-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Nigerijska centralna banka naj bi zamrznila račune trgovcev s kriptovalutami

Nigerijska centralna banka naj bi zamrznila račune trgovcev s kriptovalutami

Februarja je CBN bankam prepovedala servisiranje kriptoborz v državi, navajajoč pomisleke, vključno z nestanovitnostjo, pranjem denarja in financiranjem terorizma.

75722
Skupaj pogledi

91

Skupaj deleži

Nigeria’s central bank reportedly freezes crypto traders’ accountsNigeria’s central bank reportedly freezes crypto traders’ accountsNigeria’s central bank reportedly freezes crypto traders’ accountsNigeria’s central bank reportedly freezes crypto traders’ accounts

Centralna banka Nigerije je menda naročila vsem komercialnim bankam v državi, naj zamrznejo račune vsaj dveh posameznikov, ki se ukvarjata s trgovanjem s kriptovalutami.

Po nedeljskem poročilu nigerijskih novic Izdaja Peoples Gazette, direktor bančnega nadzora CBN JY Mammanand, je izdal obvestilo, v katerem je centralno banko naložilo, naj zapre račune dveh domnevnih trgovcev s kriptovalutami in prestavi njuna sredstva na “začasne račune”. Mammanand je kot razlog za zaprtje računov navedel okrožnico CBN, izdano februarja.

Zatrt naj bi bil del večje poteze bančnih regulatorjev, da takoj zaprejo račune rezidentov Nigerije oz. podjetja, ki “poslujejo v ali upravljajo menjalnice kriptovalut” z uporabo lokalnih bank. Februarja je CBN bankam prepovedala servisiranje kriptoborz v državi, navajajoč pomisleke, vključno z nestanovitnostjo, pranjem denarja in financiranjem terorizma. Guverner CBN Godwin Emefiel je pozneje trdil, da je bila večina transakcij s kriptovalutami prek poslovnih bank v državi »nelegitimnih« – torej uporabljenih za financiranje nezakonitih dejavnosti.

Kljub centralni banki dejanj, se je nigerijski trg kriptovalut izkazal kot eden največjih v Afriki, pri čemer se je celoten obseg maloprodajnih transakcij na celini povečal za več kot 1, 91 % med julijem 1200 in junija 2021. Cointelegraph je avgusta poročal, da ima država drugi največji trg za medsebojno trgovanje z Bitcoin (BTC).

Povezano: Kitajske banke pravijo, da ne bodo zamrznile zakonitih kripto računov

Poleg tega CBN se pripravlja na uvedbo digitalne valute centralne banke države, eNaira, po odobritvi nigerijskega zveznega višjega sodišča oktobra. eNaira se trži kot hitrejša, cenejša in varnejša možnost za denarne transakcije, vendar naj bi še naprej krožila skupaj z nigerijsko fiat valuto.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments