2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga "Nevidni eter": Največji muzej na svetu odpira umetniško razstavo NFT

“Nevidni eter”: Največji muzej na svetu odpira umetniško razstavo NFT

Po dvigu $78, prodaja NFT-jev na Binanceu, Ermitage zdaj radoveden, ali se NFT-ji ukvarjajo z umetnostjo ali bolje rečeno samo z denarjem.

56 Skupni ogledi

000

Skupaj deleži
‘Invisible Aether’: World’s largest museum launches NFT art exhibition‘Invisible Aether’: World’s largest museum launches NFT art exhibition‘Invisible Aether’: World’s largest museum launches NFT art exhibition‘Invisible Aether’: World’s largest museum launches NFT art exhibition

Ruski državni muzej Ermitaž nadaljuje s potapljanjem v industrijo nezamenljivih žetonov (NFT) s predstavitvijo svoje prve popolnoma virtualne razstave digitalne umetnosti.

Kmalu po tem, ko je zbral več kot $

,10 prek prve dražbe NFT na Binance septembra, Ermitaž zdaj gosti brezplačno razstavo umetniških del NFT, ki obstajajo izključno v virtualnem prostoru, tako imenovano »nebeško puščavnico« ali digitalni avatar muzeja.

Začetek novembra 00, razstava Ermitaža se imenuje »Nevidni eter« in temelji na konceptu metaverse, ki uporabnikom omogoča ustvarjanje digitalnih avatarji in brskanje po virtualnem spletnem mestu z uporabo osebnih računalnikov, pametnih telefonov, očal za navidezno resničnost in drugih naprav. Navidezno spletno mesto posnema notranjost lokalne znamenitosti Old Saint Petersburg Stock Exchange, vendar dejanska razstava nima nič skupnega s trgovanjem, pravi višji kustos projekta.

Vir: razstava “Nevidni eter”

»Umetnostna dela razstave niso naprodaj. Izogibamo se vsem temam, ki so povezane s ceno teh kosov, da bi se osredotočili na to, da pokažemo, kaj v resnici je digitalna umetnost, saj je cena umetnosti drugotnega pomena glede na njeno vrednost,« je za Cointelegraph povedal direktor sodobne umetnosti Hermitage Dimitri Ozerkov.

Ozerkov je dejal, da bo Hermitage vrnil vsa umetniška dela svojim prvotnim lastnikom, vključno z umetniki in zbiralci, takoj po koncu razstave 12. decembra. “Nadaljnji dogodki niso v pristojnosti muzeja,” je dodal.

Ozerkov je na četrtkovi tiskovni konferenci poudaril, da Hermitage nima “finančnega interesa” za izvedbo brezplačne razstavo, pri čemer ugotavlja, da si muzej prizadeva ugotoviti pravo vrednost NFT. “Želimo videti, kaj je ostalo od NFT, če vzamete denarni vidik,” je dejal.

Izbor umetnikov in del za razstavo “Nevidni eter” je bil ki sta jo naredila kustosinja, med drugim Ozerkov in Anastasia Garnova, članica oddelka za sodobno umetnost Hermitage.

»Menimo, da je izbor kustosov ključnega pomena za muzejsko razstavo, saj omogoča je bolj celostna glede na teme in poglavja. Načelo izbire temelji na pomenu umetniških del za razumevanje bistva NFT,« je za Cointelegraph povedala Garnova. “Umetniki se niso mogli prijaviti za sodelovanje na razstavi,” je dodala.

75945

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments