2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Nestanovitnost, hiperinflacija in negotovost: kako vsakodnevni Venezuelci uporabljajo stabilne coine za zaščito...

Nestanovitnost, hiperinflacija in negotovost: kako vsakodnevni Venezuelci uporabljajo stabilne coine za zaščito svojih sredstev za preživetje

Prejšnji mesec je Cointelegraph intervjuval izvršnega direktorja Reserve Nevina Freemana in vodjo skupnosti decentralizirane aplikacije za plačila Yensa Michielsa o poslanstvu podjetja, da zagotovi dostop do stabilnih valut. Pred kratkim je Cointelegraph govoril z nekaj uporabniki iz Venezuele in Kolumbije, ki so delili svoje pozitivne izkušnje z Reserve.

Reserve je orodje za zamenjavo fiat valute, kot je venezuelski bolivares, za ameriške dolarje prek stabilnega coina Reserve (RSV). Od vsakodnevnih nakupov do družinskih nakazil, Reserve pravi, da se njegovi primeri uporabe v Latinski Ameriki vse bolj povečujejo. Po enem letu na trgu v Venezueli, Kolumbiji, Panami in Argentini je več 100, tedenski obiskovalci aplikacije in več kot 8 trgovcev, ki jo sprejemajo kot plačilno sredstvo.

Sasha Antunez in Alicia Stephany sta stranki Reserve, ki sta ponudili svoj pogled na vlogo aplikacije v njihovem vsakdanjem življenju in na gospodarske razmere v Venezueli. Antunez je nevrolog, ki živi v Maracayu v Venezueli in samooklicani “Reserve Ranger”, ki uporablja Reserve tako doma kot v službi. Stephany je Venezuelka, ki živi v Bogoti v Kolumbiji in uporablja rezervo za preživljanje svojih družinskih članov, ki še vedno živijo v Venezueli.

Antunez je pojasnila, kako uporablja rezervo za dnevne stroške:

»V aplikaciji imam shranjene dolarje iz Reserve. Recimo, da moram iti v supermarket in imam okoli $20. Zamenjava opravim tako, da imam bolivare na bančnem računu in lahko vse plačam v supermarketu. Vem pa tudi, da lahko vzamem svoje bolivare, jih spremenim v rezervne dolarje in nato v USDT.

Večina strank ga uporablja za prihranek denarja. Če dobijo plačilo v lokalni valuti, jim ni treba skrbeti za njeno devalvacijo, če je v ameriških dolarjih. In če morajo nekaj kupiti v lokalni valuti, kot je opisal Antunez, lahko to vedno pretvorijo nazaj ali plačajo neposredno s stabilnim coinom RSV, če ga trgovec sprejme. Večina se niti ne zaveda, da je to povezano s kriptovaluto, kot je Stephany.

»Venezuelski bolivar tako hitro izgubi vrednost, da ga morate, če imate bolivares, spremeniti čim prej. da jih zaščitim,« je pojasnila in dodala primer, da če je ona v Kolumbiji in je njen oče v Venezueli, ampak »morala sem plačati za njegove stvari, potem sem namesto da bi zamenjala samo tisto, kar sem potrebovala v supermarketu, vedno iskala nekdo od mene kupi dodatne dolarje. Tako sem prepričal ljudi iz supermarketa in lekarne, ki jo uporabljam za prenos Reserve.«

Povezano: