13.8 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Nizozemska centralna banka razveljavila stroga pravila za preverjanje kripto izmenjav

Nizozemska centralna banka razveljavila stroga pravila za preverjanje kripto izmenjav

Dutch Central Bank Revokes Strict Verification Rules for Crypto Exchanges

Industrija kriptovalut na Nizozemskem je zmagal v majhni, a pomembni bitki. Centralna banka države je preklicala nekatere pretirane postopke preverjanja, ki jih je uvedla ponudnikom kripto storitev lansko jesen. Do poteze pride, potem ko je lokalna izmenjava zadevo odnesla na sodišče.

DNB naredi korak nazaj pri nezakonitih zahtevah KYC

De Nederlandsche Bank (DNB) je podprla nekatere nedavno uveljavljene predpise o kripto industriji. Novembra 2020 je regulator kripto platformam naročil, naj od uporabnikov pridobijo dodatne informacije kot del njihovih postopkov, ki jih poznate. Ponudniki storitev kriptovalut so bili dolžni preveriti lastnike bitcoin naslovov. Posledično so morali stranke naložiti posnetke zaslona denarnice in navesti razloge za svoje kripto nakupe.

Dutch Central Bank Revokes Strict Verification Rules for Crypto Exchanges

Sporna pravila so postala jabolko razdora med DNB in ​​nizozemsko kripto industrijo. V pismu na banko 25 ponudniki storitev izrazili zaskrbljenost zaradi strožjih predpisov. V začetku tega leta je nizozemska borza Bitonic zahtevala, da se razreši zahteve za preverjanje denarnice, češ da nima ustrezne pravne podlage in krši zasebnost svojih strank. Družba je na koncu primer predložila sodišču.

Aprila je sodnik za predhodno odločanje okrožnega sodišča v Rotterdamu centralno banko obvezal, da odgovori na Bitonicove ugovore. Borza je v četrtek sporočila, da je prejela novo odločbo DNB, pri čemer je regulator potrdil stališče Bitonica, da je zahteva po preverjanju v nasprotju z zakonom in ne bi smela biti pogoj za registracijo. V korespondenci s trgovalno platformo centralna banka navaja:

DNB ugovarja ugovor kot utemeljen in ga prekliče primarna odločba 17 novembra 2020.

Bitonic to Drop Wallet Preverjanje čim prej

Kot odgovor na pismo DNB, Bitonic strankam zagotavlja, da “bomo ukrepe za preverjanje denarnice odpravili čim prej.” Trgovinska platforma pojasnjuje, da ne bo več zahtevala posnetkov zaslona vseh transakcij v svojih denarnicah, in dodala, da namerava preučiti druge možnosti za nadaljnjo poenostavitev uporabniške izkušnje. Na borzi piše tudi:

Veseli smo, da to naše stranke razbremeni nezakonitega in zapletenega postopka.

Kripto ponudnik deli zaskrbljenost, da se je centralna banka na pritožbe industrije odzvala šele po posredovanju Nizozemske retorično vprašanje: “Kaj pa, če Bitonic ne bi šel na sodišče?” Ob ugotovitvi, da se je celotni kripto sektor države soočil z visokimi stroški in upravnimi obremenitvami, podjetje izraža upanje, da bodo politiki razmislili o primeru.

„Proces, ki smo ga opravili, je škodovala inovacijam in poslovni klimi na Nizozemskem. To je v popolnem nasprotju s trditvijo, da Nizozemska spodbuja inovativno poslovno klimo, «pravi Bitonic in obljublja nadaljnje ukrepe po temeljitem preučevanju najnovejše odločitve DNB, ki jo opisuje kot pozitiven razvoj za državo in mednarodno skupnost.

Kakšno je vaše mnenje o tem regulativnem razvoju na Nizozemskem? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

'Reiterated FUD' - Chinese Government to Continue Monitoring Bitcoin Mining  Sector

SEC Chair Gensler Says Cryptocurrency Exchanges Need More Regulation, Asks Congress to Weigh in

Oznake v tej zgodbi

Bitcoin, Bitonic, Centralna banka, stranke, sodišče, kripto trgovanje, stranke, odločba, DNB, borza, borze, KYC, Nizozemska, ponudniki, Predpisi, regulator, zahteve, pravila, transakcije, uporabniki, preverjanje, denarnica

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments