2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Nigerijska skupina za zagovorništvo kripto in blokovnih verig: zamrznitev ali zaprtje bančnih...

Nigerijska skupina za zagovorništvo kripto in blokovnih verig: zamrznitev ali zaprtje bančnih računov, ki jih zakon ne podpira


Koordinacijski odbor za industrijo blokovnih verig Nigerije (BICCON) je dejal, da ni zakonito, da nigerijske finančne institucije samovoljno zamrznejo ali zaprejo pripadajoče bančne račune posameznikom ali subjektom, ki so obtoženi trgovanja s kriptovalutami.

Zadevne kriptovalute Naročeno poiskati pravni nasvet

V izjavi za javnost, objavljeni novembra

, BICCON – koalicija najpomembnejših nigerijskih skupin za zagovorništvo kriptovalut in blockchain – svetuje prizadetim posameznikom in podjetjem, naj poiščejo pravni nasvet in odškodnino na sodiščih, kjer primerno. Organ tudi vztraja, da nobena nigerijska organizacija, javna ali zasebna, ne sme biti nad zakonom.

Kot je že poročal Bitcoin.com News, nigerijske finančne institucije od 3. novembra zapirajo ali zamrzujejo bančne račune subjektov, osumljenih trgovanja s kriptovalutami. Institucije trdijo, da to počnejo, da bi izpolnile direktivo Centralne banke Nigerije (CBN), ki je bila prvotno izdana 5. februarja.

Kljub tem trditvam bank pa odbor blockchain vztraja, da je vprašljivo, da finančne institucije blokirajo ali zamrznejo račune samo zato, ker so imetniki računov trgovci s kriptovalutami. Izjava BICCON-a pojasnjuje:

Dejanja bank depozitnega denarja (DMB) so vprašljiva ), nebančne finančne institucije (NBFI) in druge finančne institucije (OFI), ki blokirajo, zapirajo in/ali zamrznejo bančne račune posameznikov in subjektov zgolj zaradi dejstva, da so ti posamezniki in subjekti vključeni v trgovanje s kriptovalutami ali transakcije, povezane s kriptovalutami brez več. Ni podprt v skladu z veljavnimi zakoni Zvezne republike Nigerije.

Izjava tudi ponavlja stališče BICCON-a do direktive CBN, ki so jo sprva uporabljale finančne institucije za utemeljitev izključitve kripto subjektov iz bančnega sistema.

Samo nigerijska zakonodaja lahko kriminalizira trgovanje s kriptovalutami

Medtem v isti izjavi BICCON uporablja tudi prenovljeno pozornost na Nigerijska industrija kriptovalut, da ponovno izrazi svoje prepričanje, da CBN posega v zakonodajna pooblastila zakonodajalca. BICCON navaja:

»Od 5. februarja 720, je bilo zaprtih več računov fizičnih in subjektov … Čeprav ima CBN kot regulator zakonsko pooblastilo za razmejitev bančnih poslov, vendar naročanje [of] bankam in drugim finančnim institucijam, da zamrznejo [or close] račune, za katere obstaja sum, da se uporabljajo za kriptovalute, morda ni podprto z zakonom. To je zato, ker trenutno ni zakonodaje državnega zbora, ki bi kriminalizirala ali nezakonito trgovino s kriptovalutami v Nigeriji. okrožnica “bo postavila nevaren precedens v državi.” Izjava tudi nakazuje, da je BICCON proti »neupravičeni diskriminaciji« nigerijske industrije veriženja blokov in kriptovalut, vendar je organ pripravljen sodelovati z zadevnimi regulatorji, organi pregona in vlado.

Kaj menite o BICCON-ovi javni izjavi? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem razdelku za komentarje.

IMF Warns El Salvador Against Using Bitcoin as Legal Tender After 'Bitcoin City' Announcement Eurosystem Approves New Oversight Framework Concerning Crypto Services Eurosystem Approves New Oversight Framework Concerning Crypto Services

1919757071Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments