23.2 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Nigerija razvrednoti valuto, ko Centralna banka preide na poenotenje menjalnih tečajev

Nigerija razvrednoti valuto, ko Centralna banka preide na poenotenje menjalnih tečajev

Nigeria Devalues Currency as Central Bank Moves to Unify Exchange Rates

V možnem premiku politike, Centralna banka Nigerije (CBN) je nedavno dovolila, da se lokalna valuta naira na kratko spusti na novo najnižjo ceno 1 USD za 419. 60 maja naira 05, 2021. Vendar se je naira ob koncu poslovnega obdobja opomogla in trgovala naokoli 411. 14. Pred zadnjo prilagoditvijo je naira nihala med 380 in 381 za dolar od julija lani.

Poenotenje več menjalnih tečajev

Medtem poročilo v nigerijskih medijih domneva, da navidezna devalvacija naire kaže, da si CBN zdaj prizadeva za “poenotenje več deviznih tečajev”. Glede na poročilo Nigerija upravlja z več valutnimi režimi, kar pogosto frustrira podjetja. Zato so nekatere institucije, vključno s Svetovno banko, pozvale k poenotenju stopenj, da bi pritegnile naložbe v zahodnoafriško državo.

V tem času je nigerijski vrh imel (poleg tega dovoliti trgom, da določajo menjalni tečaj) že od maja prenehalo uporabljati podatke o uradnem tečaju Naire 11, 2021. Prav te poteze so nekatere nigerijske gospodarske strokovnjake spodbudile, da ugibajo o naslednjih možnih potezah CBN. V poročilu je naveden en trgovec z valutami, ki pravi:

Centralna banka pravi, da je (OTC) spot stopnja bo uradna stopnja, ker se tam trguje z največjimi količinami.

Menjalni tečaj črnega trga nespremenjen

Poleg promptnega tečaja OTC naj bi nigerijska vlada uporabljala tudi tečaj 410 “za svoje poslovanje, saj poskuša povečati zaslužek od prodaje surove nafte.” Po drugi strani pa je CBN nedavno popravil terminske stopnje na nairo navzgor na 435 .81 za 150 – dnevna terminska pogodba.

Medtem je še treba videti, ali bo prilagoditev tečaja naire končno privedla do padca tečaja črnega trga. V času pisanja tečaja se tečaj naire na črnem trgu v glavnem ni spremenil pri 480 nairah za vsak dolar.

Ali menite, da je uradna borza naira prilagoditev stopnje bo končal vzporedni trg za ta vir? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

Official Remittances to Nigeria Plummet by Almost 40% in a Year When Crypto Use Surged

Official Remittance Inflows to Zimbabwe Surged to $1 Billion After Covid-19 Restrictions Forced Migrants to Use Formal Channels

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments