0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Nigerijski strokovnjaki vztrajajo, da prvi afriški CBDC trenutno ni za tiste, ki...

Nigerijski strokovnjaki vztrajajo, da prvi afriški CBDC trenutno ni za tiste, ki nimajo bank

Medtem ko Centralna banka Nigerije (CBN) še naprej oglašuje poverilnice e-naire kot orodje za spodbujanje finančne vključenosti, nekateri strokovnjaki se strinjajo, da ta digitalna valuta centralne banke (CBDC) trenutno tega ne počne.

Caotični začetek CBDC

Ta trditev in kratka odstranitev aplikacije e-naira iz Zdi se, da Google Play Store daje verodostojnost trditvam, da je CBN morda hitel z lansiranjem tega, kar je pravzaprav prvi afriški CBDC.

Čeprav poročilo časopisa Punch nakazuje, da je CBN zdaj ki si prizadeva za izdajo različice aplikacije e-naira za tiste, ki nimajo bančnih storitev, še vedno ne navaja, kdaj bo ta verjetno na voljo. To je očitno s strani CBN, zaradi česar so igralci v nigerijski industriji veriženja blokov postavili pod vprašaj sposobnost centralne banke, da upravlja s tem CBDC.

Kot pojasnjuje en strokovnjak za kripto, ki ga citira Cryptoassetbuyer, ta neuspeh s strani CBN za uvedbo digitalne valute, ki je dostopna vsem Nigerijcem, pomeni, da centralna banka verjetno ne bo dosegla svojega glavnega cilja približevanja finančnih storitev prebivalstvu Nigerije brez bančnih storitev. Strokovnjak Chiagozie Iwu, ustanovitelj Naijacrypto in izvršni direktor CI Cryptosolutions, je pojasnil:

Prvič, aplikacija me zahteva da uporabljam aplikacijo svoje banke, preden lahko izvedem transakcije z njo; Kakšno storitev mi torej ponuja, česar moje banke še ne ponujajo? Zato se mi ne zdi, da CBN cilja na ljudi, ki nimajo bančnega računa. Očitno bi moral imeti vsak, ki ima pametni telefon za prenos aplikacije, tudi bančni račun. Dejstvo, da moram za prijavo uporabiti svoj bančni račun, premaga rek, da bodo “odložili banko v banko.”

Čeprav je CBN večkrat obljubil, da bo njegova denarnica e-naira na voljo uporabnikom, ki niso pametni telefoni za transakcije z digitalno valuto, v času pisanja ta storitev še vedno ni bila na voljo.

Primanjkljaj zaupanja CBN

Medtem, poleg tega, da ni na voljo za uporabnike telefona, e-naira Aplikacija bi lahko bila produkt naključnega načrtovanja, pravi Iwu. Čeprav je Iwu priznal, da ima aplikacija e-naira – tako kot druge aplikacije – nekaj “hroščev”, je Iwu predlagal, da bi se temu lahko izognili, če bi CBN pravilno uporabil sredstva, ki so bila rezervirana za projekt.

Drug strokovnjak, Charles Okaformbah, tehnični direktor pri Convexity, je predlagal, da bi beta test preprečil, da bi CBN izdal napačno aplikacijo. Poročilo citira Okaformbaha, ki pojasnjuje:

Mislim, da če bi razvijalci aplikacij opravili veliko testov — recimo natančno testiranje aplikacija z neko izbrano skupino ljudi zunaj razvojne ekipe — verjamem, da bi bile nekatere težave opažene in odpravljene.

Ekonomist Lloyd Onaghinon je menil, da bi sodelovanje med CBN in igralci v nigerijski industriji veriženja blokov lahko prineslo veliko boljši končni izdelek.

V zaključku je kupec kriptoaktivov poročilo navaja, da obstaja opazen primanjkljaj zaupanja in da je CBN dolžna to popraviti.

Ali se strinjate, da je CBN morda hitel z uvajanjem svojega CBDC? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem razdelku za komentarje.

Nigerian President Muhammadu Buhari to Unveil Country's CBDC

Nigerian President Muhammadu Buhari to Unveil Country's CBDC

Nigerian President Muhammadu Buhari to Unveil Country's CBDC

Nigerian President Muhammadu Buhari to Unveil Country's CBDC

Nigerian President Muhammadu Buhari to Unveil Country's CBDC Nigerian President Muhammadu Buhari to Unveil Country's CBDC

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, i_am_zews

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, navedene v tem članku.

1866991639

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments