3.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ni načrtov, da bi ameriški dolar postal edina valuta, zimbabvejski finančni minister...

Ni načrtov, da bi ameriški dolar postal edina valuta, zimbabvejski finančni minister je idejo označil za “samomorilno”

Zimbabvejski finančni minister Mthuli Ncube je pred kratkim povedal poslovnim voditeljem, da ne načrtuje, da bi ameriški dolar znova postal edina valuta države.

Vlada osredotočena na krepitev lokalne valute

Namesto da bi zabaval tiste, ki pozivajo k dolarizaciji zimbabvejskega gospodarstva, je Ncube predlagal, da je njegovo ministrstvo dejansko osredotočeno na obrambo vrednosti zimdollarja. Glede na poročilo Sunday Maila je zimbabvejski minister te pripombe dal med govorom na predproračunskem seminarju v Victoria Falls.

Od njegove ponovne uvedbe leta 2019 ko je bil za kratek čas v paritete z dolarjem, je zimdolar opazil, da je njegov uradni menjalni tečaj glede na ameriški dolar padel na več kot ZWL$ 90 za vsak USD. Na vzporednem trgu je en ameriški dolar trenutno enakovreden več kot ZWL$160.

Kot je že poročal Bitcoin.com News, je ta naraščajoča razlika med vzporednimi in uradnimi tržnimi menjalnimi tečaji spodbudila enega največjih poslovnih lobijev v Zimbabveju, da je sprožil alarm.

Kljub nenehnemu zdrsu lokalne valute in opozorilom podjetij, Sunday Mail citira Ncube, ki se zagovarja proti ponovni dolarizaciji gospodarstva. Pojasnil je:

Kolegi, samo ameriškega dolarja ne moremo sprejeti kot uradno valuto. Tam ste bili že prej in bile so čakalne vrste v bankah, ogromni devizni primanjkljaji in imeli ste deflacijo. To je bilo zaradi ameriškega dolarja. To ni dobra ideja in bi bilo samomorilno, če bi to storili.

Zimdollar as Transakcijska valuta

Po drugi strani poročilo navaja, da je Ncube nakazal povečano industrijsko proizvodnjo kot enega od dosežkov, doseženih ob ponovni uvedbi zimdolarja. Finančni minister je udeležencem seminarja pojasnil tudi, zakaj vlada želi, da podjetja ne zavračajo zimdolarja. Rekel je:

»Uporabljamo obe valuti in videli boste premike tako ali drugače. Poskušamo stabilizirati zimbabvejski dolar in dobro smo naredili, da zagotovimo, da se plače ne zmanjšajo. Ameriški dolar opravlja vlogo varčevalne in naložbene valute, medtem ko zimbabvejski dolar opravlja bolj vlogo transakcijske valute in ne naložbene valute.«

Ali se strinjate z Ncubejevimi argumenti proti dolarizaciji? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem razdelku za komentarje.

JPMorgan Sees 'Bullish Outlook' for Bitcoin as Inflation Concerns Push BTC Price Higher

JPMorgan Sees 'Bullish Outlook' for Bitcoin as Inflation Concerns Push BTC Price Higher

JPMorgan Sees 'Bullish Outlook' for Bitcoin as Inflation Concerns Push BTC Price Higher

JPMorgan Sees 'Bullish Outlook' for Bitcoin as Inflation Concerns Push BTC Price Higher

JPMorgan Sees 'Bullish Outlook' for Bitcoin as Inflation Concerns Push BTC Price Higher JPMorgan Sees 'Bullish Outlook' for Bitcoin as Inflation Concerns Push BTC Price Higher

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

2021

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments