17.3 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Nesmiselno in šibko: razkrivanje pogleda na 'Bitcoiners so psihopati'

- Advertisement -

Pogled, ki trdi, da psihopate in druge z osebnostnimi lastnostmi ‘Gloomy Tetrad’ pritegne kriptovalute, je psihologija, izobražena na College of Otago, kritizirala kot “nesmiselna” zaradi prikaza zelo šibke korelativnosti.

Raziskovalci z izkušnjami pretežno v trženju in trženju ter trženju in promociji s Tehnološke šole Queensland (QUT) so anketirali 64 ljudi o njihovem odnosu do kriptovalut in povezovali rezultatov s štirimi posebnimi lastnostmi osebnosti: narcizem, psihopatija, makijavelizem in sadizem.

Ugotovitve je najprej delil The US Sun, osrednji mediji pa so jih široko razglasili s Current Yorkom. Postavite naslov, v katerem kričijo »Oboževalci bitcoinov so psihopati, ki jim ni mar za nobenega posameznika« in Salon navaja, da »impulzivni psihopati občudujejo kripto«.

Bitcoin oboževalci so psihopati, ki jim ni mar za nobenega posameznika, razkriva pogled https://t.co/9WZQkzoIPX pi c.twitter.com/YTGcULRCef

— Trenutni York Post up (@nypost) april , 2022 Toda v pogovoru s Cointelegraphom je profesor Martin Sellbom z oddelka za psihologijo College of Otago – globalno izobraženega o vprašanjih osebnosti in pregledu osebnosti – kritiziral rezultate pogled kot v resnici nesmiseln.

»Učinki, ki jih dokumentirajo, kot ilustracijo, energijo razmerij med temi tako znanimi lastnostmi ‘temne tetrade’ ter perspektivo in namero, da vzamejo kriptovaluto, so zelo šibek, komaj vreden nesmiseln, v mojem iskanju.”Na splošno dotrajan test osebnosti Quick Gloomy Triad (SD-3), ki ocenjuje lastnosti psihopatije, makijavelizma in narcizma iz največja izpeljava 5 se je spremenila v dotrajano za oceno osebnosti sodelujočih.

Izidi vpogleda kažejo, da so bile ocene udeležencev za psihopatijo in narcisizem pod zmernimi fazami, kot je določeno s psihometričnim pregledom nei ghborhood OpenPsychometrics. Sodelujoči so dosegli 2 % pod zmerno za psihopatijo in .7 % pod zmerno za narcizem, po drugi strani pa je bila ocena machievelizem 3,6 % bolje.

Ampak profesor Sellbom je dejal, da je ta smer učenja v vsakem primeru “neinformativna o psihopatiji in narcisizmu,” ob strani:

“The Naprave velikosti, ki so dotrajane v tej literaturi, ne sprejemajo več slonovskih manifestacij teh skrbi.« Avtorji so razširili svoje cilje v članku za The Dialog in navedli, da narcisi občudujejo kripto »hvala na njihovo ogromno vero na neki točki”, in zaradi “samozavesti, da se bodo njihova življenja, ki so rodila, okrepila”.

Povezan: Kriptografi: Ali je lahko FUD kdaj pravičen?0745

Psihopate je pritegnila kriptovaluta, zveni, kot da, ker jim »nevarno primanjkuje pri vlaganju nagrad, ki jih doživljajo drugi«, makijavelisti pa občudujejo kripto, ker »ne zaupajo politikom in vladi agencije.«

Druge lastnosti, občudovanje pozitivnosti in dojemanje v teorijah zarote so bile prav tako izmerjene kot lastnosti, ki bi se »lahko po naključju pridružile temnim tetradnim sodbam o kriptovalutih«.

Od teh anketiranih je imel samo 26 % kriptovalute v lasti in posameznikov, ki jih praktično 64 % je rekel, da bi lahko bili »inteligentni« pri vlaganju.

Sellbom je dejal, da se je metodologija povezovanja lastnosti, enakovrednih FOMO, s psihopatijo spremenila v neprimerno, saj je zbiranje vzorca vsakega posebej raven gorečnosti v kripto in psihometričnih rezultatih ob istem času, od isti posamezen sejem enkrat, je »komaj vreden neinformativen«, ob strani zaključkov, do katerih so prišli raziskovalci, »ni mogoče podpreti v enostavnem načrtu, ki ga predstavljajo«.

pri iskanju enakih rezultatov bi bila moja interpretacija razmerje med temnimi tetradnimi lastnostmi in stališči v smeri in nakupovanje namena kriptovalute šibko, in ne gre več, da bi te lastnosti predstavljale vredno odkrivanje posameznikov, ki dosežejo absorpcijo nakup kriptovalute.« Najraje je, da so raziskovalci sami priznali v dokumentu, da ne nameravajo predlagati, da so Bitcoinerji psihopati, v načrtu so bili nekateri mediji kot flash to snort.

»Ne predlagamo več, da vsi trgovci s kriptovalutami usmerjajo svoje zasebne pohvale Gloomy Tetrad lastnosti. Namesto tega odkrivamo podskupino ljudi, ki jih privlači kriptovaluta, ki dosežejo te lastnosti.« Ko so razpravljali o omejitvah svojega dela, so raziskovalci povedali, da medtem ko so ocenili navdušenje udeležencev v z vlaganjem v delnice, obveznice ali kriptovalute bi lahko pogled po naključju ohranil tudi nadzor nad spremenljivko z merjenjem njihove namere, da sodelujejo v teh oblikah naložb.

»Številni strokovnjaki za psihopatijo in narcizem zahtevajte to tako znano literaturo o temnih osebah,« je dejal profesor Sellbom, »saj raziskovalci v resnici ne odkrijejo teh pomislekov glede osebnosti, kar bi lahko bilo na naključje nekoliko bolj zapleteno od tistega, kar bi svetovali dotrajani ukrepi.«

Avtorji pogleda so Brett Martin, profesor oglaševanja in trženja QUT; Dr. Di Wang, višji predavatelj na Visoki šoli za oglaševanje in trženje QUT ter Oglaševanje in trženje; Jun Yao, višji predavatelj na področju oglaševanja in trženja Macquarie College; Carolyn Proper, profesorica oglaševanja in trženja ter Plot Cardiff College; in Polymeros Chrysochou, profesor za oglaševanje in trženje Aarhus College.

Glede na izkušnje avtorjev s področja trženja in trženja ter trženja in promocije je videti nedvomno, da bi lahko dobro cenili rezultate vpogleda v tehnika prigovarjanja množičnim medijem.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -