2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice NFT hype se ne ohladi, saj se Coinbase in FTX le potapljata...

NFT hype se ne ohladi, saj se Coinbase in FTX le potapljata globlje

Nezamenljivi žetoni (NFT) in trgi, na katerih trgujejo, se že nekaj časa govorijo o kriptovalutih. Tudi na vrhuncu bikovega teka se navdušenje nad NFT ne zmanjšuje. Možno je reči, da je oprijem, ki ga pridobivajo, trenutno najvišji in se še naprej vzpenja.

Industrija NFT je ustvarila $

.67 milijarde v obsegu trgovanja v tretjem četrtletju tega leta, kar pomeni 704 % povečanje od drugega četrtletja, glede na poročilo DappRadar. Od tega sta predstavljala omrežja blockchain Ethereum in Ronin 73.77% in 10.50 % številk oz.

V primerjavi z enakim obdobjem lani se je obseg trgovanja v tretjem četrtletju letos povečal 21,67%, številka, ki je izjemno visoka za rast celotne industrije.

Da bi izkoristili to rast, se je večina večjih borz kriptovalut začela poglabljati v vesolje z obljubo ustvarjanja učinkovitih, stroškovno prijaznih trgov za teh digitalnih sredstev. FTX, kriptoborza, je septembra uvedla NFT tržnico za svoje stranke s sedežem v Združenih državah. Kmalu zatem so njihovo tržnico celo razširili, da so vključili žetone iz ekosistema Solana.

Binance je junija letos lansiral svojo NFT platformo, da bi svojim strankam ponudil dostop do »razcveta NFT prostora«. Tem objavam je sledila borza kriptovalut s sedežem v ZDA, Coinbase, ki se je pridružila prostoru z lastno tržnico NFT, ki bo začela delovati pozneje letos. Tržnica bo uporabnikom omogočila kovanje, nakup, raziskovanje in predstavitev žetonov, ki temeljijo na Ethereumu. Ustvarjalci bodo imeli nadzor nad svojimi umetniškimi deli z decentraliziranimi pogodbami in preglednostjo metapodatkov, saj bodo vsi NFT-ji v verigi.

Odziv na to objavo je bil precej izjemen. Coinbase je odprl čakalno listo za tržnico, ki je imela že prvi dan registriranih več kot milijon uporabnikov. V času pisanja je čakalna lista narasla na 2.35 milijonov uporabnikov, kar močno presega mesečne uporabnike OpenSea, največjega trga po obsegu trgovanja.

Cointelegraph se je pogovarjal z Alexom Salnikovim, soustanoviteljem in vodjo produkta pri Rarible, tržnici NFT, o vpletenosti teh podjetij v NFT, ki je dejal:

»Velika podjetja lansirajo svoje lastne platforme NFT, ker se zavedajo, da digitalni zbirateljski predmeti hitro zorijo v nova ustvarjalna pot, ki doseže vrsto občinstva, s katerim se prej niso mogli povezati, še posebej zdaj, ko postajajo NFT vse bolj privlačni. koristi za ustvarjalce in podjetja v industriji NFT, je prostor mogoče razumeti kot priložnost za sprostitev ustvarjalnosti in izražanja na nove in prej nevidne načine. Celo eno izmed najboljših omrežij blockchain, Ripple, je napovedalo sklad 250 milijonov dolarjev za NFT ustvarjalci, ki se osredotočajo na pospeševanje sprejemanja NFT v kriptoprostoru.

Kljub trenutnemu hrupu in pozornosti mainstreama medijev le majhen del svetovne populacije sploh ve za NFT, in ko ta večja podjetja postajajo vse bolj vključeni, bodo delali uslugo podsektorju s povečanjem svoje izpostavljenosti in spodbujanjem k splošni uporabi.

Ko se tako velika podjetja poglobijo v nastajajoče trge, kot so NFT in zbirateljski predmeti, je to pogosto izračunano tveganje . Pavel Bains, izvršni direktor Bluzelle, decentraliziranega shranjevalnega omrežja za ustvarjalce, je za Cointelegraph povedal: »Vsako od teh velikih podjetij dobro pozna svoje stranke in ciljni trg, ki je v porastu. Zanje je to pametno narediti in biti pred krivuljo. Če je prezgodaj, to ne škoduje njihovi zakladnici.«

Trg bi lahko bil dokaj zasičen

Podrobnejši pogled na zabeležene meritve trga NFT, ki prihajajo v tem mesecu, razkrije še zanimiv vpogled. SuperRare, tržnica NFT, ki temelji na Ethereumu, je postavila nov mesečni rekord obsega trgovanja v višini $16.73 milijona v oktobru. Vendar pa so mesečni aktivni zbiralci v času pisanja 250, kar je manj kot 42 % najvišje vrednosti vseh časov mesečni povprečni zbiralci marca letos.

To kaže, da bi bil trg lahko dokaj nasičen z istimi vlagatelji, ki imajo večji delež kolača. Druga metrika odraža podoben trend za kite na trgih in platformah NFT. Moonstream, odprtokodno analitično podjetje blockchain, je oktobra objavilo poročilo 21, ki je razkrila, da je vrh .67 % vseh naslovov ima v lasti skoraj 77 % NFT-jev, ki temeljijo na omrežju Ethereum v drugem in tretjem četrtletju tega leta.

Vendar Salnikov meni, da bi to lahko bil dober znak: »Zdi se, da je to v skladu z 80-19, znano tudi kot Paretovo načelo, in se ne razlikuje veliko od tradicionalnih trgov, kjer na splošno 80 % rezultatov izhaja iz % vseh vzrokov. Glede na to, da je trg NFT še vedno v zelo zgodnjih fazah, ta ugotovitev dejansko nakazuje, da postaja vse bolj zrel.” Bains je poudaril, da je ta metrika del večjega pojava:

“ Enako bi lahko rekli za BTC zdaj. Kupci so verjetno polovica kupcev, ki so bili tam tik pred IPO Coinbase. Tako deluje kripto. Mislim, da to ne spremeni makro trenda kriptovalut in NFT.«

Čeprav je jasno, da je Bitcoin (BTC) veliko bolj zrelo sredstvo kot NFT, v v primerjavi s tradicionalnim finančnim trgom je še vedno v nastajanju. Sakinov je menil, da se je industrija šele začela dotikati površine tega, kar lahko ponudijo NFT. Zaradi razvoja digitalnih zbirateljskih predmetov se vse več platform zaveda primerov uporabe, da bi zagotovili, da povpraševanje po NFT preseže njihovo zbirateljsko naravo.

Inovacije, kot so igraj za zaslužek, pomagaj industriji pri rasti

Do nedavnega so bile NFT-je, o katerih se je največ govorilo, edinstvene zbirke, kot so CryptoPunks, ali zbirke, ki temeljijo na slavnih osebnostih in jih podpirajo. Poleg hvalitvenih pravic uporabe kot avatarjev jpeg in njihove možne vrednosti na sekundarnem trgu v prihodnosti, pa so zelo omejeni v uporabnosti.

Bains je precej skeptičen do zbirk slavnih kot celote. : »Zbirke slavnih bodo ob prihodu le mrtve. Navdušili bodo svoje oboževalce in se bodo počasi dvignili kot fizični zbirateljski predmeti Celebrity. Vendar ne bodo dosegli velikega povpraševanja in povišanja cen, kot jih imajo kriptovalutni izdelki.” Dodal je, da obstaja veliko dokazov, da ima kripto lastno kulturo in želi izdelke, ki se rojevajo iz nje.

Če presegamo ponudbo lastništva kripto zbirateljskih predmetov, protokolov za igre na podlagi blockchain z model play-to-earn (P2E), kot so Axie Infinity, CryptoBlades in Mobox, postajajo vse bolj priljubljeni. Kljub uspehu se ta model sooča z nekaj zahtevnimi vprašanji tradicionalne igralniške skupnosti.

Povezan: Zadevna ponudba iger na srečo NFT kot regulatorji in tradicionalni umik iger na srečo

Leighton Emmons, soustanovitelj projekta NFT Blockchain Boys Club, je za Cointelegraph razkril svoj skeptični pogled na Fenomen P2E, ki te igre imenuje modna muha: »Prvič, spletnih iger je veliko, vsak, ki igra spletne igre, gre skozi faze obsedenosti do popolnega zanemarjanja igre – sčasoma se naveličaš in si želiš nove izkušnje.« Dodal je še, da “nihče ne bo gradil finančne stabilnosti iz iger glede na ure, ki jih boste morali vložiti. Koncept se zdi nekoliko zabavna novost.”

Emmons še verjame da je koncept P2E sam po sebi mehurček: »Kaj se zgodi, ko so NFT-ji razprodani in igralci zaslužijo vsa razpoložljiva sredstva (aka, svoj denar)? Ali bodo oglasi in sponzorstva dovolj za plačilo operativnih stroškov poleg nagrad v igri?”

Povezan: Igre igraj za zaslužek uvajajo naslednjo generacijo platform

Z igranjem P2E ali brez njega industrija NFT raste na izjemno hitrost, ki privabi vse glavne igralce blockchain, da imajo kos pogače. Celo Vitalik Buterin, soustanovitelj Ethereuma, se je dotaknil NFT-jev v nedavnem intervjuju podcasta, kjer je spregovoril o tem, kako NFT-ji privabljajo sveže uporabnike v kriptosfero: »NFT-ji so bili zanimivi s kulturnega vidika, ker pripeljejo ljudi v Ethereum, ki imajo na primer popolnoma drugačno miselnost kot DeFi in običajni kriptoljudi.«

Ker NFT zdaj hitro rastejo v omrežjih, ki niso Ethereum, bi se lahko sprejetje še naprej povečevalo v bližnji prihodnosti kot večji akterji v industriji zdaj začnite postavljati svoje stave.

128018128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments