17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Niste prepričani, ali so se biki vrnili? Evo, kako se preobratijo...

Niste prepričani, ali so se biki vrnili? Evo, kako se preobratijo zlate križne točke

Najpomembnejši vidik trgovanja je pravilno prepoznavanje dolgoročnega trenda. Ko je to končano, preostali koraki niso zelo težki, saj mora trgovec vse, kar išče, iskati priložnosti v naraščajočem trendu in prodajati v padajočem trendu.

V resnici mnogi trgovci zapletajo postopek tako, da čakajo na nižje ravni za nakup na trgu bikov in zamudijo velik del relija. Potem, ko se trend obrne in cena začne padati, isti trgovci začnejo kupovati, kar običajno povzroči izgube.

Da bi se izognili tej pasti, lahko trgovci vključijo uporabo ključnih konvergenčnih vzorcev drsečega povprečja, da bi imeli boljši merilnik zagon trga in smer trenda. V članku iz prejšnjega tedna smo pregledali smrtni križ, ta teden pa si bomo ogledali vzorec zlatega križa. Ta nastavitev lahko pomaga trgovcem, da ostanejo v padcu in jim da zeleni signal, da začnejo kupovati, ko trend postane bikovski.

Raziščimo ta vzorec in se naučimo, kako ga uporabljati pri trgovanju.

Kaj je zlati križ in kako nastane?

Zlati križ je postavitev, ki signalizira morebitno spremembo medvedjega padajočega trenda. Nastane, ko hitrejše drseče povprečje, običajno 50 – dnevno preprosto drseče povprečje, ki presega dolgoročno drseče povprečje, običajno 200 – dnevni SMA.

Dnevni grafikon BTC / USD. Vir: TradingView

V padajočem trendu sta oba