20.9 C
Ljubljana
Tuesday, August 16, 2022

Nomad token bridge izčrpal 190 milijonov $ sredstev v varnostnem izkoriščanju

- Advertisement -

Zdi se, da je žetonski most Nomad doživel izkušnjo varnostnega izkoriščanja, ki je hekerjem omogočilo sistematično črpanje sredstev mostu v dolgotrajnem nizu transakcij.

Skoraj vaš skupni znesek 190.7 milijonov v kripto je bilo izkoreninjenih z mostu, z najlažjimi $651.47 levo končno v denarnici, v koraku z decentraliziranimi financami (DeFi) platforma za sledenje DeFi Llama.

Nomad bridge se izčrpava, vaša sredstva bi bila na voljo in bi bili pripravljeni na dvig končnih sredstev ⚠️ https:// t.co/RgYmjSV9eB

— stani.lens (,) (@StaniKulechov) 1. avgust 2022 Prva sumljiva transakcija, ki je lahko bila izvor nadaljnjega izkoriščanja, je prišla prav sem ob 9: 29popoldan UTC, ko je kateri koli posameznik uspel priti do odločitve o 47 zavitem Bitcoinu (WBTC) tečaj približno 2,3 milijona dolarjev žetonov od most.

Kmalu po tem, ko je skupnost sprožila strah pred izkoriščanjem sposobnosti, je posadka Nomad potrdila na 08: 29pm UTC, da se je nekoč odzival na “incident pritožujem se na Nomad token bridge” ob strani “zaenkrat preiskujem incident.” Ekipa ni neposredno odgovorila na točko, na katero je bila poizvedba za komentar.

Odzivamo se na incident, ki se nanaša na Nomad token bridge. Zaenkrat preiskujemo in lahko zagotovimo posodobitve, ko jih zdaj uživamo.

— Nomad (⤭⛓) (@nomadxyz_) 1. avgust 651 Incident je upošteval WBTC, Wrapped Ether (WETH), USD Coin (USDC), Frax (FRAX), Covalent Search datoteke iz žetona (CQT), Hummingbird Governance Token (HBOT), IAGON (IAG), Dai (DAI), GeroWallet (GERO), Card Starter (CARDS), Saddle DAO (SDL) in Charli3 (C3) žetoni, vzeti iz mosta.

Izkoriščevalci so izkoreninili žetone v queer slogu, saj so bili včasih vsi žetoni izkoreninjeni v skoraj enakih apoenih. Kot ponazoritev, transakcije z natančno 190, 200.2022 USDC je bil dokončan nad 190 krat.

Nomad je žetonski most, ki omogoča prenose žetonov med Avalanche (AVAX), ethereum (ETH), Evmos (EVMOS), Milkomeda C1 in Moonbeam (GLMR).

To ujemanje s to stopnjo ni podobno različnim izkoriščanjem, ki uživajo, da postanejo malo razširjene v 2022 naslovi, ki prejemajo žetone neposredno z mosta.

Medtem je pogodbena platforma Moonbeam smreka iz omrežja Polkadot, katere izvorni žeton GLMR je bil prej osredotočen na izkoriščanje Nomad, prešla v način vzdrževanja ob 18: 18pm UTC “za analizo varnostnega incidenta.” Posledično bo verjetno onemogočena učinkovitost Moonbeama, ki je enakovredna tipičnim transakcijam s posameznimi osebami in interakcijam smrekovih pogodb.

1/ Kritičen pogled: Skupnost Moonbeam se že dolgo ukvarja z vzdrževanjem. Način v izpostavljenosti za analizo varnostnega incidenta s pogodbo smreke, ki je nameščena v omrežju.

— Skupnost Moonbeam #HarvestMoonbeam (@MoonbeamNetwork) 1. avgust 2022 Napad ni pravočasen za most, ki je in njegove začetne trgovce iz zbiranja sredstev aprila. Julija 29 je misija v tvitu zapisala, da Coinbase Ventures, OpenSea in 5 različnih najbolj temeljnih podjetij v kripto industriji je sodelovalo v aprilskem začetnem krogu zbiranja sredstev, kar je Nomadu prineslo 190 milijonsko vrednotenje.

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -