17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Nigerijska centralna banka ogroža čas zapora za državljane, ki so bili ujeti...

Nigerijska centralna banka ogroža čas zapora za državljane, ki so bili ujeti na uničevanju bankovcev Naira


Centralna banka Nigerije (CBN) se v boju proti temu, da bi vrednost naire še naprej padala, sooča z novo težavo: zlorabo bankovcev naira. Po navedbah Aladeena Badaja iz CBN je centralna banka zaskrbljena nad hitrostjo, po kateri Nigerijci “pohabljajo, uničujejo, stiskajo in celo poškropijo in prodajajo note naire.” Dodaja, da je zaradi te zlorabe Nigerija zdaj za ponatis bankovcev porabila več denarja, kot bi morala.

Po poročilu, ki navaja Badajo, pomočnika direktorja oddelka za valutne operacije CBN, se kršiteljem zdaj grozi zapor . Badajo je podrobno pojasnil:

Zloraba valute prinaša kazen najmanj šest mesecev ali globo najmanj $ 120 (N 50, 000) ali oboje.

doda pomočnik direktorja da namesto da bi poškodovali bankovce, »ljudje menijo, da je nigerijska valuta simbol nacionalne identitete. “

Medtem so Bitcoin.com News stopili do Nathanial Luz, nigerijskega” vodje kriptovalut “, da bi razumeli, zakaj njegovi rojaki še naprej zlorabljali bankovce kljub prošnjam CBN in grožnjam. Po Luzovih besedah ​​Nigerijci prakso brizganja bankovcev vidijo kot nekakšno praznovanje in CBN se tega zaveda, vendar prepovedi ni mogel uveljaviti. Luz je za Bitcoin.com News povedal:

Nigerijci gredo tako daleč, da kupujejo nove bankovce s premijo 70% samo zato, da bi lahko razpršili zapiske. Tako sem lahko kupil $ 10, Vrednost bankovcev naira v vrednosti za med $ 15, 000 in $ 17, samo zato, da poškropim denar.

Kljub temu Luz pravi, da je prepričan, da ima ta praksa malo v zvezi z nadaljnjo amortizacijo Naire.

Mislite bodo ponovne grožnje CBN končale nigerijsko prakso škropljenja bankovcev? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

Fed Expects 2 Rate Hikes in 2023, Stock Market Plunges, Powell Anticipates Higher Inflation

JPMorgan Is Stockpiling Cash - CEO Claims There’s a ‘Very Good Chance Inflation Will Be More Than Transitory’

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments