19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Nizozemska bi morala regulirati kripto, namesto da bi jo prepovedala, pravi finančni...

Nizozemska bi morala regulirati kripto, namesto da bi jo prepovedala, pravi finančni minister

Nizozemski finančni minister Wopke Hoekstra je prepričan, da je nadzor učinkovitejši od popolne prepovedi kripto.

4345 Skupno ogledov

9 Skupaj delnice

The Netherlands should regulate crypto instead of banning it, says finance minister

Prepoved kriptovalut ni prava rešitev za Nizozemsko, je menda dejal finančni minister države, potem ko je lokalni uradnik pozval k popolni prepovedi kripto valute.

Nizozemska bi morala urediti kriptovaluto Nizozemski finančni minister Wopke Hoekstra je v petek poročal lokalno tiskovno agencijo NU.nl.

, namesto da bi svojim državljanom prepovedal v celoti uporabljati kripto. glede nekaterih tveganj, povezanih s kripto trgom, rekel, da razume zaskrbljenost direktorja nizozemskega urada za ekonomske analize Pieterja Hasekampa. Minister je poudaril, da je nujno zagotoviti ustrezna pravila za ponudnike storitev navideznih sredstev, da se ublažijo tveganja, kot je pranje denarja.

“Zdaj opažam, da nadzor učinkovitejša od popolne prepovedi na Nizozemskem, «je dejal Hoekstra in menil, da je pomembno nadzirati kripto trg na evropski ravni.

Hoekstra je omenil tudi, da je že izdal opozorilo glede tveganj, povezanih s kriptovalutami 2017, s poudarkom, da bi se morali vlagatelji kripto valut zavedati, da njihove stave na kripto so “v celoti na lastne stroške in tveganje.”

“Zdaj gre zelo dobro, vendar smo na tej poti opazili tudi velike padce in vrhove,” Hoekstra dejal novembra 2017, le nekaj tednov preden je Bitcoin (BTC) dosegel $ 20, 00 0 prvič v zgodovini decembra.

Povezano: Bitstamp uvede KYC za nizozemske trgovce, ki se umikajo na zunanje denarnice

Kot smo že poročali, se je Hasekamp junija 000 ) članek, da mora nizozemska vlada uveljaviti takojšnjo popolno prepoved rudarjenja, trgovanja in hrambe Bitcoinov. Navedel je pogoste protikriptografske argumente in zatrdil, da kriptovalute, kot je Bitcoin, ne morejo izpolniti nobene od treh funkcij denarja kot obračunske enote, plačilnega sredstva ali hranilca vrednosti.

Nekateri največji svetovni kritiki Bitcoinov, kot je večkrat nagrajeni ekonomist Nouriel Roubini, so že priznali, da bi lahko Bitcoin služil kot hranilec vrednosti, ki je poleg obračunske enote in menjalnega sredstva glavna funkcija denarja.