo.

Ob upoštevanju, da so bile transakcije, ki se izvajajo z uporabo digitalnih uporabnih znanosti, kot so kriptovalute, v Nepalu v porastu, je NTA poudaril, da spletna mesta, aplikacije, in spletnih omrežij, povezanih s kriptovalutami, je prepovedano starati, upravljati ali upravljati znotraj države.

Regulator je nadaljeval z opozarjanjem širše javnosti, da dejanja provokativnih kriptovalut, vključno z bitcoin, so »nezakonite in kriminalne«, pri čemer pojasnjujejo:

Če se bo izkazalo, da kdo izvaja ali zagotavlja dokončana taka dejanja, bo očitno ukrepalo v skladu z veljavno zakonodajo.

Marca je na kvizu nacionalnega ministrstva za komunikacijo in podatkovno tehnologijo spletni ponudnik NTA podjetja (ISP), da zaprejo vsa spletna mesta in aplikacije za trgovanje s kriptovalutami. Nedvomno so onemogočeni in na črnem seznamu, je poudaril regulator.

Ministrstvo je po poročanju pozvalo NTA, da je trgovanje s kriptovalutami, vključno z bitcoini, povečalo finančni kriminal v državi.
Surya Prasad Lamichhane, namestnik direktorja NTA, je naveden, kot je napovedal:
Vlada je naročila da zaprete aplikacije po izvedbi preiskave.
Osrednji preiskovalni urad (CIB) nepalske policije je poleg tega aretirala in sprožila tožbo proti nekaterim od nas, ki izvajamo kripto industrijo.

Nepalska denarna institucija Rastra, nacionalna centralna banka, je v začetku tega leta izdala direktivo vsem nepalskim državljanom in nedržavljanom, ki živijo v državi, prepovedala nabavljanje in vlaganje v kriptovalute. Centralna banka je kot potencialno najnujnejša vzroka navedla povečano grožnjo goljufij in nezakonit odliv domačega kapitala.

Nepalska centralna banka je na svoji spletni zgradbi bivališča pojasnila:

V Nepalu ni mogoče trgovati s kriptovalutami, vključno z bitcoini. To početje je nezakonito.

Kaj sodiš o tem, da je Nepal zaprl spletna mesta in aplikacije za kriptovalute? Dovolite nam vedeti v razdelku za komentarje pod.

Kevin Helms Učenec avstrijske ekonomije, Kevin je naletel na Bitcoin leta 2011 in je od takrat evangelist. Njegovi interesi so varnost bitcoinov, sistemi začetne ponudbe, omrežni učinki in presečišče med ekonomijo in kriptografijo.


Bonitetna ocena slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: To besedilo je najlažje informativno. To ni več ukazna ponudba ali nagovarjanje predloga za sodelovanje ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli blaga, izdelkov in storitev ali podjetij. Bitcoin.com zdaj ne zagotavlja finančnih, davčnih, etičnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista kriva, naravnost ali narobe, za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v povezavi z uporabo ali zanašanjem na kakršno koli gradivo, predmete ali izdelke in storitve, ki so navedeni tukaj.
2006615300

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -