20 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Nizozemski uradnik poziva k popolni prepovedi Bitcoinov

Nizozemski uradnik poziva k popolni prepovedi Bitcoinov

Nizozemska mora prepovedati rudarstvo, trgovanje in posedovanje Bitcoinov, ker ne izpolnjuje nobene od treh funkcij denarja in je priročen za storilce kaznivih dejanj, je trdil en nizozemski uradnik .

13777 Skupno ogledov

8 Skupaj delnice

Dutch official calls for complete ban on Bitcoin

Medtem ko El Salvador sprejema Bitcoin kot zakonito plačilno sredstvo, je en nizozemski uradnik razstrelil kriptovaluto in poklical za nujno splošno prepoved.

Pieter Hasekamp, ​​direktor nizozemskega urada za ekonomske analize pri ministrstvu za ekonomske zadeve in podnebno politiko, je objavil esej z naslovom „Nizozemska mora prepovedati bitcoin. «

V skladu z naslovom eseja Hasekamp navaja širok seznam razlogov, zakaj mora nizozemska vlada takoj uvesti popolno prepoved min. trgovanje in držanje Bitcoin (BTC). Po navedbah uradnika bi to lahko povzročilo strmo padanje cene, ker Bitcoin “nima nobene lastne vrednosti in je dragocen le zato, ker ga lahko drugi sprejmejo.”

Direktor je navedel skupna protikriptografska pripoved, ki trdi, da nobena kriptovaluta ne more izpolniti nobene od treh funkcij denarja kot obračunske enote, plačilnega sredstva in hranilca vrednosti. Navedel je tudi druge pogoste argumente proti Bitcoinom, kot so varnostni pomisleki, nevarnost prevar in prevare, ter trdil, da je kripto koristno orodje za kriminalne akterje. dejal, da Nizozemska zaostaja za državami, ki so se v zadnjih letih odločile za “zajezitev kripto hipe”. »Nizozemski regulatorji so poskušali poostriti nadzor trgovalnih platform, vendar brez večjega uspeha. Centralni urad za načrtovanje je opozoril na tveganja kripto trgovanja v 2018, vendar je zaključil, da strožja ureditev še ni bila potrebna, “je zapisal uradnik.

Povezano: Nizozemski regulatorji niso prepričani v število kripto vlagateljev na Nizozemskem

V svojem eseju je Hasekamp posebno pozornost posvetil Greshamovemu zakonu, monetarnemu načelu, ki navaja, da previsoka valuta ali “slab denar” ponavadi izpodrine pravno podcenjeno valuto ali “dober denar”. Hasekamp je, če je Bitcoin imenoval “slab denar”, trdil, da bi lahko zakon Gresham z Bitcoinom deloval obratno:

„Kriptovalute kažejo vse značilnosti„ slabega denarja “: nejasen izvor, negotovo vrednotenje, senčne prakse trgovanja. Je Greshamov zakon nazaj? Ne, ravno nasprotno. Kriptovalute se ne uporabljajo pri rednih plačilnih transakcijah. Slab denar izgine iz obtoka, ker ga nihče več noče sprejeti. «

Prejšnji članekSprejetje Bitcoinov v El Salvadorju je “zanimiv eksperiment”, pravi izvršni direktor BIS
Naslednji članekTrgovci z bitcoini gledajo na “ključno” raven 38 tisoč dolarjev, ko se cenovna akcija BTC utrjuje višje

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments