2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Nigerijska centralna banka krepi boj proti trgovcem s kriptovalutami

Nigerijska centralna banka krepi boj proti trgovcem s kriptovalutami

Le nekaj dni po lansiranju digitalna valuta e-naira, Centralna banka Nigerije (CBN) zdaj po poročanju povečuje pritisk na trgovce s kriptovalutami.

Opozorjeni bančni uslužbenci

V Memorandum za svoje osebje, ki ga je videla Bitcoin.com News, ena vodilnih nigerijskih bank, FCMB, svoje zaposlene svari pred pomoči trgovcem s kriptovalutami. Banka razkriva, da bo vsak račun, za katerega se ugotovi, da je v nasprotju z direktivo CBN, zaprt.

Poleg tega je FCMB dejal, da zaposleni namerno ne razkrijejo obstoja računa. ki je vpleten v trgovanje s kriptovalutami, bo kaznovan. V skladu z memorandumom se pričakuje, da bodo vsi zaposleni v FCMB zdaj vključeni v spremljanje računov, transakcij in strank, da bi zagotovili, da banka v celoti spoštuje direktivo CBN.

Medtem pa je FCMB izdelal in delil seznam 1280, da bi zaposlenim pomagal pri lažje prepoznavanju računov, ki jih uporabljajo trgovci s kriptovalutami. rdeče zastave, na katere morate biti pozorni. Nekatere od teh rdečih zastav vključujejo bančne račune, ki prejemajo visoke dnevne prilive velikega števila prejemnikov plačil, in račune, ki delujejo kot menjalnice brez dovoljenja CBN.

CBN povečuje pritisk

Kot še en znak, da CBN povečuje pritisk, pismo, ki naj bi ga avtorica centralne banke usmerjalo vse banke, naj zaprejo računi Nnamdija Francisa Okerekeja in Nwaorguja Kingsleyja Chibuzorja. V pismu, ki je začelo krožiti po družbenih omrežjih nekaj več kot teden dni po uvedbi e-naira, CBN trdi, da se računi uporabljajo za trgovanje s kriptovalutami in to krši direktivo centralne banke z dne 5. februarja.

V istem dopisu se banke na podoben način pozivajo, da zaprejo račune, ki pripadajo TVS Hallmark Service, in da sredstva naložijo na začasno ustavljeni račun.

Nigerian Central Bank Intensifying Fight Against Cryptocurrency Traders

Ko se odzove na ta poročila v tvitu, senator Inhenyen, ki je predsednik združenja deležnikov v tehnologiji veriženja blokov Nigerije ( SIBAN), je dejanje CBN označil za “neupravičeno diskriminatorno in protiustavno”. Inhenyen trdi, da ima samo nigerijski zakonodajalec pristojnost za ukrepanje proti kriptovalutam. Pojasnil je:

»To ni ureditev, ampak zatiranje. Kje je državni zbor Nigerije? Ukrep centralne banke je ultra vires. To se mora ustaviti. Nismo v brezpravni državi. Samo državni zbor lahko nezakonito kriptovalute.«

Nigerian Central Bank Intensifying Fight Against Cryptocurrency TradersKaj menite, za ponovnimi prizadevanji CBN za blokiranje trgovcev s kriptovalutami? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem razdelku za komentarje.

Cardano's Charles Hoskinson Signs Memorandum With Burundi Government, Agreement Questioned

Zasluge za slike: Shutterstock , Pixabay, Wiki Commons, Red Confidential

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments