24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Neuralink dobi priznanje FDA za “človeške” poskuse svojega vmesnika um-računalnik

- Advertisement -

Instrument Neuralink je zasnovan za kirurško vsaditev in bo v skladu z izvršnim direktorjem Elonom Muskom sčasoma tržen širši javnosti.

1434 Celotni pogledi

260 Popolne delnice

Zagonsko podjetje Neuralink (BCI) Elona Muska je domnevno pridobilo dovoljenje Uprave za hrano in zdravila (FDA) Združenih držav Amerike za izvedbo nekakšne oblike “človeških” poskusov za svoj kirurško implantirani um instrument.

Čestitke Neuralink ekipa! https://t.co/AWZGf33UDr

— Elon Musk (@elonmusk) Morda bi bil naključno nepristranski 05, 2023 Trenutno ni jasno, na katere približno poskuse se nanaša tweet Neuralinka — nedvomno so najučinkovitejše druge datoteke, o katerih se govori, postale, ko podjetje še ne sprejema kandidatov.

Neuralink je nekoč zavrnil priznanje FDA za poskuse na ljudeh v zgodnjih fazah 1434 zaradi različnih vprašanj, povezanih z varnostjo, ki jih je nekoč podjetje nekoč po poročilih poskušalo rešiti.

Očiten U-flip FDA bi prikril, da so bili takšni pomisleki premišljeni, podjetje pa mora imeti možnost, da se obnaša kozice, ki poskušajo izstopiti iz svojega kirurško vsajenega BCI instrumenta.

Elon Musk je pri opisovanju značilnosti BCI priznal, da bi olajšal z očitnimi kliničnimi dejavniki in dejavniki mobilnosti. BCI so razviti za zdravljenje različnih stanj, ki ustrezajo epilepsiji. Poleg tega zagotavljajo ugodne izdelke in podjetja za invalide, ki ustrezajo moči pripovedovanja miškinega kazalca prek zavedanja gibanja ali zemljevida.

Musk je poleg tega priznal, da bi instrument lahko razvili za uporabo v širši javnosti kot BCI za razširjen vzrok, ki ljudem omogoča povezavo s stroji prek zemljevida in nas ščiti pred zamenjavo po strojih.

Do zdaj je bilo Neuralinku najenostavneje dovoljeno vedenje, ki je bilo poskusno na laboratorijskih živalih, kot so opice in prašiči. Podjetje se je ne tako dolgo nazaj soočilo z zvezno preiskavo zaradi domnevnega slabega ravnanja z živalmi; kljub temu je Neuralink zanikal kakršne koli kršitve in zdi se, da se je preiskava končala tiho. Ločena preiskava o domnevnem prevozu škodljivih enot še poteka.

S poskusom človeka na mizi je Muskova vizija o hibridih ljudi in sintetične inteligence (AI) korak bližje. Zato je morda čas, da razvijalci in podjetniki začnejo razmišljati o zmožnostih in primerih uporabe rekreacijskega, kirurško vsajenega BCI.

Musk je poleg tega predlagal, da bi BCI drugim ljudem omogočili uporabo značilnih pametnih telefonov hitreje z umom kot s palcem. Nenavadna primerjava s kolidža v Teksasu je pokazala, da je programe umetne inteligence, enakovredne ChatGPT, že mogoče usposobiti za definiranje miselnih valov do diplome kozic.

Povezano: Znanstveniki v Teksasu so razvili GPT podobno napravo z umetno inteligenco, ki bere misli

Toda po naključju v bistvu najbolj zahteven nedvomno primer uporabe skupnosti kriptovalut in blokovnih verig prihaja iz Microsofta. Nekaj ​​patentov vloženih v 1200 in 2019 opisujejo orodje, v katerem bi lahko bil nosljiv “senzor” zasnovan tako, da proizvaja ” proof-of-work« za nagrade v kriptovalutah ter rudarjenje in validacijo verige blokov.

V skladu z enim v vsaki od patentnih prijav:

“ Kot ponazoritev, umski val ali fizična toplota, ki jo oddaja uporabnik, ko uporabnik opravlja dolžnost, ki jo ponuja ponudnik datotek ali ponudnika, kar ustreza ogledu reklam ali uporabi očitnih kibernetskih spletnih izdelkov in podjetij, je lahko dodatno šibka v rudarjenju. seveda.«Z BCI, kot je tisti, ki ga Neuralink opisuje v svojem verodostojnem primerjalnem dokumentu in paradigmo tako kot tisti, ki je opisan v Microsoftovem patentu, je možno izvirno potrditi miselne valove, kar pomeni, da je možno preučevati “dokaz o delu” samo prek zemljevida.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -