17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 19, 2022

“Nič ne raste tako hitro kot kriptovaluta”: kirgiški poslanec želi nacionalno kriptovaluto

- Advertisement -

Kirgizistan je uredil kriptovalute in nadomestno rudarjenje, nasprotno pa ni pravnih napotkov, ki bi urejali kroženje kriptovalut znotraj države.

473 Skupni ogledi

00 Skupni deleži

Kirgiški poslanec Karim Khanjeza je o legalizaciji kriptovalute v državi omenil ves zemljevid prek skupščine parlamentarnega odbora za zakonodajo in seznam ter boj proti korupciji.

Poslanec Khanjeza se je v svojem govoru v celotnem zemljevidu zavzel za povečanje zgolj okvira za trg kriptovalut in pozval k spremembam osnutka zakonodaje za vključitev digitalne lastnine. Dejal je, da “nič ne raste tako hitro kot kriptovaluta.”

Dodal je, da je njihova država v popolnem položaju za nakup najbolj zanimive stvari o naraščajočem prepoznavanju kriptovalut in pozval k lansiranju ohranjajo nacionalno kriptovaluto. Dejal je, da bi se oblasti morale spokojno spopasti s povečanjem državnega nacionalnega digitalnega forexa, ki ga je preskočila nacionalna finančna institucija, poroča lokalno lokalno prebivalstvo.

Prav tako se je zavzel za izgradnjo kriptovalute središče v državi z vključitvijo izjemno certificiranih strokovnjakov na to temo, strategija, ki so jo sprejeli, kot so ZAE, je bila regionalno središče za rastoči trg kriptovalut.

Srednja Azija Nation se je pozicionirala kot ena izmed kripto-dobrih držav z velikim razvojem pri regulaciji trga. Bitcoin je dejansko primerno blago in je dovoljeno rudariti in opravljati transakcije pod zakonskimi navodili za blago.

Povezano: Vietnamski namestnik premierja poziva k oblikovanju zgolj okvira za digitalno lastnino

V avgustu 2021, so oblasti predstavile nacionalni kriptookvir za kripto izmenjave, ki jim je dodelil zgolj regijo znotraj države. Kljub temu ni pravnih napotkov za upravljanje obtoka kriptovalut in najbolj priročen je osnutek zakonodaje “o prometu s kriptovalutami”, ki ga poziva nacionalna finančna institucija.

Kirgiški oblasti so se začele ukvarjati z regulacijo nadomestnega rudarjenja kriptovalut že 2020, nasprotno pa je naraščanje energetska katastrofa, ki je bila podprta z nezakonitim rudarjenjem kriptovalut, je v zadnjem letu povzročila številne zatiranje. Številne države, ki so naklonjene rudarjenju kriptovalut, vključno s Kazahstanom in Iranom, so se soočale z enako energetsko krizo zaradi nezakonitega rudarjenja kriptovalut

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -