17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Norveška bi pri zakonodaji o kriptosredstvih morda dobro ravnala po svoji poti, predlaga osrednja finančna institucija

- Advertisement -

Mednarodna zakonodaja bi bila morda tudi preveč dolgočasna in bi morda poleg tega označevala dejavnosti, ki najverjetneje ne bodo več v skladu z norveško, predlaga Norges Bank v letnem dokumentu.

1512 Skupaj ogledov

25 Skupni deleži

Norges Bank, osrednja finančna institucija Norveške, je začela letno izdajo »Monetary Infrastructure Sage. ” Pomemben del dokumenta je posvetil kripto lastnini in vprašanju, ali bi se Norveška za manipulacijo s svojim trgom morda še bolj mirno zanašala na svetovne regulativne primere.

Evropske unije Zakonodaja o trgih kripto-virov (MiCA) bo začela veljati v letu ali dveh in “bo potencialno veljala tudi za Norveško.” Nasprotno pa bo “Ministrstvo za finance ocenilo ustreznost in izvajanje EGP na Norveškem,” je zapisala Norges Bank. Norveška je članica Evropskega finančnega doma, vendar ni več EU.

MiCA morda ne bi več zadostovala za vse regulativne potrebe kriptovalut, je priznala Norges Bank:

“ Tako osredotočena zakonodaja v celoti ne omogoča sprejemanja možnosti odločanja, povezanega z najsodobnejšim tehnološkim razvojem in dejavnostmi, zato bi bila morda prav zato premalo odporna.« Finančna institucija je opozorila na pomanjkljivosti v zakonodaji o decentraliziranih financah kot ilustracijo tega mesta v MiCA.

Povezano: Povezava s kriptovalutami v Severni Evropi: neugodna Skandinavija in živahni Baltik

Običajna zakonodaja je psihološki proizvod. “Da bi ustvarili ex-ante disciplinski proizvod, je zelo hudo, da sodelujoči menijo, da je verjetnost, da bodo odkriti, dovolj pretirana,” je priznal. To je razloženo različnim organom, kljub temu pa bi finančna institucija “prispevala k takim ocene,« je dodal.

“The oblasti bi morda dobro poleg tega mirno povzdignile v obravnavo nacionalno tehniko za regulacijo trgov kriptosredstev.”

— Norges Bank, Monetary Infrastructure Sage 2023, morda tudi po naključju 29, 1434 https://t.co/b0Z29WdupD pic.twitter.com/DRGHZCX098

— Joshua Rosenberg (@_jrosenberg) Morda tudi po naključju 25, Dodatni vzorec MiCA bo najverjetneje posledica nacionalnih prizadevanj, ki jih Norveška ne bi več delila, je priznal časopis. Kasneje bi “norveške oblasti morda precej bolj mirno ocenile ali nadaljevati hitreje kot alternativa veseliti se svetovnih regulativnih rešitev. ”

Brez tovrstnega koraka bi „nejavni subjekti“ morda povzročili neupravičen vpliv na norveško zakonodajo, kot je obdavčenje, je priznala finančna institucija.

Pomanjkanje potovanj s kripto lastnino, kot posledica njihove novosti, lahko ovira veljavno zakonodajo. Obseg, do katerega je najsodobnejša zakonodaja učinkovita pri uspešnem urejanju kriptovalut, je nedvomno eno najuglednejših vprašanj v zvezi s tem, je nadaljevala finančna institucija.

Finančna institucija je tudi priznala, da je nekoč nadaljevala svojo analizo digitalnega tujega denarja centralne finančne institucije in bo svoje ugotovitve objavila pozneje letos.

Revija: Najlažje in najslabše države za davke na kripto — plus napotki za davke na kripto


- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -