19.1 C
Ljubljana
Thursday, July 29, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Nezaupljivi mostovi so lahko ključ do interoperabilnosti verig blokov

Nezaupljivi mostovi so lahko ključ do interoperabilnosti verig blokov

Kripto in blockchain navdušenci so ponosni na pripadnost skupnosti, ki dela na prihodnosti finančnih sistemov. Kljub temu je skupnost prirojeno razdrobljena zaradi več blokov, ki delujejo neodvisno drug od drugega. Sanje o množičnem sprejemanju verig blokov in decentraliziranih financ se soočajo z veliko oviro: pomanjkanjem interoperabilnosti.

Medtem pa se decentralizirane aplikacije (DApps) – plodovi decentralizacije – zadržujejo. Razvijalci DApp se med transakcijami med različnimi blockchain omrežji srečujejo s težavami, razlog za to pa je, da so zaljubljeni v ekosistem Ethereum. Kljub najboljši infrastrukturi Ethereum izgublja svoj položaj.

Povezano: Poklicni trgovci potrebujejo globalno kripto morje, ne stotine jezer

Prizadevanje družbe Ethereum za prevlado blokovne verige v enem omrežju

V skladu s tržnim poročilom DApp, približno 59% vseh DApps deluje na verigi Ethereum. Kljub rasti decentraliziranega financiranja na Ethereumu so mnogi razvijalci in uporabniki nezadovoljni z omrežjem.

Naraščajoče transakcijske stroške so popolna težava tako za razvijalce kot za uporabnike. Tudi omrežje Ethereum je nagnjeno k zamašitvi. Tudi šest let po zagonu hitrost transakcij Ethereuma niha okoli 15 transakcij na sekundo (TPS). Kombinacija zgornjih dejavnikov onemogoča prizadevanja razvijalcev tako, da ogroža izvedljivost njihovih projektov.

Povezano: Kam sodi prihodnost DeFi-ja: Ethereum ali Bitcoin? Odgovor strokovnjakov

Tudi težko pričakovana nadgradnja Ethereum 2.0 ne odpravlja težav z razširljivostjo. Popolna izvedba Eth2 bo morda oddaljena več kot eno leto. Ko razmislite o povezanih prizadevanjih, kot so migracije dokazov o deležu in nadgradnje varnosti, se zdi, da ukrepi za reševanje vprašanja razširljivosti niso blizu seznama prednostnih nalog.

Del vizije za Eth2 je ” aplikacije hitrejše in cenejše za uporabo. ” Z resničnostjo, ki se oddaljuje od te vizije, pa kripto-finančna skupnost išče alternative.

Te alternative temeljijo na sodelovanju in ne na konkurenci. Potencialno gonilo decentralizirane finančne rasti je izboljšana interoperabilnost.

Interoperabilnost in lov na rešitve interoperabilnosti

rešitev za uporabo decentraliziranega financiranja zunaj verige Ethereum, interoperabilnost nadaljuje idejo o decentralizaciji. Z omogočanjem nemotene komunikacije med različnimi blockchain omrežji je interoperabilnost tista, v kateri je prihodnost.

Z interoperabilnostjo se tradicionalna miselnost »uporabljam blockchain B, saj je boljši od blockchain A« doživlja paradigmatičen premik. Premikamo se k kulturi, v kateri verigi blokov A in B sodelujeta in se uporabljata soglasno za določen namen.

Za boljši kontekst upoštevajte to: brez interoperabilnosti bi v veliki večini protokolov DeFi manjkalo največje blockchain omrežje in kriptovalute, Bitcoin (BTC). Vendar pa je s pomočjo blockchain mostov zdaj mogoče lastniške deleže BTC prenesti na omrežje Ethereum v obliki zavitih žetonov, kot je Wrapped Bitcoin (WBTC), ki je zaslužil približno 1% ponudbe Bitcoinov na Ethereumu. Ti ERC – 20 – združljivi oviti žetoni ponujajo hitrejše Bitcoin transakcije in uporabnikom omogočajo, da Bitcoin uporabljajo na protokolih DeFi, kot je Aave, za posojanje in izposojo sredstev – ali za izvajanje drugih DeFi dejavnosti.

Tudi zaradi interoperabilnosti blockchain-a imajo uporabniki svobodo do transakcije žetonov ERC – 20 na Binance Smart Chain, ki se izogiba Ethereum-ovemu visokemu plinu in skoraj v trenutku izvrši transakcije. Prihod interoperabilnih rešitev bo deloval kot okno za več izdelkov in aplikacij DeFi.

Mnogi razvijalci, zlasti tisti v obsežnih sektorjih, kot je igranje, zdaj iščejo dve rešitvi, da rešijo svoje težave. Vendar pa so bile številne od teh rešitev počasne, medtem ko so razvijalci omahovali nad možnostmi, kot je tehnologija državnih plazemskih kanalov. Rollupi so vroča nova rešitev, združevanje transakcij za večjo pretočnost.

Povezano: Rešitve za merjenje v dveh nivojih rešujejo javne izzive javnih blokov v podjetjih

Vendar pa je dejstvo, da mnogi protokoli dveh slojev Ethereuma zapustijo DApps omejene na ekosistem Ethereum. Brez možnosti za interoperabilnost razvijalci in uporabniki ne morejo izkoristiti nobene vrednosti, ki izhaja iz drugih platform.

Kako naprej lahko dosežemo nemoteno interoperabilnost, hkrati pa obidemo izzive, s katerimi se sooča obstoječa infrastruktura drugega sloja?

Nezaupljivi mostovi: Sveti gral za interoperabilnost blockchain?

Kot že ime pove, so blockchain mostovi zgrajeni tako, da zajemajo verige blokov in olajšajo komunikacijo. Ta tehnologija rešuje vprašanje medsebojnega delovanja dveh različnih protokolov. Uporabniki lahko z nezaupljivimi mostovi izkoristijo prednosti obeh verig blokov.

Na splošno te mostove ureja pristop »opekline in kovnice«. V skladu s tem žetoni med transakcijo ne zapustijo svojih verig blokov. Žeton je zapisan ali zaklenjen v svoji verigi blokov, medtem ko je njegov ekvivalent kovan ali ustvarjen v drugem verigi blokov. Ta metoda zagotavlja stalno oskrbo z žetoni in zmanjšuje volatilnost.

Obstajata dve vrsti mostov blockchain: zvezni in nezaupljivi. Prvi je zasebni in bolj centraliziran projekt, ki zahteva, da se pred uporabo mostu izpolnijo določena merila. Na drugi strani pa nezaupljivi mostovi delujejo v decentraliziranem okolju: Podobno kot rudarji Bitcoin in Ether (ETH), tudi nezaupljivi molidaratorji mostov prejemajo spodbude za vzdrževanje mostov. Tu nezaupljivi mostovi delujejo na matematičnih resnicah in so brez kakršnih koli človeških napak ali korupcije.

Poleg prirojene preglednosti so z nezaupljivimi mostovi povezane številne prednosti. Omogočajo interoperabilnost žetonov med različnimi omrežji. Ethereum lahko to sposobnost uporabi za razkladanje svojih transakcij v drugo verigo blokov. Prav tako nezaupljivi mostovi pomagajo zmanjšati zastoje v verigah blokov z velikimi količinami transakcij in uporabnikom – zlasti razvijalcem DApp – zagotavljajo nemoteno transakcijsko izkušnjo.

Nezaupljivi mostovi in ​​odprte finance

Uporaba nezaupljivih mostov je učinkovit način, da blockchains rastejo v soglasju. Deluje tudi kot odlična spodbuda za razvijalce, da oblikujejo aplikacije DeFi, ki pospešujejo možnosti odprtega finančnega sistema. Brezzaupni mostovi uvajajo novo dobo interoperabilnosti, ki bo navsezadnje odkrila novo vrednost v korist vseh udeležencev na trgu.

Z nezaupljivimi mostovi se platforme DeFi in centralizirane banke lahko potencialno sodelujejo. Bančni sistem, ki temelji na medsebojnem sodelovanju, ki izkorišča udobje tradicionalnih bančnih nastavitev, je upanje, ki ga dajejo nezaupljivi mostovi.

Ta članek ne vsebuje investicijskih nasvetov priporočila. Vsaka naložbena in trgovinska poteza vključuje tveganje, bralci pa morajo pri odločanju opraviti lastne raziskave.

Stališča, misli in mnenja izraženi tukaj so samo avtorjevi in ​​ne odražajo ali predstavljajo stališč in mnenj Cointelegraph-a.

Stephen Tse je ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Harmony.one. Prej je bil raziskovalec pri Microsoftovih raziskavah, višji infrastrukturni inženir pri Googlu in glavni inženir za razvrščanje v iskalno omrežje pri Appleu.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments