23.2 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Nigerijski zakonodajalci ogrožajo devalvacijo Naire, opozorilo na posledice inflacije

Nigerijski zakonodajalci ogrožajo devalvacijo Naire, opozorilo na posledice inflacije

Predstavniški dom Nigerije se je preselil predlog, ki centralno banko države poziva, naj ustavi nadaljnjo devalvacijo naire. V svojem soglasno sprejetem predlogu je predstavnik parlamenta Bamidele Salam Centralno banko Nigerije (CBN) opozoril na negativne “posledice nadaljnje razvrednotenja naire.”

Zakonodajalci slamijo preobrat CBN

Opozorilo parlamenta sledi nedavni odločitvi CBN, da nairo razvrednoti iz menjalnega tečaja 393 do sedanjega tik pod 411 naira za vsak dolar. Poleg tega poziv nigerijskih poslancev k posredovanju prihaja le nekaj dni po tem, ko je valuta na črnem trgu nekoliko depresirala v primerjavi z USD. V času pisanja tečaja je bila stopnja prodaje naire na črnem trgu 502 dolar.

Medtem poročilo opozarja na Salama, ki guvernerja CBN Godwina Emefieleja opomni na njegovo prejšnje stališče do devalvacije valut. Pred devalvacijo naire maja 2021 je Emefiele že večkrat zagovarjal precenjeni tečaj države. Prav tako je udaril vzporedne trgovce, da bi spodbudil nadaljnjo depresijacijo Naire na črnem trgu forex.

Kljub temu pa je Salam, ko je izrazil svoje ogorčenje nad politiko deviznega tečaja CBN, dejal:

Parlament je zaskrbljen, da bo devalvacija verjetno povzročila inflacijo, ker bo uvoz dražji – vsako uvoženo blago ali surovine se bodo povečale cena; Skupno povpraševanje se povečuje, kar povzroča povpraševanje po inflaciji. Podjetja / izvozniki imajo manj spodbud za zmanjšanje stroškov, ker se lahko zanesejo na devalvacijo za izboljšanje konkurenčnosti.

Salam dodaja, da zakonodajalci so zdaj zaskrbljeni, da bi lahko vsaka “dolgoročna devalvacija (naire) povzročila nižjo produktivnost zaradi upada spodbud.”

CBN opusti Politika večkratnih menjalnih tečajev

Od leta 2020, je CBN sprejel večkratno politiko deviznih tečajev, da bi se izognil popolni devalvaciji. Na primer, prejšnja uradna menjava Nigerije 393 naire za en dolar je bila “ kot osnova za pripravo proračuna. ” Po drugi strani pa je nigerijska avtonomna metodologija določanja deviznih tečajev (NAFEX) natančno nadzorovan devizni tečaj za vlagatelje in izvoznike.

Po devalvaciji naire je uradna borza tečaj in NAFEX sta zdaj vezana na nekaj manj kot 411 na dolar. V poročilu medtem citira tudi Salama, ki pojasnjuje nekatere možne posledice hitre devalvacije na sposobnost nigerijske vlade, da zbira sredstva. Zakonodajalec je dejal:

“Zaradi tega vlagatelji manj pripravljeni imeti državni dolg, ker amortizacija dejansko zmanjša dejansko vrednost njihovih deležev. V nekaterih primerih lahko hitra devalvacija sproži beg kapitala. “

Ali se strinjate, da bo devalvacija naire povzročila inflacijo? Svoje poglede lahko delite v spodnjem oddelku za komentarje.

Deutsche Bank Warns: Ignoring Rising US Inflation Akin to 'Sitting on a Time Bomb'

Government Cannot Stand in the Way of Crypto Technologies, Iran Minister Says

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments