20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Nobelov nagrajenec Paul Krugman neha napovedovati smrt Bitcoina in zdaj pravi, da...

Nobelov nagrajenec Paul Krugman neha napovedovati smrt Bitcoina in zdaj pravi, da BTC “lahko preživi v nedogled”

Nobel Laureate Paul Krugman Quits Predicting Bitcoin’s Demise, Now Says BTC 'Can Survive Indefinitely'

Nobelov nagrajenec Paul Krugman pravi, da je opustil napovedovanje skorajšnje smrti Bitcoina. Ekonomist zdaj predlaga razmišljanje o kriptovaluti “kot o kultu, ki lahko preživi v nedogled”. Kljub temu Krugman še vedno verjame, da bitcoin nima osnov.

Paul Krugman Likens Bitcoin postavi kultu, ki lahko preživi Za nedoločen čas

Nobelov nagrajenec Paul Krugman je prejšnji teden na Twitterju sporočil, da se je odrekel napovedovanju propada Bitcoinov. Krugman je leta 2008 “za svojo ekonomsko znanost v spomin na Alfreda Nobela prejel nagrado Sveriges Riksbank“ analiza trgovinskih vzorcev in lokacije gospodarske dejavnosti, «je razvidno s spletnega mesta Nobelove nagrade. Ekonomist je prejšnji teden tvidil:

Odpovedal sem se napovedovanju neposredne smrti. Zdi se, da vedno obstaja nov pridelek vernikov. Morda samo na to pomislite kot na kult, ki lahko preživi v nedogled.

Krugman še vedno ni ljubitelj bitcoinov, vendar , vztraja, da kriptovaluta nima nobenih osnov za razpravo.

“BTC ni nova novost; obstaja že od 2009 in v vsem tem času se zdi, da nihče ni našel nobene dobre pravne uporabe za to, «je menil Krugman. »To ni prikladno sredstvo za izmenjavo; to ni stabilno shranjevanje vrednosti; to zagotovo ni obračunska enota. «

V mnenju, objavljenem v četrtek v New York Timesu, je Krugman kripto norost primerjal s Ponzijevo shemo. »Dvanajst let pozneje kriptovalute skoraj nimajo nobene vloge pri običajni gospodarski dejavnosti. Skoraj edini čas, ko slišimo o njihovi uporabi kot plačilnem sredstvu – v nasprotju s špekulativnim trgovanjem -, je povezan z nezakonitimi dejavnostmi, kot sta pranje denarja ali Bitcoin odkupnina Colonial Pipeline, plačana hekerjem, ki so ga zaprli, «je opisal Krugman, in dodal:

Zakaj so ljudje pripravljeni plačati velike vsote za premoženje, za katero se zdi, da nič ne naredi? Odgovor je očitno ta, da cene teh sredstev nenehno naraščajo, tako da so zgodnji vlagatelji zaslužili veliko denarja, njihov uspeh pa privablja nove vlagatelje.

“Njegova vrednost temelji na dojemanju, da gre za tehnološko dovršen način, da se zaščitite pred neizogibnim propadom fiat denarja, ki prihaja v teh dneh ali morda v enem od teh stoletij . Ali, kot rečem, libertarijanski derp in tehnobable, “je tvitnil tudi ekonomist.

” To se vam lahko sliši kot špekulativni mehurček ali morda Ponzijeva shema – in špekulativni mehurčki so v resnici naravne Ponzijeve sheme, «je nadaljeval Krugman. »Toda ali bi lahko Ponzijeva shema res trajala tako dolgo? Pravzaprav ja: Bernie Madoff je svojo prevaro vodil skoraj dve desetletji, morda pa bi šel še dlje, če se ne bi vmešala finančna kriza … Zdaj dolgotrajna Ponzijeva shema zahteva pripoved – in pripoved je tam, kjer kripto resnično odlikuje. “

Kljub temu je Nobelov nagrajenec zaključil:

Ali se kriptovalute kmalu pokažejo na zrušitvi? Ni nujno.

Kaj menite o pogledu Paula Krugmana na bitcoin in kriptovalute? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Mystery Bitcoin Whale from 2010 Disappears, Dormant Address from 2013 Sees Strange Activity

Elon Musk Invented Bitcoin, if You Ask Half of Australians Polled by Finder

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments